Bez kategorije

Top 5 Android cloud aplikacija

1. DropBox
Ova aplikacija, prema mišljenju korisnika zauzima prvo mesto prema popularnosti sa trenutnih 4.4 zvezdica na GooglePlay-u. Aplikacija je preuzeta preko 500 miliona puta, a komentari zadovoljnih korisnika su mnogobrojni. Download aplikacije je veličine 37MB. Nakon instalacije aplikacija zauzima 65MB. Aplikacija nudi in-app kupovine.  Kao najvažniju opciju kod ove vrste aplikacija izdvajamo dostupan prostor za skladištenje. Kod DropBox-a dostupno vam je 2GB memorijskog prostora.  Ukoliko želite da pojačate DropBox možete za 9.9 dolara mesečno odnosno 99.9 dolara godišnje povećati memorijski prostor na 1TB. Ova opcija se naziva DropBox PRO. Tokom čuvanja na serveru svi vaši podaci kriptovani su putem AES – Advanced Encription Standard – 256bitnim kodiranjem. Tokom rada sa fajlovima (up/down-load) saobraćaj se odvija kroz tunel kriptovan sa 128bitnim AES-om.
2. OneDrive
Ova aplikacija zauzima drugo mesto na listi popularnosti, jer po mišljenu oko 650 hiljada korisnika ima 4.4 zvezdica isto kao i prvoplasirana. Sa preko 200 miliona preuzimanja, kao i prethodna aplikacija, ostavlja veoma pozitivan prvi utisak. Razvijena je od strane Microsofta što joj umnogome ide u prilog. Aplikacija je potpuno besplatna, a nudi in-app kupovine. Za preuzimanje ove aplikacije trebaće vam 35MB, a nakon instalacije ona će zauzimati 88MB vaše memorije. Ukoliko nikada niste koristili OneDrive potrebno je da otvorite OneDrive nalog. Opcija koju nudi OneCloud, a koju ne nudi nijedna testirana aplikacija je direktno skeniranje dokumenata pre upload-a. Ovo će poslovnim korisnicima sigurno olakšati rad na poslovima gde postoji komdinacija hard i soft dokumenata.
3. Google Drive
Sa prosekom od 4.3 zvezdice dobijene od nešto manje od 1,5 miliona korisnika ova aplikacija zauzima 3 mesto na listi najpopularnijih. Aplikacija se često vrši update a prosečna veličina dodataka je oko 10MB. Što se tiče memorije na telefonu aplikacija zauzima oko 50MB.
4. Box
Prema mišljenju oko 160 hiljada korisnika na Google Play prodavnici ima rejting 4.2 zvezdice. Za razliku od ostalih aplikacija u ovoj nemate mogućnost in-app kupovina i sve što je dostupno je besplatno. Što se tiče aplikacije BOX na raspolaganju vam je 10GB skladišnog prostora. Korisnički interfejs je sličan kao i kod ostalih testiranih aplikacija. Aplikacija nudi: upload PDF, Microsoft office fajlova, slika, videa i dr. vrsta fajlova na cloud. Aplikacija nudi pet nivoa zaštite a najinteresantniji od njih je taj da ključevi za šifrovanje kojim se vaš sadržaj kriptuje nisu vidljivi nikome osim vas, pa čak ni timu koji održava aplikaciju.
5. MEGA
Poslednja aplikacija na našoj listi ima rejting od 4.0 zvezdice na GooglePlay-u a razvijena je istoimene kompanije. Ono što ovu aplikaciju postavlja u sami vrh (iako je po rejtingu poslednja) jeste dostupni prostor. Naime ona vam omogućava da na internetu sačuvate neverovatnih 50GB potpuno besplatno. Zaštitni algoritam koji se koristi kod postavljanja sadržaja na cloud je s kraja- na kraj tako da je ključ kojim je sadržaj šifrovan dostupan samo korisniku. Takođe kompanija MEGA ne vrši čuvanje lozinki niti ima mogućnost master lozinke tako da je jednom zaboravljena šifra izgubljena zauvek. Imajte ovo na umu kada budete otvarali nalog.

Komentari nisu dozvoljeni za ovaj post.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!