Vesti dana | Agro svet

“Viktorija grupa” razmatra ponude za strateška partnerstva

“Viktorija grupa” je saopštila da, kao jedna od najvećih agroindustrijskih kompanija u Srbiji, stalno dobija i razmatra opcije za strateška partnerstva, zajedničko investiranje, "merdžere" i "akvizicije svog poslovnog sistema" ili svojih preduzeća.

“Viktorija grupu” kupuju Amerikanci?

Američki konzorcijum, koji čine York Capital Management i Elements Capital Partners, dostavio je ponudu za otkup akcija Viktorija Grupe sa namerom da investira u poljoprivredni sektor u Srbiji.

Miodrag Kostić demantovao da preuzima „Viktorija grupu”

Povodom vesti da Miodrag Kostić planira da preuzme „Viktorija grupu” oglasila se „MK grupa” tvrdeći da je reč o nepouzdanim informacijama.

Miodrag Kostić kupuje Viktorija grupu

MK grupa je pre nekoliko dana uputila ponudu za kupovinu šabačke kompanije "Viktorija grupa" koja je prezadužena i rešenje vidi u novom vlasniku.

"Tenis"-u odobrena još dva zahteva za zemljište

Nakon što je država u julu odobrila nemačkom proizvođaču mesa Tenisu da zakupi državno zemljište u opštini Zrenjanin, "kralju mesa" u međuvremenu je odobren još jedan zahtev i to za zemljište u Kikindi, dok će zahtev za zakup zemlje u Sečnju biti odobren u narednih sedam dana.

Srbija među 10 najvećih izvoznika žitarica u svetu

Srbija kotira među 10 najvećih izvoznika žitarica na svetu u periodu od ekonomske 2014/15. do 2016/17. godine, prema analizi Udruženja Žita Srbije urađenoj na osnovu podataka Ministarstva za poljoprivredu SAD (USDA).

Nova šansa za zaradu: Saveti stručnjaka za ulaganje u altkoine

Glavni uvodnik u svet kriptovaluta je naravno bitkoin, ali kako investitori počinju da upoznaju okruženje na tržištu kriptovaluta, rudarenje  altkoina dobija na popularnosti.

Kontramere prema Kosovu zbog takse na uvoz brašna

Ministar trgovine Rasim Ljajić je najavio da će Srbija od danas početi primenu određenih kontramera prema Kosovu, koje neće da promeni odluku o uvođenju takse na uvoz brašna iz Srbije.

Kikinda: Za 27 projekata 7,5 miliona dinara

U okviru planiranih mera ruralnog razvoj, kikindska lokalna samouprava je za ovu godinu opredelila 12,6 miliona dinara. Za poslednja tri konkursa iz oblasti poljoprivrede, pčelarstva, gastronomije i ekologije odobreni su projekti 27 gradskih i seoskih udruženja, koje će grad sufinanisrati sa odobrenih 7,5 miliona dinara.

Kosovo ne povlači taksu za uvoz brašna iz Srbije

Ministar trgovine i industrije Kosova Bajram Hasani izjavio je da Priština "uprkos pretnjama iz Srbije", neće promeniti odluku o uvođenju takse na uvoz brašna.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!