Vesti dana

Ana Brnabić, premijerka Srbije: Mladi treba da nauče kako da razmišljaju, a ne šta da misle

Obrazovanje je na vrhu liste prioriteta Vlade Srbije, jer je danas više nego ikada obrazovanje osnova za uspešno društvo, izjavila je premijerka Srbije Ana Brnabić.

Severna Koreja obustavila nuklearne i raketne probe

Severna Koreja saopštila je da je obustavila testiranje balističkih raketa dugog dometa i da planira da zatvori poligone za testiranje nuklearnih bombi.

Novi autoput: Od Valjeva do Beograda za 45 minuta

Vlada Srbije donela je odluku o izgradnji brze saobraćajnice sa četiri trake od Valjeva do uključenja na “Koridor 11” u Nepričavi kod Lajkovca, a radovi bi mogli da počnu već naredne godine.

Srbija menja politiku subvencionisanja investitora?

U prvih deset godina odobravanja subvencija, od 188 projekata u prerađivačkoj industriji, koji su dobili državne podsticaje, samo četiri su se odnosila na visokotehnološke kompanije. Od gotovo 407 miliona evra subvencija, koje je država isplatila iz budžeta, 99,5 odsto je otišlo investitorima, za projekte nisko i srednje tehnološke složenosti, koji zapošljavaju veći broj ljudi, sa manjim platama.

“Deutsche Bank” greškom uplatila 28 milijardi evra, više nego što je njena tržišna vrednost

Najveća nemačka banka “Deutsche Bank” priznala je u da je u rutinskoj operaciji zabunom transferirala čak 28 milijardi evra, iznos veći od njene tržišne kapitalizacije.

Otkriće japanskih naučnika stvara novu svetsku ekonomiju

Otkriće ogromnih zaliha retkih metala, neophodnih za tehnologiju budućnosti, moglo bi da izazove značajne promene u svetskoj ekonomiji.

“Lavazza” u Torinu otvorila novo sedište – spoj biznisa, gastronomije i kulture

Krajem prošle nedelje u Torinu je na 30.000 kvadrata otvoren kompleks “Nuvola” u kojem se proizvode ideje i poslovi, hrana i kultura. U pitanju je sedište kompanije “Lavazza”, a arhitekta Cino Zucchi je autor ove avangardne poslovne zgrade.

“Qualcomm” mora da uštedi milijardu dolara - slede otpuštanja radnika

Prema neimenovanim izvorima, “Qualcomm” se sprema na veći talas otpuštanja kako bi konsolidovao svoje poslovanje i uštedeo oko milijardu dolara godišnje.

Poreske kazne duplirane za pojedine prekršaje

Direktorka Poreske uprave Dragana Marković kaže da su izmenama Zakona o poreskom postupku i poreskoj administraciji pooštrene kazne za nepoštovanje propisa.

Prve pilot transakcije klijenata uspešno izvršene na globalnoj platformi za finansiranje trgovine „Batavia”

Sklopljeni trgovinski ugovori između Dobavljača i Kupca na blockchain platformi - „Pametna“ plaćanja automatski inicirana unapred definisanim događajima na IBMovoj Blockchain Platformi - Puna transparentnost među svim uključenim stranama pomaže da se izbegnu greške

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!