Svet građevinarstva-nekretnina

Šurlan: Kvadratni metar 500 evra u “Tesla gradu” - teško

Izgradnja stambeno-poslovnog prostora “Tesla grad” na Makiškom polju u Beogradu počeće do kraja ove godine, najavio je konzorcijum privatnih građevinskih kompanija, koji su osnovali Udruženje industrijalaca i preduzetnika Srbije i “BK Grupa” porodice Karić, čiji je najistaknutiji član Bogoljub Karić.

Predviđena je izgradnja oko dva miliona kvadratnih metara prostora, a svi radovi bi trebali biti završeni do 2030. godine. Konzorcijum navodi da je prikupljanje dokumentacije i dozvola za početak radova od gradskih i državnih vlasti pri kraju. Prema procenama, cena kvadratnom metra prostora u “Tesla gradu” iznosiće do 500 evra.

Direktor Građevinske direkcije Srbije Nebojša Šurlan izjavio da u drugoj i trećoj beogradskoj zoni nije moguće provesti isplativ projekat po ceni od 500 evra za kvadrat, koji bi banka finansirala.

"U poslednjih pet godina izgradili smo više od pola miliona kvadrata u Beogradu i prodali 5.000 stanova. Na osnovu naše analize, iz iskustva na 15 lokacija u Beogradu, proizvodna cena neto kvadratnog metra ne može biti ispod 1.000 evra.  Mi poslujemo na srpskom tržištu, po srpskim propisima, s domaćim materijalima i izvođačima. Karić verovatno ima nekog asa u rukavu".

 

Komentari nisu dozvoljeni za ovaj post.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!