Finansijske usluge

“Uniqa” za kupovinu kompanija AXA grupe izdvaja milijardu evra

“Uniqa Group” kupuje kompanije francuske AXA grupe na rastućim tržištima Poljske, Češke i Slovačke, saopšteno je iz te grupacije.

Akvizicija vredna blizu milijardu evra doneće pet miliona novih klijenata, 2.100 zaposlenih i 800 miliona evra dodatne premije, navodi se u saopštenju.

Predmet akvizicije su kompanije za životno i neživotno osiguranje, investicione kompanije, penzioni fondovi i uslužne kompanije AXA grupe u ove tri države.

“Uniqa” je trenutno na sedmom mestu u Centralnoistočnoj Evropi, a posluje na 15 tržišta gde pruža sve vrste osiguranja, navodi se u saopštenju.

“Uniqa” skoro 20 godina posluje na poljskom, češkom i slovačkom tržištu. Ekonomija u tim zemljama je u poslednjih nekoliko godina dobro napredovala, prenosi B92.

“Uniqa” je trenutno deseta po veličini kompanija na tržištu u Poljskoj sa 1,5 miliona klijenata, šesta po veličini u Češkoj sa 800.000 klijenata i četvrta u Slovačkoj sa 500.000 klijenata.

Akvizicijom kompanija AXA grupe steći će novih 3,2 miliona klijenata u Poljskoj, 800.000 u Češkoj i 750.000 u Slovačkoj, čime će dospeti na petu poziciju u Poljskoj i Češkoj i četvrtu u Slovačkoj, dodaje se u saopštenju.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!