Vesti dana

Digitalizacija kao put ka savremenom načinu života

Na ministarskom sastanku članova Regionalne škole za javnu administraciju (RESPA) koji se održao u Skoplju, ministar državne uprave i lokalne samouprave Branko Ružić govorio je o prednosti uvođenja digitalizacije u rad javne administracije.

Maharadža u Indiji izdaje palatu - noćenje 8.000 dolara

Maharadža je postavio oglas za iznajmljivanje dela svoje palate u Indiji na Airbnbu, a noćenje košta 8.000 dolara.

Svetski dug dostigao rekordni iznos

Globalni dug dostigao je rekordan iznos od preko 250.000 milijardi dolara u prvoj polovini 2019. godine, navodi se u izveštaju Instituta za međunarodne finansije (IIF).

Evropska investiciona banka obustavlja finansiranje fosilnih goriva

Evropska investiciona banka se počev od 2021. godine povlači iz finansiranja projekata korišćenja fosilnih goriva.

Nemačka kompanija “GRUNER” od države dobila subvenciju u iznosu od 800.000 evra

Država je odobrila nemačkoj kompaniji "Gruner" skoro 800.000 evra subvencija za proširenje kapaciteta i zapošljavanje novih 200 radnika do kraja 2022. godine, vidi se iz ugovora tog preduzeća sa Ministarstvom privrede.

Uloga CFO u kompanijama postaje sve značajnija

Udruženje finansijskih direktora Srbije je 14. novembra u hotelu Hyatt, održalo je prvu samostalnu CFO konferenciju “Get ready For Future Finance Challenges”. Ovaj ekskluzivni događaj je okupio preko 100 delegata, među kojima su bili CFO-vi, ali i ostali profesionalci iz sveta biznisa u Srbiji.

Kompanija “Tesla” izabrala Nemačku za izgradnju fabrike

Za nemačku automobilsku industriju najava Elona Maska da će “Tesla” novu fabriku da gradi u blizini Berlina je vaoma značajna.

Američki građani duguju 14 biliona dolara

Američka domaćinstva imaju rekordan dug od 14 biliona dolara, u hipotekama, kreditnim karticama i studentskim kreditima.

Srbija ima 30,4 tone zlata, što je 10 odsto neto deviznih rezervi

Guvernerka Narodne banke Srbije Jorgovanka Tabaković saopštila je da Srbija ima 30,4 tone zlata i da ono čini oko 10 procenata neto deviznih rezervi zemlje.

Otvoren preduzetnički hab u Subotici

Za više od 6.000 preduzetnika Severnobačkog okruga, Privredna komora Srbije otvorila je u Subotici preduzetnički hab, kako bi podržala dalji razvoj ovog vida poslovanja i ohrabrila mlade ljude da počnu sopstveni biznis.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!