Razvoj

Ove restorane morate posetiti

Restorani na prvom mestu moraju imati vrhunsku uslugu i ukusnu kuhinju. Međutim, čini se da neki svetski restorani dosta polažu i na vizuelan doživljaj, kada su enterijer i lokacija restorana u pitanju.

1. Restoran sa pogledom na Alpe

restoran sa najlepsim pogledom italija

Ukoliko želite da uživate u pogledu na najviše vrhove planine Alpi, a ujedno i da čulo ukusa zadovoljite ukusnim francuskim obrokom, onda je restoran na Monblanu (Mont Blanc) po imenu Panorama (Le Panoramic) za vas.

Do restorana se dolazi isključivo žičarom tako da ne morate posedovati veštinu planinarenja kako bi posmatrali snežne nanose uz zvuke mljackanja francuskog kroasana.

2. Italijanski restoran u pećini

restoran u pecini najbolji italijanski restoran

U primorskom i sunčanom delu na istoku Italije se nalazi turističko mesto Apulija (Puglia), veoma popularno zbog neobičnog restorana koji se nalazi u pećini i uz samu obalu Jadrana – Pećina Palaceze (Grotta Palazzese)

Prepustite se morskim specijalitetima, vinu i udarcima talasa o stene pećine u kojoj je ušuškan restoran.

3. Restoran na sred okeana

najlepsi restoran na plazi

Mali restoran koji broji dvanaest stolova (svi imaju pogled na more) nalazi se na velikoj steni koja štrči u Indijskom okeanu, deo koji zapljuskuje obalu Zanzibara u Tarzaniji.

Restoran Kamen (The Rock) bi mogao biti okidač za vašu odluku da posetite egzotični Zanzibar.

4. Rivendal u Meksiku

najbolji restorani na svetu

Ako ste se zapitali gde ručaju Tolkinovi vilenjaci, odgovor je mesto Okojokak (Ocoyoacac) u Meksiku.

Internacionalni restoran Skrivena (La Escondida) se nalazi sakriven u prirodi, 23 kilometara udaljen od auto-puta Meksiko-Toluka (Mexico-Toluca).

Priča se da su najukusniji takosi koje možete ikada probati specijalitet restorana La Escondida.

5. Viseći restoran

najlepsi retoran u aziji

Ukoliko ste iskonski ljubitelj kung-fua i kineske kuhinje, krenite težim putem kako biste zadovoljili stomak i utolili glad.

U mestu Jičang (Yichang) je duž strmih stena, iznad reke Jangce (Yangtze), sagrađen restoran Fangveng (Fangweng) u kojem se poslužuju isključivo lokalni specijaliteti.

Ukoliko želite da vam s vremena na vreme prođu žmarci kroz telo zbog mesta na kojem se nalazite, onda je restoran Fangweng za vas.

6. Restoran 30 metara ispod zemlje

najbolji restoran u pecini kenija

Na obali Kenije se nalazi plaža Diani beach, a nedaleko od nje velika pećina stara 120.000 ili 180.000 godina u kojoj je pre trideset godina otvoren restoran Pećina Ali Barbura (Ali Barbour’s cave).

Pećina je netaknuta i nalazi se ispod zemlje 30 metara, s tim da nije zatvorenog tipa već je otvorena, što znači da tokom večere možete posmatrati zvezdano nebo. Sa plafona pećine vise specijalno napravljene lampe koje osvetljavaju unutrašnjost restorana. Kuhinja je internacionalna, i prednjači kada su morski specijaliteti u pitanju.

7. Istorijski restoran iznad Bosfora

najlepsi restoran u turskoj

Neki restorani su napravljeni u okviru istorijskih spomenika čija duga istorija je protkana mnogim legendama i mitovima.

Takav je restoran Kiz Kuleši (Kiz Kulesi) u glavnom gradu Turske – Istanbulu.

Istorijski spomenik je zapravo kula Deva (Maiden). Mnogi popularni filmovi su snimljeni ovde (npr. James Bond – The world is not enough), a kula se takođe koristila i bila inspiracija za muzičke spotove pop zvezda i video-igrica.

8. Romantika na vrhu Pariza

najbolji restoran u parizu

Lociran u srcu Ajfelove kule, restoran Žil Vern (Le Jules Verne) odlikuje pogled na čitav Pariz i jelovnik sačinjen od naziva najboljih jela francuske kuhinje.

Za restoran rade najbolji francuski kuvari. Međutim, sama činjenica da se sve odvija na vrhu Ajfelovog tornja s pogledom na divni Pariz i reku Senu je dovoljno da poželite romantičnu večeru upravo ovde.

9. Usamljeni restoran u švajcarskim Alpima

Doći do restorana Äscher u Švajcarskoj nije lak zadatak, ali je cilj toliko ukusan da mu je teško odoleti.

Restoran se nalazi na obroncima Alpa u oblasti Vaserauajn (Wasserauen) i do njega se dolazi žičarom iz Ebenalban (Ebenalpbahn), a potom se 15 minuta pešači i prolaze tuneli.

Sigurno je nezaboravan ukus piva koje otvorite i popijete nakon što dođete do cilja.

10. Najviši restoran u Londonu

najjaci restoran u lndonu

U centru ekskluzivnog biznis kvarta u Londonu je smešten restoran Patak i Vafli (Duck and Waffle). Radi se o najvišem restoranu u Londonu koji se nalazi na 40-tom spratu jednog nebodera.

Neguje se engleska kuhinja na prvom mestu, ali u meniju možete naći i jela karakteristična za zemlje iz Evropskog regiona.

Restoran radi tokom čitave godine 24 sata dnevno tako da je na vama samo da odaberete godišnje doba i vreme posete. Ukoliko želite da večerate i posmatrate svetlucavi London, vaša želja će biti ispunjena.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!