Vesti dana | Agro svet

Počela s radom Nacionalna laboratorija za kontrolu mleka

Laboratorija za ispitivanje i kontrolu kvaliteta mleka u celoj Srbiji počela je danas da radi, a dobijanje akreditacije se očekuje do kraja ove godine, saopštilo je Ministarstvo poljoprivrede.

Jagodina subvencioniše poljoprivrednike sa 10 miliona dinara

Skupština grada Jagodine će sa 10 miliona dinara subvencionisati kamate za kratkoročno kreditiranje registrovanih poljoprivrednih gazdinstava na svojoj teritoriji.

Nedimović: Država nema 100 miliona evra da uloži u PKB

Konačna odluka o strategiji privatizacije i o tome da li će država zadržati kontrolu nad Poljoprivrednom korporacijom Beograd (PKB) još nije doneta, izjavio je ministar poljoprivrede Branislav Nedimović.

Kako do kredita za poljoprivrednike?

Da bi poljoprivrednicima olakšao uzimanje kredita, savetnik u Odseku za edukaciju korisnika finansijskih usluga Narodne banke Srbije Nikola Đukić razmotrio je sve okolnosti u kojima poslovne banke daju kredite poljoprivrednicima, a uz poseban osvrt na vrste kredita i način njihovog odobravanja.

Sutra javni poziv za nabavku traktora iz IPARD sredstava

Javni poziv za korišćenje IPARD sredstava namenjenih poljoprivrednicima za kupovinu traktora biće objavljen sutra, rečeno je Tanjugu u Ministarstvu poljoprivrede. Rok za podnošenje zahteva biće do 26. februara.

Više od četvrtine tla će se osušiti ako Zemlja bude za dva stepena toplija

Više od četvrtine Zemljine površine postaće znatno suvlje čak i ako čovečanstvo uspe da ograniči globalno zagrevanje na dva stepena Celzijusa, što je cilj dogovoren Pariskim klimatskim sporazumom, upozorili su naučnici.

Srbija izvezla ribe u vrednosti 13,2 miliona dolara

Iz Srbije je u prvih deset meseci ove godine kupcima u inostranstvu prodato 1.915 tona ribe i prerađevina od ribe, a vrednost ovog plasmana je dostigla 13,2 miliona dolara - 13 odsto više nego u istom periodu prethodne godine.

Objavljen prvi poziv poljoprivrednicima Srbije za sredstva iz IPARD fondova

Ministarstvo poljoprivrede Srbije objavilo je danas prvi konkurs za sredstva iz pretpristupnih fondova EU za razvoj sela (IPARD), namenjen za kupovinu traktora i druge mehanizacije.

Agrokorovi dobavljači ne prihvataju predloženu nagodbu

Članica Privremenog veća poverilaca “Agrokora” i prokurista kompanije “Kraš” Marica Vidaković pocepala je pred novinarima dokument o nacrtu nagodbe u “Agrokoru”, koja je im je predstavljena na sastanku s vanrednom upravom posrnulog koncerna.

Izvoz kukuruza smanjen za 90 odsto

Samo mesec dana od kada je objavljeno da se Srbija, sve donedavno, kotirala među deset najvećih svetskih izvoznika žitarica sa berze stiže izveštaj o gotovo dramatičnom padu tražnje stranih kupaca za našim kukuruzom.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!