Društvo

U Srbiju stiže ruska vakcina na ispitivanje

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić razgovarala je na videokonferenciji sa ministrom industrije i trgovine Ruske Federacije Denisom Manturovim, koji je upoznao premijerku Brnabić sa tim dokle se stiglo sa proizvodnjom ruske vakcine protiv koronavirusa „Sputnjik V“.

Ministar Manturov potvrdio je da će partija vakcine za laboratorijsku kontrolu u količini od 20 doza stići u Srbiju do kraja ove sedmice.

Predsednica vlade Ana Brnabić rekla je da Vlada Srbije, zajedno sa predsednikom Republike radi na tome da građanima Srbije vakcina protiv koronavirusa bude dostupna u najkraćem roku. Brnabić je istakla da je cilj da građani mogu da izaberu koju će vakcinu primiti, a u skladu sa preporukama i odobrenjima nadležnih zdravstvenih ustanova Republike Srbije. Premijerka je dodala da je Srbija zainteresovana da razmotri mogućnost zajedničke proizvodnje vakcine protiv kovida.

Na videokonferenciji učestvovali su i ambasador Ruske Federacije u Srbiji Aleksandar Bocan-Harčenko, rukovodstvo Ministarstva zdravlja Ruske Federacije, Ruskog fonda direktnih investicija, „NICЭM im. N.F. Gamalei“ i predstavnici Ministarstva zdravlja i drugih nadležnih zdravstvenih ustanova Republike Srbije.

Predsednica vlade Ana Brnabić u utorak, 1. decembra, nastaviće razgovor sa predstavnicima kompanije Fajzer.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!