Saobraćaj i transport

Sve više srpskih prevoznika seli firme u Sloveniju

Više od stotinu kamiona najavilo je da će krajem naredne nedelje učestvovati u protestnoj vožnji od petlje na auto-putu kod Krnješevca do terminala na ulasku u Beograd.

Prema tvrdnjama prevoznika, država ne čini dovoljno kako bi im obezbedila potreban broj međunarodnih dozvola, a kap koja je prelila času je najava da će se univerzalne CEMT dozvole, raspodeliti prema broju vozila "euro 5", umesto da se bar 30 odsto dodeli na osnovu "euro 6" motora.

“Prema dogovoru sa Internacionalnim transportnim forumom, koji izdaje te dozvole, Srbija ima pravo na 181 CEMT, što se u slučaju da idu za "euro 5" vozila množi sa deset, a kada su namenjena za "euro 6" sa 12. Mi smo prethodno dogovarali da bar 30 odsto CEMT-ova bude određeno za savremenije tipove kamiona, iako možemo da "pokrijemo" i polovinu raspoložive kvote, a da ostalo ide za "euro 5". Međutim, državni sekretar je to izmenio, navodno pod pritiskom prevoznika, u pravilnik za raspodelu je ušla samo "petica". Mi smo time ostali bez najmanje stotinak univerzalnih dozvola koje bi mogli da dobijemo i zarade od ukupno bar 10 miliona evra, što je šteta i za republički budžet, izajavio je za “Danas” Neđo Mandić, predsednik PU "Međunarodni transport", koje okuplja oko hiljadu prevoznika.

U Srbiji je registrovano više od 1.100 firmi, koje se bave međunarodnim teretnim prevozom, a one imaju aktivnih oko 10.000 uglavnom savremenih kamiona. Vozni park većine njih nije, međutim, potpuno iskorišćen upravo zbog nedostatka prevozničkih dozvola.

“Kako nema naznaka da će broj dozvola biti uvećan, to će velikim firmama dodatno smanjiti mogućnost za rad, jer vozilo koje ne napravi do 60 prevoza godišnje, za šta uključujući zemlje iz tranzita, potroši oko stotinak dozvola, nije rentabilno. Zbog toga verujem da će biti sve više velikih firmi koje će poslovanje da presele u Sloveniju, pa će toj zemlji ostajati prihod od 5.000 evra po kamionu samo po osnovu akciza, a tu je i porez, plate radnika. Trend odlaska kompanija iz Srbije uveliko je već prisutan, jer slovenačkim firmama nije potrebna dozvola ni za prevoz po EU niti za našu zemlju. Transport sa njima je liberalizovan, dok srpski kamioni bez dozvola ne mogu da pređu granice EU”, objašnjava Mandić.

Izvor: Danas

Komentari nisu dozvoljeni za ovaj post.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!