Projekti

Veoma unosan posao – “Netflix” isplatio milione dolara komičarima

“Netflix” je u poslednjih nekoliko godina postao glavni dom stendap komedije, a to je postigao davanjem izdašnih suma stendap komičarima. Ipak, iznosi, koje dobilo pet komičara, deluju nestvarno.

Ubedljivo najveći iznos dobio je jedan od najpopularnijih komičara na setu Džeri Sajnfeld, koji je u januaru 2017. godine potpisao ugovor vredan 100 miliona dolara. U to je bilo uključeno prikazivanje serijala "Comedians In Cars Getting Coffee", kao i dva stendap specijala. Prvi, "Jerry Before Seinfeld," prikazan je premijerno u septembru 2017. godine.

“Netflix” je navodno komičaru Dejvu Šapelu platio 60 miliona dolara za tri specijala. Prva dva prikazana su u martu 2017. godine, a Šapel je, na opšte iznenađenje publike, 31. decembra objavio još dva specijala - "Equanimity" i "The Bird Revelation". Nije jasno da li mu je za to isplaćena dodatna suma novca.

Kris Rok je 2016. godine potpisao ugovor vezan za dva specijala, za koja mu je ukupno isplaćeno 40 miliona dolara. Prvi od njih "Tamborine", premijerno je prikazan u februaru.

Komičar Riki Džervejs je navodno sebi obezbedio "najvišu ikada isplaćenu sumu za jedan britanski stendap specijal". Reč je o specijalu "Humanity", za koji će, sa još jednim specijalom na kojem trenutno radi, Džervejsu biti isplaćeno ukupno 40 miliona dolara. Veliku zaradu donele su mu i pethodne emisije "Derek" i "An Idiot Abroad".

“Netflix” je Ejmi Šumer prvobitno ponudio 11 miliona dolara za njeno pojavljivanje u jednočasovnom "The Leather Special", ali je komičarka navodno pomoću argumenta da su njene kolege Kris Rok i Dejv Šapel dobile znatno više novca, uspela da izdejstvuje veću sumu i dobila je 13 miliona dolara, piše Biznis insajder.

 

 

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!