Vesti dana | Agro svet

Kompanije iz Srbije na vodećem svetskom sajmu organskih proizvoda

Devet kompanija iz Srbije predstaviće svoje proizvode na 30. Međunarodnom sajmu organskih proizvoda Biofach, koji se održava u Nirnbergu u Nemačkoj od 13. do 16. februara 2019. godine.

Američki fond zainteresovan za “Agrokor”

Američki investicioni fond HPS Investment Partners zainteresovan je za učešće u refinansiranju roll-up kredita “Agrokora” vrednog milijardu dolara.

“Sberbank” prodaje “Agrokor”

Aleksandar Veđahin, prvi potpredsednik “Sberbank”, potvrdio je u Davosu da ta banka planira da proda udeo u “Agrokoru” od 39 odsto u prvoj polovini ove godine.

Ugroženo više od polovine vrsta kafe u svetu

Klimatske promene i uništavanje šuma prete da potpuno zbrišu sa lica zemlje više od polovine divljih vrsta kafe u svetu, među kojima i popularne komercijalne kafe "arabiku" i "robustu", upozorili su naučnici.

Srbija nema nijedan proizvod zaštićen oznakom geografskog porekla u EU

Među 3.000 proizvoda sa zaštićenom oznakom geografskog porekla u Evropskoj uniji još nema nijednog iz Srbije.

“Al Dahri” odobrena kupovina PKB i zavisnih preduzeća

Komisija za zaštitu konkurencije Srbije objavila je da je odobrila kompaniji “Al Dahra” iz Ujedinjenih Arapskih Emirata da kupi Poljoprivrednu korporaciju Beograd (PKB) i njena tri zavisna preduzeća Eko lab, PKB Agroekonomik i Veterinarska stanica PKB.

Australija tuži Indiju STO zbog šećera

Australija je najavila pravne mere protiv Indije u Svetskoj trgovinskoj organizaciji zbog subvencionisanja proizvodnje šećera.

Francuski LDC želi da preuzme “Perutninu Ptuj”

Francuska grupa LDC, koja je kao konkurent ukrajinskoj grupi MHP bila neuspešna u bici za preuzimanje “Perutnine Ptuj”, slovenačkoj vladi je uputila inicijativu za početak razgovora o zajedničkom ulasku u vlasništvo najvećeg slovenačkog prehrambenog preduzeća.

Gram belog tartufa košta 100 evra

Beli tartuf od čak 850 grama prodat je u Albi kod Torina za 85.000 evra, odnosno 100 evra po gramu.

“Tenis” ponovo odložio dolazak u Srbiju na godinu dana

Nemačka mesna industrija “Tenis” ponovo je pomerila na godinu dana dolazak u Srbiju. Ovog puta razlog je - afrička kuga svinja, koja vlada u okruženju.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!