Vesti dana | Berza

Rast cene nafte povoljan za rusku privredu

Rusija procenjuje da će činjenica da je cena nafte marke Brent po prvi put od novembra 2014. godine viša od 75 dolara za barel, pozitivno uticati na jačanje rublje i omogućiti povećanje budžetskih socijalnih transfera, ali i podržati rast cene benzina što će ubrzati inflaciju i razvitak alternativnih energetskih projekata.

Dnevni izveštaj sa svetskih berzi 26.04.2018.

Evro je ojačao u odnosu na američki dolar. ECB će  objaviti odluku o visini kamatne stope u evrozoni,  što bi moglo da prouzrokuje pojačane cenovne oscilacije na kursu ovog valutnog para.  

Drastičan pad akcija na azijskim berzama

Na azijskim berzama u sredu su cene akcija znatno pale, kao i na Wall Streetu dan ranije, jer su prinosi na američke obveznice dostigli ključan nivo od 3 odsto, pa kompanije upozoravaju da im rastu troškovi kreditiranja.

Dnevni izveštaj sa svetskih berzi 25.04.2018.

Sva tri indeksa na Njujorškoj berzi snažno su opala u utorak, jer su loše vest iz tehnološkog sektora i kompanije Caterpillar povukli indekse.

Indijska kompanija „Tata Consultancy Services“ vredi više od 100 milijardi dolara

Indijska tehnološka kompanija „Tata Consultancy Services“ (TCS) je prva indijska kompanija čija je tržišna vrednost u poslednjih deset godina premašila granicu od 100 milijardi američkih dolara, zahvaljujući skoku cene deonica.

Dnevni izveštaj sa svetske berze 24. 04.2018.

Cena zlata je u blagom uzlaznom trendu. I cena Bitkoina je u uzlaznom trendu i učvršćuje se iznad nivoa od 9000

Dnevni izveštaj sa svetskih berzi 23.04.2018.

Američko tržište akcija je u petak zabeležilo pad. Najveći gubitak zabeležile su kompanije iz sektora potrošnje, tehnologije i usluga. Najveći dobitak zabeležila je kompanija General Electric (+3,93%), a najveći gubitak kompanija Apple (-4,10%.).  

Slabiji rezultati kompanija oborili akcije

Na Wall Streetu su u četvrtak cene akcija pale, najviše u potrošačkom sektoru, jer su ulagače razočarali poslovni rezultati nekoliko kompanija, dok se tehnološki sektor našao pod pritiskom zbog naznaka slabljenja potražnje za pametnim telefonima.

Dnevni izveštaj sa svetskih berzi 20.04.2018.

Dolar jača u odnosu na sve glavne valute, jer ponovo rastu prinosi na dugoročne obveznice američkog  trezora.

Dnevni izveštaj sa svetskih berzi 19.04.2018.

Cene zlata i sirove nafte su ojačale. Takođe, i  bitcoin je ojačao.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!