Vesti dana

Nemačka kompanija ZF počinje izgradnju fabrike u Pančevu

Lider u proizvodnji auto-komponenti, nemačka komapnija ZF, počinje izgradnju fabrike u Pančevu. To je prva investicija u ovom gradu posle nekoliko decenija.

Novi hotel na Zelenom vencu imaće šest spratova pod zemljom, a osam iznad

Do 2020. godine Beograd će dobiti još jedan novi hotel i to na maloj parceli kod Zelenog venca, u Jug Bogdanovoj ulici. Taj hotel će, kako je planirano, imati 14 etaža, od kojih čak šest pod zemljom.

Turska uvodi takse na više od 20 američkih proizvoda

Turska uvodi takse na više od 20 američkih proizvoda, od automobila do kreme za sunčanje kao uzvratnu meru na namete, koje je Vašington uveo na uvoz čelika i aluminijuma.

Ružić: Neće biti prinudne uprave u Nišu po automatizmu

Skoro tri meseca u Nišu nema dogovora o održavanju sednice Skupštine grada na kojoj bi se raspravljalo o odluci da aerodrom "Konstantin Veliki" bude predat na upravljanje državi.

Dnevni izveštaj sa svetskih berzi 21.06.2018.

Na američkom tržištu akcija zabeleženi su mešoviti rezultati. Od najvećih dobitnika izdvaja se Microsoft, a od najvećih gubitnika McDonald’s Corporation.

“Disney” spreman za zabavni program “Fox”-a da izdvoji 70 milijardi dolara

Kompanija “Disney” podigla je ponudu za kupovinu zabavnog programa “Fox”-a na 70,3 milijarde dolara pošto je “Comcast” ponudio 65 milijardi.

Eurostat: Cene u Srbiji upola manje od proseka EU

Potrošačke cene u Srbiji su upola niže od proseka Evropske unije, saopštio je Eurostat.

“Froneri” otvorio fabriku sladoleda u Staroj Pazovi

Fabrika sladoleda „Froneri Adriatic” otvorena je u Staroj Pazovi, u nju je uloženo 20 miliona evra, a zapošljava 400 ljudi.

Komisija odobrila koncesiju Aerodroma "Nikola Tesla"

Komisija za zaštitu konkurencije saopštila je da je odobrila koncentraciju učesnika na tržištu sticanjem kontrole privrednog društva “Vinci Airports Serbia” d.o.o. nad poslovanjem privrednog društva AD Aerodrom “Nikola Tesla”, koje se odnosi na upravljanje beogradskim aerodromom.

Google osvaja kinesko tržište e-trgovine

Američka kompanija Google će investirati 550 miliona dolara u kompaniju JD.com, glavnog rivala kineske Alibabe.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!