Svet građevinarstva-nekretnina

U planu je izgradnja „Šumadijskog koridora”

Planirana je izgradnja „Šumadijskog koridora”, kojim bi centralni grad Šumadije Kragujevac bio povezan sa „Moravskim koridorom”, to jest auto-putem koji spaja Kruševac, Kraljevo i Čačak. Na taj način bi Kragujevac uspostavio vezu i sa Koridorom 11, i sa aerodromom u Lađevcima.

Iako u ovom času nije poznato u kojem bi se profilu gradio „Šumadijski koridor”, jasno je da bi se Kragujevac bez tog novog puta našao na „pustom ostrvu”, potpuno odsečen od glavnih tranzitnih pravaca koji centralnu Srbiju povezuju sa koridorima 10 i 11.

Razmatrano je i povezivanje „Simensove” fabrike i industrijskog parka „Milanović” sa prugom Lapovo–Kraljevo, kao i uspostavljanje sigurnije i brže putne veze Kragujevac–Topola. Reč je o rekonstrukciji starog puta ka Beogradu, koji je ponovo dobio na značaju nakon što je nemački gigant „Simens” preuzeo „Milanović inženjering”. Ovo preduzeće sada, na prostoru sela Sobovica i Lužnice, gradi veliki industrijski park u kojem će biti zaposleno 7.000 radnika.

Ostaje, međutim, neizvesno hoće li Kragujevac konačno dobiti putnu obilaznicu koja bi tranzitni saobraćaj trebalo da izmesti iz centra grada. Reč je o putu dužine oko 17 kilometara, čija je izgradnja, usled problema sa eksproprijacijom zemljišta i zbog hronične besparice, obustavljena pre više od pet godina. Do sada je izgrađeno svega oko dva kilometra severne obilaznice koja, prema prvobitnom projektu, treba da poveže put Batočina–Kragujevac sa putem Kragujevac–Kraljevo, preko sela Divostin i poteza Ravni Gaj.

Kragujevačka južna obilaznica počela je da se gradi još osamdesetih godina prošlog veka, ali tu saobraćajnicu, dužine oko devet kilometara, sada je nemoguće završiti, bar ne projektovanom trasom. Ne samo zato što je izgradnja tunela ispod Metinog brda na desnoj obali Lepenice komplikovan i skup građevinski poduhvat, već i zato što su pogoni „Fijatovih” kooperanata u Grošnici izgrađeni baš na potezu kojim je trebalo da prođe ova obilaznica, piše „Politika”.

Obe kragujevačke obilaznice bile su deo obaveza koje je država preuzela na sebe potpisujući ugovor sa „Fijatom”, ali te saobraćajnice nisu završene ni deset godina od dolaska italijanskog proizvođača automobila u Srbiju. Uprkos brojnim obećanjima i najavama, do danas nije završena ni druga traka puta Kragujevac–Batočina koja je počela da se gradi još 2004. godine, niti je elektrificirana pruga do Lapova.

 

 

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!