Industrija

U Sremskoj Mitrovici otvoren novi pogon kompanije “Lebor”

U Sremskoj Mitrovici je otvoren novi pogon italijanske fabrike "Lebor srb", koji će zaposliti još 40 radnika..

Italijanska firma je došla 2015. godine, kupila u industrijskoj zoni plac od 5,6 hektara, a sada je otvorila i drugi pogon.

Do sada su radili preradu i sušenje hrastovih trupaca, a gotov proizvod pravili su u Italiji, a sada će parket i druge drvne obloge nositi oznaku "proizvedeno u Srbiji".

Gradonačelnik Sremske Mitrovice Vladimir Sanader rekao je za RTS da je pre 130 godina prva fabrika za preradu drveta došla u Sremsku Mitrovicu, sa njom i pruga, što ogovori da je grad pravo mnesto za inesticije ovakvog tipa.

Prema njegovim rečima, to je jedna moderna fabrika koja ima modernu tehnologiju za preradu drveta. "Najvažnije je da će biti velika dodatna vrenost proizvoda koji će se proizvoditi u Mitrovici i da je ovo fabrika koja će zaposliti Mitrovčane, mi smo sa njima u procesu dualnog obrazovanja sa Šumarsko-prehrambenom školom, tako da će đaci ovde moći da dolaze na praksu i da traže neko buduće zaposlenje", rekao je Sanader.

U prvom pogonu je radilo 45 ljudi, a očekuje se da do kraja godine posao dobije još 40.

Sanader kaže da Mitrovica ima dugu tradiciju šumarske škole i drvno-prerađivačkog smera i ovog kadra sve manje ima na Birou za zapošljavanje.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!