Saobraćaj i transport

Uskoro konkurs za 12 novih linija sa niškog aerodroma

Aviokompanije će moći da konkurišu za nove linije, koje su planirane od 1. jula sa aerodroma u Nišu, na konkursu koji će uskoro biti objavljen, a među njima će sigurno biti i “Air Serbia”.

“Montenegro Airlines” bi mogao da konkuriše za relaciju Niš - Tivat, a ova ruta je kao stvorena i za kompaniju “Air Serbia” - ocenjuje za Blic Petar Vojinović, osnivač i urednik portala “Tango Six” komentarišući nedavnu odluku Vlade o novim letovima sa niškog aerodroma.

Odlukom Vlade Srbije, na sednici održanoj 28. marta, linije ka 12 novih destinacija sa niškog Aerodroma Konstantin Veliki - do Frankfurta, Nirnberga, Hanovera, Fridrihshafena, Karlsruea, Bolonje, Rima, Salcburga, Budimpešte, Geteborga, Ljubljane i Tivta – proglašene su linijama od javnog interesa (PSO). U Odluci stoji da će se avio-prevoz na novim linijama obavljati u periodu od 1. jula 2019. do 30. juna 2023. godine.

Linije od javnog interesa biće subvencionisane od strane Vlade, a predlog je da se ka novim destinacijama leti 2 puta nedeljno, osim do Tivta gde će se u periodu od maja do sredine oktobra leteti 3 puta nedeljno. Pomoćnik ministra građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zoran Ilić rekao je još krajem januara da je država obezbedila novac za finansiranje prvih avio-linija i najavio da će uskoro biti raspisan i javni konkurs za prevoznike koji će na njima saobraćati.

 

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!