Industrija

Turska kompanija "Ringelsan" planira još 1.000 radnih mesta u Požarevcu

Turska tekstilna kompanija "Ringelsan", u svom novom pogonu u Požarevcu zaposlila je prvih 40 radnica, a plan je da otvore još 1.000 radnih mesta.

"Ringelsan" je poznata turska tekstilna kompanija, koja posluje u više zemalja, a u Požarevcu za sada šiju majice koje izvoze na evropsko i rusko tržište.

“U prvoj etapi počinjemo sa 300 radnika za obuku, a naš je cilj 1.000 radnika”, rekao je menadžer "Ringelsana" Hakan Kroma za RTS.

Proizvodni pogon "Ringelsana" nalazi se u nekadašnjoj Fabrici šećera, koju je grad Požarevac pre dve godine otkupio od Agencije za privatizaciju, kako bi ovaj prostor ponudio investitorima.

“Ono šo mogu da kažem je da je grad Požarevac, zahvaljujući svom programu i odlukama o davanju u zakup nepokretnosti, takozvane braunfild i grinfild investicije, upravo omogućio potencijalnim investitorima da stvarno imaju odlične uslove za otvaranje pogona u našem gradu”, kaže Bane Spasović, gradonačelnik Požarevca.

"Ringelsan" je prvi strani investitor, koji je došao u Požarevac i otvorio proizvodni pogon, a Požarevljane sledeće nedelje očekuje i otvaranje austrijskog ritejl parka "Stop šop" sa oko 300 novih radnih mesta, navodi RTS.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!