Vesti dana | Agro svet

EU odobrila da “Bayer” preuzme “Monsanto”

Evropska unija odobrila je da “Bayer” kupi “Monsanto” za 66 milijardi dolara, uz uslov da se oslobodi kompanija i prava vrednosti od 7,4 milijardi dolara kako bi se obezbedila fer konkurencija na tržištu.

Otvorena prva digitalna farma u Srbiji – spoj IT sektora i agrara

Predsednica vlade Ana Brnabić otvorila je prvu digitalnu farmu u Srbiji i regionu, u Krivaji kod Bačke Topole, koja će poljoprivrednicima omogućiti da besplatno i "iz prve ruke" nauče kako da smanje rizike u proizvodnji, troše manje vode i đubriva i ulože manje sredstava, a dobiju veće prinose.

Matijević gradi hladnjaču u Zrenjaninu, vrednost investicije 20 miliona evra

Preduzeće MPZ Agrar Novi Sad, deo Industrije mesa "Matijević, potpisalo je sa Gradom Zrenjaninom ugovor o kupovini 10 hektara zemljišta u industrijskoj zoni.

Srbija dobija prvu digitalnu farmu

U Krivaji kod Bačke Topole, sutra se otvara prva digitalna farma, ne samo u Srbiji, nego i u regionu, koja će označiti novi korak u poljoprivrednoj proizvodnji.

Treći svetski proizvođač cigareta "Japan Tobacco" kupio jednu od najvećih ruskih kompanija

Kompanija "Japan Tobacco" postigla je dogovor o kupovini ruskog "Donskoy Tabak" za oko 90 milijardi rubalja, ili 1,56 milijardi američkih dolara, kako bi ojačali poziciju na tržištu duvana u svetu.

Banca Intesa uvećala kredite poljoprivredi za trećinu  

Banca Intesa je 2017. godine povećala iznos novih plasmana registrovanim poljoprivrednim gazdinstvima za 33,3 odsto u poređenju sa prethodnom godinom, sa 35,4 miliona na 47,2 miliona evra na kraju godine. 

“Singenta” plaća 1,5 milijardi dolara zbog GMO

Kompanija “Singenta” postigla je nagodbu "tešku" 1,5 milijardi dolara u sporu po kolektivnoj tužbi koju je u SAD podnelo desetine hiljada farmera.

Srbija i Makedonija postigle dogovor o brašnu

Na sastanaku ministra trgovine Srbije Rasima Ljajića i makedonskog ministra poljoprivrede Ljupča Nikolovskog postignut je dogovor u vezi vancarinskih barijera na izvoz brašna iz Srbije.

“MK Grupa” nije zainteresovana za PKB, želi deo “Agrokora”

Privrednik Miodrag Kostić izjavio je da "MK grupa" želi da kupi deo hrvatskog koncerna "Agrokor", odnosno firme koje se, pre svega, bave delatnostima u vezi sa poljoprivrednom proizvodnjom.

Srbija uvodi Makedoniji kontramere zbog brašna

Makedoniji će sutra biti uvedene kontramere zbog toga što je otežala uvoz brašna iz Srbije, najavio je ministar trgovine Rasim Ljajić.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!