Vesti dana

Zašto je BiH 28 puta povećala uvoz dijamanata?

Uvoz dijamanata, dragog kamenja, bisera i svile u Bosni i Hercegovini enormno je porastao, pa je u 2017. godini uvezeno 28 puta više dijamanata nego godinu ranije.

Džonson: Bregzit čuva više novca nego što se tvrdilo u kampanji

Britanski ministar spoljnih poslova Boris Džonson izjavio je da je 350 miliona funti, koliko je u kampanji za Bregzit rečeno da Britanija nedeljno šalje Evropskoj uniji (EU), daleko manja suma od realne.

Dau DŽons prvi put probio granicu od 26.000 poena

Volstrit je danas počeo trgovanje u plusu, pri čemu je industrijski indeks Dau DŽons prvi put u istoriji probio granicu od 26.000 poena.

EPS: Prošle godine otkriveno 6.500 krađa struje, šteta se meri milionima evra

„Elektroprivreda Srbije” je 2017. godine uspešno poslovala i završila u plusu između pet i šest milijardi dinara, izjavio je v. d. direktora Milorad Grčić.

Cilj Evropske komisije da se do 2030. reciklira sav plastični otpad

Evropska komisija je danas u Strazburu objavila evropsku strategiju za upravljanje plastičnim otpadom, sa ciljem da se do 2030. sva plastična ambalaža reciklira i ograniči jednokratna upotreba plastike.

Proglašeni dobitnici PRO PR Awards nagrada za 2018. godinu

Organizacioni odbor PRO PR Awards-a objavio je u utorak imena dobitnika priznanja za 2018. godinu.

Vujović: Novac od koncesije za vraćanje skupih kredita i strateške investicije

Vlada još nije razmatrala kojom će dinamikom novac od koncesije Aerodroma "Nikola Tesla" biti uplaćivan u budžet, niti kako će taj novac biti trošen, izjavio je ministar finansija Dušan Vujović, navodeći da je pre tri godine ideja bila da novac od koncesija ne ide u potrošnju, već da se troši za strateške ciljeve.

Najskuplja kuća na svetu košta pola milijarde dolara i zauzima celo brdo

Prodali ste moćnu kompaniju i dobili toliko novca da ne znate šta ćete sa njim? Možete ga potrošiti na kupovinu kuće od 500 miliona dolara.

Dnevni izveštaj sa svetskih berzi 17.01.2018.

Američko tržište akcija je u utorak zabeležilo pad. Cena zlata je oslabila tokom azijskog trgovanja, dok je cena sirove nafte oslabila.

Država tužila Dobrosava Bojovića, većinskog vlasnika Energoprojekta

Državni sekretar u Ministarstvu privrede Srbije Milun Trivunac rekao je danas da je država tužila većinskog vlasnika Energoprojekt Dobrosava Bojovića zbog toga što je povukao tužbu koju je protiv njega podnelo ranije rukovodstvo Energoprojekta.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!