Trgovina

Versaće otvara još 112 prodavnica u svetu

Novi vlasnik poznatog italijanskog modnog brenda Versaće kompanja “Capri Holdings” planira da do 2022. godine otvori još 112 prodavnica.

Tako bi dostigao brojku od 300 prodajnih mesta širom sveta. To je, inače, deo novog strateškog plana kojim želi da udvostruči godišnji prihod od prodaje.

“Stanje je vrlo jasno, nismo zadovoljni trenutnom prodajom u našim prodavnicama i to želimo da promenimo. Hitno moramo povećati produktivnost i ostvariti prihode od dve milijarde dolara", rekao je izvršni direktor Versaćea Jonathan Akeroyd.

Najveći broj prodavnica biće otvoren na području Azije, od čega će čak 40 biti u Kini. Zbog toga  se otvora nova prodavnica u Pekingu koja bi ujedno trebalo da bude i najveća u Kini.

Na evropskom tržištu, u planu je otvaranje dve nove prodavnice u Parizu i Londonu, prenosi Tanjug pozivajući se na Blumberg.

Osim otvaranja novih prodajnih mesta, kompanija planira da potpuno redizajnira postojeće, a novootvorene i preuređene prodavnice će veći naglasak, umesto na garderobu, staviti na torbe, obuću, ali i ostale modne dodatke.

Kompanija, koja je prošle godine za 2,2 milijarde dolara kupila poznati italijanski modni brend najavila je i dodatna ulaganja u marketing.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!