Vesti dana

VIZIONARSKI PROCES POMIRENJA

Nemačka i Francuska proslavljaju 59. godišnjicu Jelisejskog sporazuma, koji su 22. januara 1963. godine potpisali kancelar Konrad Adenauer i predsednik Šarl de Gol, i koji je imao za cilj da približi dve strane koje su razdvajali tri nemilosrdna rata i uzajamno nepoverenje. Taj sporazum je dopunjen još jednim sporazumom, potpisanim u Ahenu 2019. godine.

Nove čuvarkuće – visok kvalitet i principi cirkularne ekonomije

Savet za dodelu kolektivnog žiga „Čuvarkuća“ na prvoj ovogodišnjoj sednici dodelio je pravo na ovaj znak koji potvrđuje kvalitet, stroge ekološke standarde i primenu cirkularne ekonomije za novih 15 domaćih proizvoda u oblasti poljoprivrede i prehrambene industrije. Pravo na žig dobili su proizvodi kompanija „Mivaka“, „Mini Pani“ i „Mlekare Mihajlović“.

Knjiga pesama Gojka Božovića "Mapa" objavljena u Bugarskoj

Knjiga pesama Gojka Božovića "Mapa" objavljena je na bugarskom jeziku u izdanju Izdavačke kuće Fox book iz Sofije u biblioteci „Kosmosi“.

Inovacijama do konkurentne privrede

Zahvaljujući udruženim sredstvima Republike Srbije i Evropske unije, Fond za inovacionu delatnost odobrio je 9 miliona evra za realizaciju 54 inovativna projekta. Inovativna preduzeća iskoristiće bespovratna sredstva za razvoj novih ili unapređenje postojećih proizvoda, usluga ili tehnologija.

Kompanija „Microsoft“ kupuje gejming giganta „Activision“ za 68,7 milijardi dolara

Kompanija „Microsoft“ je saopštila da će kupiti giganta u industriji video igara, firmu „Activision Blizzard“, za 68,7 milijardi dolara i to u gotovini.

Cene nafte porasle od početka godine 10 odsto

Evropska nafta Brent se trguje blizu najvišeg nivoa od 2014. godine, usled ograničene ponude i popuštanja zabrinutosti vezanih za uticaj omikrona na ekonomije.

Direktor kriptoberze “Binance” među najbogatijim ljudima na svetu

Imovina izvršnog direktora najveće globalne menjačnice kriptovaluta "Binance" Čangpeng Džao procenjena je na 96 milijardi dolara.

RWE, STEAG, Uniper traže dodatne kredite usled previranja na tržištu

Rastuće cene električne energije uznemirile su energetske kompanije širom Evrope, primoravajući nemački Uniper da obezbedi kredite vrednosti 10 milijardi evra

Slovenija do 2033. prekida proizvodnju električne energije iz uglja

Slovenija će najkasnije do 2033. godine obustaviti proizvodnju električne energije iz uglja, najavila je slovenačka vlada.

Kompanija “Meta” zapošljava 10.000 ljudi u Evropi

Kao matična krovna kompanija Facebooka, “Meta” će najveći broj novozaposlenih u idućih nekoliko godina, koji će sudelovati u izgradnji mreže Metaverzuma, raditi na daljinu iz osam zemalja Evrope.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!