Vesti dana

McLaren ne planira električne automobile

Dok se većina proizvođača superautomobila utrkuju ko će pre izbaciti na tržište prvi model samo na struju, McLaren odbija da bude deo tog sveta.

"Telenor" kupio najbogatiji Čeh, koji svuda putuje svojim "Boingom 737"

Petr Kelner, najbogatiji Čeh, koji je na 88. mestu "Forbsove" liste svetskih milijardera i vlasnik PPF investicionog fonda, "teškog" 35 milijardi evra, novi je vlasnik "Telenora" u Srbiji, Crnoj Gori, Mađarskoj i Bugarskoj.

Potpisan najveći trgovinski sporazum u istoriji STO

Afrički lideri potpisali su sporazum o slobodnoj trgovini za koji se navodi da je najveći takav dogovor od stvaranja Svetske trgovinske organizacije (STO).

Rast na Wall Street-u, oporavak akcija “Facebook”-a

Indeksi na Wall Street-u su u porastu dok investitori očekuju odluku Federalnih rezervi o povećanju referentnih kamata.

“Škoda” prošle godine proizvela 1,25 miliona automobila

Za najvećeg češkog proizvođača automobila “Škodu” 2017. godina bila je rekordna s 1,25 miliona proizvedenih vozila i uz neto dobit od 1,27 milijarde evra.

Kompanija “Nelt” kupila “Magnohrom”

Kompanija "Nelt" iz Dobanovaca kupila je na javnom nadmetanju fabriku elektrotermičkih proizvoda "Magnohrom" iz Kraljeva za 98 miliona dinara.

Svetska banka odobrila Srbiji tri kredita u vrednosti 225,7 miliona evra

Svetska banka odobrila je Srbiji tri kredita ukupne vrednosti od 225,7 miliona evra koji su namenjeni unapređenu upravljanja javnim rashodima, restrukturiranju javnih komunalnih preduzeća u oblasti energetike i saobraćaja, i zaštiti zdravlja stanovnika.

EU odobrila da “Bayer” preuzme “Monsanto”

Evropska unija odobrila je da “Bayer” kupi “Monsanto” za 66 milijardi dolara, uz uslov da se oslobodi kompanija i prava vrednosti od 7,4 milijardi dolara kako bi se obezbedila fer konkurencija na tržištu.

“Apple” preuzeo “Texture”

“Apple” želi stati ne kraj lažnim vestima i to planira postići nakon što su preuzeli “Texture”, servis koji nudi neograničen pristup časopisima.

“Delta” jedina dala ponudu za Sava centar

Kompanija “Delta holding” je jedina poslala ponudu za učešće u javno-privatnom partnerstvu za rekonstrukciju i upravljanje Sava centrom.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!