Energetika

U Srbiji se gradi najveća vetroelektrana u Evropi

Kompanija “Fintel Energija” odlučila je da u Vojvodini počne izgradnju najveće vetroelektrane u Evropi "Maestrale Ring".

Odbor Direktora kompanije, navodi se u saopštenju, odlučio je o pokretanju ambicioznih projekata izgradnje novih vetroparkova, među kojima se nalazi i projekat razvoja najvećeg vetroparka na evropskom kontinentu.

Generalni direktor kompanije “Fintel Energija”, Ticijano Đovaneti najavio je da će ovim projektima Srbija biti među najbržim zemljama koje će se uključiti u energetsku tranziciju sa fosilnih goriva do čiste energije.

"Projekat Maestrale Ring će biti najveća vetroelektrana koja se gradi na kopnu na celom evropskom kontinentu", rekao je Đovaneti, prenosi B92.

On je naglasio da će novi projekti biti u 100 odsto u vlasništvu kompanije “Fintel Energija”, kao i da će se nalaziti u regionu Vojvodine.

"Korakom koji smo napravili, kompanija će uspeti da poveća ukupnu instalisanu snagu vetroelektrana, koje razvija sa 352 MW na 944 MW, čime bi se “Fintel Energija” pozicionirala u sam vrh evropskih kompanija za razvoj projekata izgradnje vetroelektrana", naveo je Đovaneti.

Kako se navodi u saopštenju, Odbor Direktora kompanije “Fintel Energija” sastao se po prvi put nakon uspešnog izlaska ove kompanije na Beogradsku Berzu u novembru prošle godine.

Akcije kompanije “Fintel Energija” uključene su na Prime Listing Beogradske berze, najkvalitetniji segment domaćeg tržišta kapitala. Izlazak na Berzu usledio je nakon procesa Inicijalne javne ponude akcija kompanije “Fintel Energija”.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!