Razvoj

Velike svetske kompanije čestitale ženama njihov praznik na specifičan način

Kompanija “McDonald's” je Međunarodni dan žena obeležila tako što je na jednom od svojih restorana u Kaliforniji preokrenula logo, koji sada umesto slova M prikazuje W (kao "women").

Osim toga, logo je preokrenut na svim digitalnim kanalima restorana, a oko 100 restorana je pripremilo “posebna pakovanja i kese, dok osoblje nosi specijalne majice i kape”.

“Kao znak proslave žena širom sveta, i po prvi put u istoriji postojanja, preokrenuli smo poznate lukove na Međunarodni dan žena u čast neverovatnih postignuća žena”, izjavio je "McDonald's"-ov portparol za Business Insider.  

Brend “Johnnie Walker” ima limitiranu ediciju “Jane Walker” viskija, koja će biti dostupna tokom marta. Za svaku prodatu Jane Walker bocu, "Johnnie Walker" će donirati jedan dolar organizacijama, koje se bave ženskim pravima.

Net-A-Porter, takođe, slavi žene i to sa šest drugih brendova (Bella Freund, Chloé, Ganni, Off White, Rosie Assoulin i Stella McCartney) puštajući u ponudu različite majice s dizajnom vezanim za žensku snagu i hrabrost. Profit od prodaje tih majica biće doniran u humanitarne svrhe.

Međunarodni dan žena obeležava i Google, koji će od danas omogućiti vlasnicima da svoje kompanije i poslove obeleže kao “Women led” na Google Mapsu.

“Težimo organizaciji svetskih informacija tako da uključuje sve ljude, a ove godine dodajemo oznaku koja označava poslove koje vode žene da pomognemo u njihovoj promociji”, izjavio je Google-ov portparol.

“Mattel” je Međunarodni dan žena proslavio novom kolekcijom Inspiring Women, koja uključuje 17 Barbie lutaka, koje predstavljaju stvarne žene koje devojčicama služe kao uzori. Tako postoji lutka američke pionirke avijacije Amelie Earhart, NASA-ine matematičarke i fizičarke Katherine Johnson, meksičke slikarke Fride Kalo i drugih “neverovatnih žena”.

“Oduševljeni smo što možemo predstaviti uzore iz stvarnog života kako bi podsetili mlade devojke da mogu postati što god žele”, objavljeno je na Barbie web stranici.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!