Trgovina

Trgovinski lanac “Kaufland” izbacuje “Unileverove” proizvode

Spor oko otkupnih cena između trgovinskog lanca “Kaufland” i proizvođača robe široke potrošnje “Unilever” je eskalirao.

Kako je najavio lanac supermarketa, proizvodi “Unilevera” će biti uklonjeni s polica počevši od sledeće godine. Ovaj potez odnosi se na brendove, kao što su Knorr, Langnese, Pfanni, Axe, Rexona i Duschdas. Odabrani sladoledni proizvodi iz Magnuma, Cremissima i Viennette su još dostupni. 

Kao razlog navodi se "drastično povećanje cena i unilateralne promene uslova poslovanja Unilevera". Kao jedan od vodećih svetskih proizvođača robnih marki, “Unilever nastoji da iskoristi svoju tržišnu poziciju kako bi uticao na maloprodaju i dodatno optimizovao sopstvene  prihode", saopštio je “Kaufland”. 

Lanac supermarketa nastoji da spreči štetu za kompaniju na odgovarajući način, dodaje se. “Unilever”-ove tvrdnje su da bi "povećanje cena i jednostrana promena uslova dovela do značajnog povećanja prodajnih cena koje bi premašile tržišne cene", prenosi Seebiz. 

“Kaufland” je u septembru s polica uklonio oko 480 proizvoda “Unilever grupe”. Lanac supermarketa je to opravdao činjenicom da je “Unilever” drastično povećao cene isporuke u kratkom roku. U Češkoj, Slovačkoj, Poljskoj, Rumuniji i Bugarskoj takođe je došlo do zamrzavanja narudžbina za neke “Unilever” proizvode. 

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!