Vesti dana

Staparski ćilim okupio više od 10 ambasadora

Šesta Tkačka kolonija koja se održala u selu Stapar od 6. do 11. septembra, u organizaciji Etno mreže i NALED-a, pod pokroviteljstvom ambasada Kanade i Sjedinjenih Američkih Država, okupila je više od 10 ambasadora, zainteresovanih za srpsku tradiciju i rukotvorine.

Gubici nemačkih ugostitelja evra zbog korone 17,6 milijardi

Ugostiteljstvo je jedna od privrednih grana koja je širom sveta bila najteže pogođena krizom zbog pandemije koronavirusa.

“Morgan Stanley”: Oporavak globalne ekonomije brži nego što se očekivalo

Globalna ekonomija verovatno će se vratiti na predpandemijski nivo najranije u sledećem kvartalu.

ECB: Snažan ekonomski oporavak u evrozoni

Predsednica Evropske centralne banke (ECB) Kristin Lagard nagovestila je snažan ekonomski oporavak zone evra u trećem kvartalu.

SOF – Uvod u jesenje događaje u organizaciji regionalnih udruženja

Prethodnih šest meseci komunikacijska industrija je prošla kroz više izazova nego za prethodnih nekoliko decenija. Okruženje je planetarno nametnulo ograničenja koja su u suprotnosti sa osnovnim postulatima naše branše, ali se branša prilagodila i, uprkos okolnostima, osmislila prigodne i prihvatljive forme komunikacije koja je, u mnogim aspektima bila čak dinamičnija nego prethodnih godina bez korone među nama.

Izložba fotografija Niloufar Banisadr u Francuskom institutu

Od 9. septembra do 12 oktobra 2020, godine u galeriji Francuskog instituta u Beogradu, u okviru Beogradskog meseca fotografije, biće organizovana izložba fotografija Niloufar Banisadr.

SAD zabeležile najveći deficit od 2008. godine

Spoljnotrgovinski deficit SAD skočio je u julu na 63,6 milijardi dolara, što je najviše u poslednjih 12 godina, zbog rekordnog skoka uvoza.

Kompanija “Apple” gradi dva najveća vetroparka na svetu

Kompanija “Apple” saopštila je da će napraviti dva najveća vetroparka na svetu, u Esbjergu u Danskoj, a sve u cilju investiranja u obnovljivu energiju.

Čadež: Otvaranje kancelarije DFC u Beogradu važan signal investitorima

Predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež najavio je da će, nakon vašingtonskog sporazuma, predstavnici američke Međunarodne razvojne finansijske korporacije (DFC) u Beograd doputovati već 21. septembra radi priprema za što skorije otvaranje kancelarije, prve u regionu, i brži početak realizacije dogovorenih projekata.

Izašao prvi broj Časopisa “Hajr”

Udruženje žrtava nasilja “Hajr” svečano je obeležilo izlazak prvog broja Časopisa “Hajr”, kao i otvaranje nove kancelarije. Svečanosti su prisustvovali članovi Udruženja, predstavnici Vlade Srbije, diplomatskog kora, javnog i kulturnog života.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!