Saobraćaj i transport

U tri železnička preduzeća bez posla ostaje 1.240 radnika

“Srbija Kargo”, “Infrastruktura železnice Srbije” i “Železnice Srbije”, tri od četiri akcionarska društva na koja je 2015. godine podeljena srpska železnica, do kraja godine otpustiće ukupno 1.240 radnika.

S obzirom na to da u železničkom sektoru u sva četiri društva radi ukupno 11.496 zaposlenih, broj zaposlenih će biti smanjen za više od 10 odsto.

Smanjenje broja zaposlenih opravdava se ekonomsko-finansijskom konsolidacijom, povećanjem efikasnosti i konkurentnosti, ali i potrebom da se broj i struktura zaposlenih usklade s obnovom saobraćaja i tehnologijom rada da bi kompanije racionalno poslovale. Optimizacija broja zaposlenih zacrtana je reformom železničkog sektora još 2015. godine sa ciljem da se sprovede najkasnije do 2020.godine, prenosi Blic.

„Srbija Kargo“ napustiće najveći broj zaposlenih – 776 radnika, “Infrastruktura železnice Srbije” (IŽS) proglasiće tehnološkim viškom 320 radnika, dok će „Železnice Srbije” da napusti svega 16 zaposlenih. Jedina kompanija u kojoj se neće menjati broj zaposlenih je „Srbija voz”.

“U železničke kompanije “Srbija Kargo” i “Srbija voz” preći će 430 zaposlenih koji obavljaju poslove manevre i tehničko-kolske poslove, što je realizacija poslednje faze organizacionog restrukturiranja železnice, tako da će operateri preuzeti sve zaposlene koji su u skladu sa Zakonom o bezbednosti železničkog saobraćaja odgovorni za sastav voza. Preostalih 320 zaposlenih biće proglašeno tehnološkim viškom uz isplatu otpremnine. Tih 320 zaposlenih napustiće IŽS na dobrovoljnoj osnovi, što je i bio jedan od kriterijuma koji se primenjivao prilikom rešavanja viška zaposlenih”, kaže portparol IŽS Nenad Stanisavljević.

U ovoj kompaniji podvlače da se optimizacija broja zaposlenih obavlja u cilju ekonomsko-finansijske konsolidacije i povećanja efikasnosti i konkurentnosti, posebno imajući u vidu da se „Srbija Kargo“ a.d. finansira isključivo iz sopstvenih sredstava, kao i da se iz godine u godinu povećava konkurencija i broj novih operatera u železničkom robnom saobraćaju.

“Trenutno na železničkoj mreži, osim našeg društva, usluge prevoza robe pružaju i četiri privatna operatera, dok je još 15 dobilo licencu za prevoz robe železnicom”, kažu u društvu “Srbija Kargo”.

U IŽS kažu da visina otpremnine zavisi od kategorije u kojoj se zaposleni nalaze i da li ispunjavaju uslove za penziju ili ne. Visina otpremnina u IŽS iznosi 240 evra po godini staža osiguranja ili se primenjuje otpremnina predviđena Zakonom o radu uvećana za 50 odsto, u zavisnosti od kategorije zaposlenog i od toga šta je za njega povoljnija opcija.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!