Energetika

"Srbijavode" daju u zakup vodno zemljište za izgradnju mini hidroelektrana

Preduzeće "Srbijavode" daje u zakup vodno zemljište (područje korita reka sa obalom) za izgradnju i održavanje malih hidroelektrana na 18 lokacija u Srbiji.

Kako se navodi u dokumentu objavljenom na sajtu JVP "Srbijavode", namena vodnog zemljišta, koje se daje u zakup na 10 godina, isključivo je proizvodnja električne energije korišćenjem snage vode.

Vodotoci se nalaze na teritoriji opština Arilje, Kraljevo, Raška, Novi Pazar, Surdulica, Babušnica, Ivanjica, Trgovište, Pirot i Bela Palanka.

Izabrani ponuđač, piše u dokumentu, mora da se obaveže da dostavi JVP "Srbijavode" bankarsku garanciju na iznos ugovorene zakupnine za 2018. godinu najkasnije u roku od 15 dana od dana zaključenja ugovora. Banka, navodi se, mora da se obaveže garancijom da će "neopozivo", "bezuslovno" i "na prvi poziv i bez prava prigovora" izvršiti uplatu na tekući račun JVP "Srbijavode" najviše do garantovanog iznosa, prenosi Tanjug.

Rok za dostavljanje ponuda je 21. septembar ove godine, a podnosilac ponude može biti pravno lice, preduzetnik ili fizičko lice, navodi se u oglasu.   

 

 

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!