Berza

Svetske kriptovalute vrednije od PayPala, Expedie, Zillova i Twittera zajedno

Svetske kriptovalute nastavljaju da beleže rast vrednosti iz godine u godinu, čime njihova ukupna tržišna kapitalizacija sada premašuje iznos od 143 milijarde dolara.

Kombinovana ukupna tržišna kapitalizacija online valuta već prevazilazi kombinovanu tržišnu kapitalizaciju mnogih internet kompanija.

Naime, sve kriptovalute na svetu trenutno vrede više od kompanija „PayPal“, „Expedia“, „Zillov“ i „Twitter“ zajedno, a samo Ethereum vredi više od „Expedie“ i „Groupona“.

HowMuch.Net je sastavio grafičku vizualizaciju poređenja vrednosti nekih od najvećih internet kompanija i kriptovaluta. Ne iznenađuje podatak da je „Facebook“ i dalje 3,5 puta vredniji od svih kombinovanih internet valuta.

Kada je reč o rezultatima kriptovaluta, Bitkoin i Eter su imali nestabilan septembar, pri čemu je cena jednog bitkoina porasla za oko 20 odsto tokom protekle sedmice, ali je završila nedelju sa padom vrednosti od 16 posto.

Kada je reč o kvartalnom rezultatu, vrednost bitkoina je porasla za 67 procenata. Eter tokeni su ostvarili nedeljni dobitak od 12 odsto, ali je ova digitalna valuta i dalje na bear marketu, s obzirom da je od početka meseca njena vrednost pala za više od 20 odsto.

Izvršni direktor „Morgan Stanley“-ja Džejms Gorman je ranije ove nedelje izjavio da je fenomen kriptovaluta "više nego čudan", dok je bivši menadžer kompanije „Fortress Investment Group“ Majk Novogratz siguran da je bitkoin ’balon’, ali i pored toga veruje u pozitivan ishod i savetuje kupovinu ove popularne kriptovalute.

 

Izvor: MarketWatch

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!