Razvoj

Vest da "Google" preuzima "Apple" za 9 milijardi dolara uzdrmala tržište

Na portalu američke brokerske kuće Dow Jones osvanula je vest da "Google" kupuje "Apple".

Na sajtu je navedeno da su transakciju dogovorili još ranije Larry Page, direktor sadašnje "Alphabet" kompanije, u čijem vlasništvu je "Google", i Steve Jobs, koji je preminuo 5. oktobra 2011. godine. A Larry i Steve su, navodno, počeli da pričaju o tome još 2010. godine 

Nije da nije imalo efekta – akcije "Apple" su skočile do 158 po komadu, da bi se nešto kasnije vratile na normalan nivo. 

Vest je povučena jutros oko 10h, a iz Dow Jonesa su poslali saopštenje u znak izvinjenja: 

"Žalimo zbog objavljene lažne vesti, koja je tri minuta stajala na našim sajtovima. Stvari koje su objavljene nije trebalo da budu objavljene, jer su samo deo novog tehničkog sistema koji testiramo. Uz korake koje preduzimamo da rešimo ovu neprijatnu situaciju naređeno je da se ispita i promeni proces testiranja, kako se ovakve stvari više ne bi dogodile u budućnosti. Izvinjavamo se svima“. 

Ta tri minuta bila su paklena za mnoge. Iz "Google"-a i "Apple"-a još nema komentara, ali se u međuvremenu oglasio direktor Dow Jonesa lično: 

"Izuzetno ozbiljno shvatam današnje neadekvatno i pogrešno objavljivanje materijala za testiranje. Iako su preduzete sve mere, naložio sam i dodatni pregled vesti i tehnoloških procesa u ovoj oblasti", rekao je William Lewis.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!