Vesti dana

Mađarska deset puta povećala količine zlata

Mađarska centralna banka (MNB) je saopštila da je povećala svoje rezerve zlata 10 puta, sa 3,1 tone na 31,5 tona.

U okviru „Delte” posluje najviše firmi - čak 55

Prema podacima Agencije za privredne registre, prošle godine u Srbiji je poslovalo, na osnovu konsolidovanih finansijskih izveštaja, 649 ekonomskih celina, u kojima su matična privredna društva imala kontrolu nad 1.939 zavisnih i pridruženih pravnih lica.

Slobodna zona Pirot najbolja u Evropi

Prema rang listi specijalizovanog magazina fDi, Slobodna zona Pirot, koja se nalazi na jugoistoku Srbije, proglašena je vodećom slobodnom zonom u Evropi, a trećom na svetu u 2018. godini.

Dnevni izveštaj sa svetskih berzi 19.10.2018.

Evro je oslabio u odnosu na dolar. Oglasila se Evropska komisija koja je kritikovala nacrt budžeta Italije ukazavši da je deficit previsok i da će uticati na proširenje strukturnog deficita, a da javni dug neće ići u pravcu smanjenja.

“Starbucks” prodaje 83 prodavnice u Evropi

Lanac kafića “Starbucks” restrukturiraće svoje poslovanje u Evropi posle nekoliko godina slabije prodaje.

U Rusiji ima 74 dolarskih milijardera

Rusija je imala 74 milijardera u dolarima 2018. godine, odnosno pet milijardera više u odnosu na prošlu godinu, navodi se u izveštaju švajcarske banke „Kredi Suis” i dodaje da postoje nejednakosti u raspodeli bogatstva.

Prvi punjač za električna vozila proizveden u Srbiji

Srpski autoklaster proizvođača delova za auto-industriju okuplja 50 hiljada radnika i najveća je industrijska grana Srbije.

U Srbiji je 600 kompanija zainteresovano da se uključi u sistem dualnog obrazovanja

Nastava u 84 srednje stručne škole u Srbiji realizuje se kroz bar jedan od ukupno 32 dualna obrazovnih profila, što znači da je trenutno 23 odsto škola uključeno u dualni obrazovni sistem, čija potpuna primena počinje od školske 2019/2020. godine, zaključeno je na konferenciji „Dualno obrazovanje u Srbiji 2018: tekući rezultati i budući izazovi”, u organizaciji Švajcarsko-srpske trgovinske komore.

Srbija ove godine napredovala na Svetskoj listi konkurentnosti za pet mesta

Srbija je ove godine napredovala za pet mesta na Svetskoj listi konkurentnosti Svetskog ekonomskog foruma (WEF) i sada se nalazi na 65. mestu od 140 ekonomija sveta.

Izabran pobednik Delta Biznis Inkubatora

Nakon tri meseca u Delta Biznis Inkubatoru i finalnoj prezentaciji pred komisijom, tim Frigo Gel pobednik je ovog programa. Frigo Gel bavi se proizvodnjom gel antifrost sistema za zaštitu voćnjaka i vinograda od prolećnih mrazeva.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!