Vesti dana

Građevinski sektor EU beleži rast od 3,6 odsto

Poredeći jun ove godine sa istim mesecom prethodne, proizvodnja u sektoru građevinarstva u EU je povećana za 3,4 odsto,

Srbija od kongresnog turizma ima godišnji prihod do 30 miliona evra

Srbija je u poslednjih deset godina jedna od kongresnih destinacija s najvećim rastom u svetu, u kojoj prosečni posetilac kongresa potroši od 350 do 400 evra dnevno, što je i do tri puta više od potrošnje klasičnog turiste, izjavili su stručnjaci za turizam pred nastupajuću sezonu kongresnih skupova.

"Zara" zainteresovana za tekstilne pogone u Srbiji

Trgovački lanac tekstila "Inditeks", s čuvenim brendovima "Zara", "Zara hom", "Masimo Duti", "Stradivarijus" i "Berška", čiji je vlasnik Amansio Ortega, zainteresovan je za tekstilce u Srbiji, piše "Politika".

VTB banka: Dug “Agrokor”-a veći za milijardu evra od prikazanog

Dug "Agrokora" veći je najmanje milijardu evra od prikazanog, procenio je neimenovani izvor iz ruske VTB banke za ruski ugledni poslovni dnevnik "Vedomosti", koji ovih dana u seriji članaka analizira VTB-ove i kredite “Sberbank”-a nekadašnjem koncernu Ivice Todorića.

Nedimović: Cenu maline određuje tržište

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Branislav Nedimović, povodom protesta malinara u Ivanjici, saopštio je da cenu maline određuje tržište, a da su sa udruženjima proizvođača dogovorene mere, kojima će se poboljšati stanje u malinarstvu.

Privredni rast Srbije ubedljivo najmanji u regionu

Uprkos najavama s kraja prošle i početka ove godine da će BDP u 2017. godini skočiti najmanje tri, a moguće i 3,5 odsto, Srbija se našla na ubedljivom začelju regiona Centralne i Jugoistočne Evrope nakon prve polovine godine.

Perspektivne biznis ideje koje ne zahtevaju puno novca

Ukoliko Vam ne odgovara da radite za drugog i to u striktnom radnom vremenu od 9 do 5, a privlači Vas pomisao na sopstveni posao, koji biste, pritom, mogli da radite od kuće, evo nekoliko predloga.

Unija poslodavaca Srbije: Novi Pravilnik o PDV-u neodgovarajuće i skupo rešenje

Uoči usvajanja novog pravilnika o PDV evidenciji Unija poslodavaca Srbije smatra da taj dokument predstavlja neodgovarajuće i skupo rešenje.

Ubuduće brži stečajni postupci i bolja naplata poverilaca

Predložene izmene Zakona o stečaju doprineće da se prekine začarani krug dugovanja između preduzeća, a radnici u tim preduzećima brže će naplaćivati svoja potraživanja, navodi Ministarstvo privrede.

Cena zlata premašila 1.300 dolara za uncu

Cena zlata na terminskom tržištu probila je nivo od 1.300 dolara za uncu, što je najviši nivo u ovoj godini.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!