Razvoj

"Srbijašume" će naplaćivati ulaz na Zlatibor

Naplata ekoloških taksi na Zlatiboru uzburkala je javnost ovih dana, iako se još zvanično ne zna kada će “Srbijašume”, koje su upravitelji Parka prirode Zlatibor, početi sa naplatom.

Naplata ekoloških taksi na Zlatiboru uzburkala je javnost ovih dana, iako se još zvanično ne zna kada će “Srbijašume”, koje su upravitelji Parka prirode Zlatibor, početi sa naplatom.

Da bi to mogli da urade, potrebno je postaviti rampe na prilazima parku i obezbediti vodiče. Ipak, sve to, izgleda neće potkačiti i posetioce centra Zlatibora, koji je poslednjih godina izašao iz okvira bilo kakvog parka prirode, zbog svoje prenatrpanosti.

Krajem prošle godine Zlatibor je proglašen za park prirode, na oko 40.000 hektara. Prema donetoj uredbi, granicu mu čine reka Uvac, BiH, onda ide padinama Mokre Gore, Semegnjevske gore i Grude, pa “preskače” naseljeni deo Zlatibora i nastavlja severnim padinama Čigote, dok je na istoku reka Katušnica i padine Murtenice. Mnogi stručnjaci, smatraju da bi najveću taksu, upravo trebalo da plate vlasnici automobila koji dolaze u sam centar Zlatibora.

“Tek kada “Srbijašume” budu donele odluku gde će postaviti naplatne rampe, za naknadu postoji neki pravilnik, ali sve se predlaže i dostavlja na saglasnost ministarstvu”, izjavila je Jasmina Jović, pomoćnik ministra životne sredine, prenose “Večernje novosti”.

Cene na Zlatiboru, biće formirane na osnovu tipova vozila i kretaće se od 100 do 700 dinara dnevno. Vozači automobila će najjeftinije prolaziti, a po džepu će najviše osetiti vozači kamiona sa prikolicama. Na Zlatiboru, za razliku od Kopaonika, meštani neće plaćati ulaz u park prirode.

Među prvima koji je počeo sa naplatom ekoloških taksi bio je pre više od deset godina Emir Kusturica, tadašnji direktor Parka prirode “Šargan - Mokra Gora”. Tako, od osnivanja parka, postoji ekološka taksa koja podrazumeva naplatu ulaska u zaštićeno dobro, a ovaj namet za vozače doneo je boljitak koji se lako može videti. Naime, na celoj teritoriji parka nemoguće je videti čak i najmanji odbačeni papirić i to je prvi utisak svakog posetioca Mokre Gore.

“Vozači automobila plaćaju 100, kombija 300, kamiona 400, a šlepera sa prikolicom 700 dinara prilikom ulaska u zaštićeno dobro”, objasnio je Radomir Smiljanić, direktor Parka prirode “Šargan - Mokra Gora”. 

Krajem prošle godine počela je naplata ekoloških taksi za ulazak vozila na Kopaonik. Do maja ove godine u kasu JP “Nacionali park Kopaonik” slilo se 11,5 miliona dinara. Najviše novca doneo je prolazak 53.000 putničkih vozila, pa kombija, autobusa i kamiona.

Javno preduzeće “Nacionalni park Fruška gora” počelo je sa naplatom takse na tri lokacije na Iriškom vencu, u iznosu od 150 dinara i to samo vikendima i za Prvi maj.

 

 

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!