Razvoj

"Telekom Srbija" kupio još dva kablovska operatera

“Telekom Srbija” je kupio još dva kablovska operatora - "Radijus vektor" i "AVcom", a pregovara sa još pet manjih i očekuje da se u prvom kvartalu ove godine završe i te akvizicije.

To je u intervjuu za "Blic" rekao Vladimir Lučić, koordinator za internet i multimediju "Telekom Srbija grupe" i direktor Mtela, i dodaje da je kupovina kablovaca uslov za realizaciju razvojne strategije "Milion plus", kojom treba da dođu do više od milion korisnika televizije i interneta.

On je naglasio da je cena tržišna i zavisi od onog što se dobija. “Tekom Srbija” je dobio 120.000 novih internet i televizijskih korisnika koje je imao "Radijus vektor" i 18.000 koje je imao "AVcom".

Lučić je istakao da se “Telekom” finansira sopstvenim sredstvima. “Mi smo poslednjih pet godina po osnovu dividendi akcionarima isplatili 450 miliona evra. Ne finansiramo mi narodnim parama ove akvizicije, već smo punih 10 godina ekstremno profitabilni. Naš zadatak je da to održimo, a ne da budemo gubitaš, pa da nas država finansira. A profitabilnosti nema bez razvoja. Kada poredite sve kablovce uključujući i SBB, mi imamo ubedljivo najveći profit, ali i najveći broj radnika, više nego svi mobilni i kablovski operatori zajedno. I zaduženost nam je vrlo mala, pa zato možemo bez problema da finansiramo ovaj projekat”.

On je rekao da kupovina televizija nije njihova strategija i to neće raditi. “Sve velike kompanije u svetu se okreću internetu, pa i mi, jer je internet jedini siguran prihod u narednih 50 godina. Internet-portali će u budućnosti biti najveći proizvođači sadržaja i mi želimo da budemo jedan od nosilaca pravljenja tog lokalnog serijskog, sportskog ili naučnog programa. To je za nas izazov”.

 

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!