Svet građevinarstva-nekretnina

Uredite stan na zanimljiv način

Opremanje ili renoviranje stana je veoma često veliki izdatak za porodični budžet. Uz neke od ovih ideja možete da uštedite, ali i da svoj lični kutak učinite zanimljivim svima.

Dnevni boravak

Polica za dnevni boravak može se napraviti slaganjem obične opeke. Opeka služi kao kostur na koji se slažu police, a materijal možete odabrati po svojoj želji. Staklo na vratima možete zameniti jeftinijim pleksiglasom čija je funkcija osim ekonomične i estetska, jer pleksiglas dolazi u čitavom rasponu boja.

Kupatilo

Elemente u kupatilu možete napraviti sami od betona. Potrebno je da napravite dizajn i izlijete oplatu za beton, kako biste dobili novi umivaonik i kadu. Zidove, umesto da obložite keramičkim pločicama, možete premazati cementnim lepkom za pločice, a zatim prelakirati lakom za čamce u tri sloja, piše „Moj enterijer“.

Kuhinja

Aparate i postojeće kuhinjske elemente lako možete integrisati unutar celine, koja ne zahteva kupovanje kuhinje ili izradu elemenata po meri, tako što ćete ih prekriti radnom pločom i spojiti u jedan modularni element. Sve što je potrebno nalazi se u jednom komadu, a izvlači se po potrebi. Umesto ulaganja u viseće kuhinjske elemente, na zid okačite kuhinjski pribor pomoću eksera. Na ovaj način estetski se postiže efekat puzzli, a osim toga svaka posuda ima svoje mesto.

Instalacije

Odličnu uštedu moguće je postići ukoliko ste u potrazi za alternativnim materijalima, koji nisu prvi odabir za kućnu namenu. Tako bužiri za kablove za struju mogu poslužili kao podne lajsne, ali i kao ekonomičan potez - naime kroz njih je moguće provući instalacije za gas, grejanje i struju. Na ovaj način, s obzirom da se radi o efektnoj crvenoj boji, stvara se estetska igra linijama kroz stan, a osim toga, bužiri, uz dodatak keramičkog grla i velike sijalice, postaju vrlo efektni lusteri.

 

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!