Vesti dana | Berza

Bitkoin dostigao vrednost od 20.000 dolara

Vrednost kriptovalute bitkoin premašila je 20.000 dolara, dupliravši se od kraja novembra kada je dostigla 10.000 dolara.

Dnevni izveštaj sa svetskih berzi

Berzanski indeksi su porasli u petak. Tokom azijskog trgovanja, cena sirove nafte je bila u padu, dok je cena zlata zabeležila rast.

Litecoin – kriptovaluta sa bržim rastom vrednosti od bitkoina

Interesovanje za bitcoin obuhvatilo je i druge digitalne valute, poput ethereuma i litecoina, i uvuklo ih u vrtlog moderne zlatne groznice.

7 kriptovaluta ima potencijal da 2018. godine dostigne vrednost bitkoina

Ogroman broj investitora koji nisu iskoristili priliku da ulože u bitkoin, sada se suočavaju sa strahom da su propustili ogromnu priliku, dok drugi deo optimističnih investitora traži novi bitkoin.

Wall Street: Indeksi pali zbog zabrinutosti oko poreske reforme

Na Wall Streetu su u četvrtak cene akcija pale jer se ulagači plaše da poreska reforma neće dobiti dovoljnu podršku u Kongresu.

Dnevni izveštaj sa svetskih berzi

Berzanski indeksi su opali u četvrtak, dok su cene zlata i sirove nafte u porastu. Kada je reč o bitkoinu, ova valuta beleži rast za razliku od ostalih kriptovaluta koje su u padu.

Kripto hedž fondovi pretiču svoje benčmarkove

Menadžeri Hedž fondova su bili pod pritiskom, nakon što su bili kritikovani zbog naplaćivanja visokih naknada (paywall), dok istovremeno nisu uspevali da prevaziđu jeftine indeks trekere.

Dnevni izveštaj sa svetskih berzi

Berzanski indeksi su uglavnom porasli u sredu. Tokom azijskog trgovanja, cena sirove nafte je u porastu jer nivo zaliha u SAD-u konstantno opada, dok je za rast zlata zaslužan pad dolara u odnosu na sve glavne valute.

Azijske berze: Ulagači oprezni, dolar pod pritiskom

Na azijskim berzama u četvrtak se trguje oprezno nakon što je američki Fed povećao kamate, što se očekivalo, no kineska tržišta su pala jer se povećanje kamata kineske centralne banke nije očekivalo.

Slovenačka Ilirika preuzela beogradski Wisebroker

Slovenačka brokerska kuća Ilirika preuzela je beogradsku brokersku kuću Wisebroker, jednu od najstarijih i najvećih berzanskih kompanija u Srbiji, piše slovenačko Delo.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!