Vesti dana

Velika tražnja za ruskim obveznicama u evrima i dolarima

Rusija će emitovati na evropskom tržištu duga nove obveznice denominovane u dolarima u vrednosti od tri milijarde dolara.

NIS i švajcarska MET Grupa grade vetropark u Srbiji

Kompanije NIS i MET Renewables započele su izgradnju vetroparka u Srbiji nakon što je MET otkupio od trećih lica udeo od 50 odsto u tom projektu.

“Ikarbus” u većinskom vlasništvu kineske kompanije

Kineska kompanija “Li Jong” postaje većinski vlasnik “Ikarbusa”, izjavio je državni sekretar u Ministarstvu privrede Dragan Stevanovć i naveo da je kineski partner pre dva dana izmirio sve svoje obaveze prema banci i otkupio potraživanja.

U Beogradu otvoren 54. Međunarodni salon automobila

Na Beogradskom sajmu je otvoren 54. Međunarodni salon automobila. Istovremeno, održava se i 13. Međunarodni sajam motocikala „MotoPassion”, a ove manifestacije će trajati do 31. marta.

Kompanija “Disney” preuzela program “Fox”-a za 71 milijardu dolara

Kompanija "Disney" završila je preuzimanje zabavnog programa "21st Century Fox"-a u sklopu 71 milijardi dolara vredne transakcije.

EU kaznila “Google” sa oko 1,5 milijardi evra

Antimonopolski regulatori EU izrekli su kaznu kompaniji “Google” u visini od 1,49 milijardi evra zbog zloupotrebe dominantne pozicije u onlajn oglašavanju.

„AIK Banka“ preuzela slovenačku „Gorenjsku banku“

Srpska „AIK Banka“ uspešno je zaključila postupak preuzimanja većinskog paketa akcija „Gorenjske banke“, tako što je sa 90,11 odsto akcija postala novi vlasnik te slovenačke banke, objavljeno je u Ljubljani.

Vrednost funte pada zbog odlaganja Brexita

Britanska funta izgubila je jedan procenat vrednosti u odnosu na evro i na dolar.

Mobilni internet najjeftiniji u Indiji

Prosečna cena jednog gigabajta (GB) mobilnog interneta najniža je u Indiji, svega 0,26 dolara, najviša je u Zimbabveu, 75,2 dolara.

Beč- prvi na listi „pametnih gradova“ na svetu

Beč je „najpametniji grada na svetu“. To potvrđuje aktuelni „Smart City indeks“ - studija koja upoređuje 153 grada i ocenjuje koji grad koristi najpametnija rešenja za izazove, kao što je sve veći broj stanovnika, saobraćaj i zaštita klime, kao i digitalna rešenja koja građanima koriste.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!