Razvoj

“Telekom Srbija” razmatra nove akvizicije

“Telekom Srbija” je u proteklih nekoliko godina značajno smanjila zaduženost i vreme je za novi investicioni ciklus, izjavio je generalni direktor Predrag Ćulibrk na konferenciji “Digital 2018” posvećenoj trendovima u telekomunikacijama i medijima.

On je naveo da je “Telekom Srbija” gleda na ICT, IT i ekskluzivni sadržaj za multimedijalne platforme kao na važne inovacione prilike, mada telekomunikaciona infrastruktura i dalje predstavlja glavni oslonac poslovanja kompanije.

Ćulibrk je naglasio da je kompanija u proteklih nekoliko godina značajno smanjila zaduženost i ocenio da su sazreli uslovi za novi investicioni ciklus, nakon ranijih ulaganja i akvizicija regionu.

“Razmišljamo o akviziciji operatora u Srbiji i Republici Srpskoj, u kojoj smo već prisutni sa multimedijalnim uslugama, sa idejom da popravimo našu tržišnu poziciju u domenu multimedije. Upravo na to se nadovezuju i naše investicije u sadržaj”, rekao je Predrag Ćulibrk.

“Telekom Srbija” je u skorijem periodu bio fokusiran i na oblasti ICT i IT-a, rekao je on, navodeći da je kompanija u tim segmentima zapravo krenula od nule i da sada 1% prihoda dolazi iz tih segmenata poslovanja na tržištu kojim inače dominiraju druge kompanije koje su prisutne već decenijama, prenosi "Blic".

“Mi ulazak na ICT tržište gledamo pre svega kroz različite vidove partnerstva, kroz saradnju sa velikim kompanijama u toj oblasti kakve su VMware, Microsoft, SAP i druge. Posmatramo ga, takođe, kroz konektivnost zbog svih naših usluga koje posedujemo u tom segmentu, kao i kroz iskustvo, koje “Telekom Srbija” poseduje kao kompanija koja zapošljava preko 1.000 inženjera koji razvijaju i održavaju veoma kompleksan sistem, verovatno najkompleksniji u regionu”,  rekao je on.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!