Saobraćaj i transport

Švajcarska low-cost kompanija ukida polaske iz Niša

Švajcarska "Germanija" donela je odluku da posle nekoliko meseci ukine liniju između Ciriha i Niša zbog neprofitabilnosti.

"Germanija" je uspostavila redovnu, direktnu liniju između Ciriha i Niša 23. juna 2017. sa dva leta nedeljno. Iako je nedavno bilo najavljeno da će ovi letovi biti nastavljeni i tokom zime i narednog leta, linija je ukinuta, a letovi se u potpunosti obustavljaju 8. januara. 

Međutim, letovi će zapravo biti prekinuti već od 27. oktobra kada se i zvanično završava letnji red letenja, ali će kompanija zadržati nekoliko polazaka u periodu od 22. decembra do 8. januara zbog pojačane tražnje usled praznika. 

Ovu vest je za sajt Aviatika potvrdio i zvanični predstavnik avio-kompanije "Germanija" za Srbiju, koji je izrazio žaljenje zbog obustave letova i naveo razloge ekonomske prirode, s obzirom da se "Germanija" se na toj liniji suočava sa veoma jakom konkurencijom. 

Identičnu liniju održava i švajcarska nacionalna avio-kompanija "Swis", članica "Lufthansa" grupe i "Star alijanse", koja putnicima iz Niša osim direktnih letova do Ciriha nudi i brojne konekcije ka svojim evropskim i interkontinentalnim destinacijama. 

 

Izvor: b92

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!