Propisi

Unija poslodavaca traži da rast minimalca bude praćen rastom neoporezivog dela zarada

Na sastanku u prostorijama Unije poslodavaca Srbije doneti su zaljučci o utvrđivanju minimalne cene rada za 2018. godinu.

Dana, 7. septembra 2017. godine u prostorijama Unije poslodavaca Srbije, održan je četvrti sastanak Pregovaračkog tima Socijalno-ekonomskog saveta Republike Srbije za utvrđivanje minimalne cene rada za 2018. godinu.

Ovom sastanku su prisustvovali predstavnici Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, i to ministar Zoran Đorđević i vd pomoćnika ministra doc. dr Saša Trandafilović, predstavnik Ministarstva privrede Radoje Savićević, predstavnici Saveza samostalnih sindikata Srbije i Ujedinjinih granskih sindikata “Nezavisnost”, kao i predstavnici Unije poslodavaca Srbije. Sastanak je vodio Sekretar Saveta Dušan Petrović. Nažalost, pregovorima nisu prisustvovali predstavnici Ministarstva finansija, bez čijeg prisustva se ne može postići konačni dogovor.

Na sastanku su usvojeni sledeći zaklјučci:

•    Unija poslodavaca Srbije podržava svaki rast minimalne cene rada koji je praćen odgovarajućim rastom neoporezovanog dela zarada;

•    Savez samostalnih sindikata Srbije i UGS Nezavisnost ostaju pri zahetvu da se minimalna cena rada za 2018. godinu poveća na 154,00 dinara po radnom času bez poreza i doprinosa;

•    Savez samostalnih sindikata Srbije i UGS Nezavisnost podržavaju zahtev Unije poslodavac Srbije da se poveća neoporezovani deo zarada.

Očekuje se donošenje konačne odluke o visini minimalne cene rada na narednoj sednici Socijalno-ekonomskog saveta Republike Srbije, zakazanoj za 12. septembar 2017. godine.

 

Izvor: Ekonomski

Komentari nisu dozvoljeni za ovaj post.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!