Industrija

Ugovor sa “Fiat”-om ističe krajem septembra, šta će biti posle?

Nakon jednonedeljnog zastoja, proizvodne i montažne trake u kompaniji “Fiat Chrysler Automobiles Srbija” su pokrenute i sa njih će silaziti 410 automobila dnevno.

Kako Grupacija “Fiat Chrysler Automobiles” (FCA), kao i ostale velike automobilske kompanije, ne proizvodi automobile za zalihe, već proizvodni proces usklađuje sa porudžbinama dilerskih kuća, u kragujevačkoj fabric je od početka godine do minulog vikenda bilo 105 radnih dana, tokom kojih je proizvedeno nešto više od 43.000 vozila svih verzija modela "fiat 500L“.

Do kraja godine, u FCA Srbija će, prema saznanjima, kako piše “Danas”, biti još 45 radnih dana, pa se očekuje da iz proizvodnih pogona izađe još 18.500 vozila, odnosno ukupno oko 61.500 "velikih fića“, čime je uposljena tek trećina trenutno instaliranih kapaciteta kragujevačke fabrike, koja je projektovana za proizvodnju do 300.000 vozila godišnje.

Zbog toga Sindikat i zaposleni u kompaniji “Fiat Chrysler Automobiles Srbija” od predsednika Srbije Aleksandra Vučića i premijerke Ane Brnabić traže informaciju o tome šta država preduzima kad je ugovor sa “Fiat”-om u pitanju.

Tim pre što desetogodišnji ugovor države Srbije i “Fiat”-a o formiranju zajedničke kompanije (FCA Srbija) ističe upravo krajem ovog meseca 29. septembra.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!