Vesti dana | Digitalni marketing

“Facebook” kažnjen sa pola miliona funti zbog skandala sa “Kembridž analitikom”

“Facebook” se suočava sa prvom novčanom kaznom zbog toga što nije onemogućio firmi “Kembridž analitika” da dođe do informacija sa profila korisnika te društvene mreže.

“Facebook” počinje naplatu mesečne članarine

“Facebook” je najavio da počinje sa pilot projektom čiji je cilj naplaćivanje članstva u grupama na ovoj društvenoj mreži.

Akcionari Fejsbuka traže ostavku Zakerberga

Bes i frustracije isplivali su na godišnjem sastanku akcionara Fejsbuka.

Vrednost tržišta digitalnog marketinga u Srbiji 29,5 miliona evra

Prema podacima agencije Httpool, koja je predstavila rezultate istraživanja ADEX o potrošnji u digitalnom marketing, tržište online oglašavanja u Srbiji u 2017. godini bilo je vredno 29,5 miliona evra.

Facebook planira uvođenje pretplate?

Pritisnuti skandalima i istragama, u najvećoj društvenoj mreži sveta ponovno razmatraju uvođenje plaćanja za korišćenje njihove platforme.

Zatvara se kompanija “Cambridge Analytica”

Britanska internet analitička kompanija “Cambridge Analytica”, koja se našla u centru skandala zbog zloupotrebe ličnih podataka korisnika “Facebook”-a u političkim kampanjama, saopštila je da će proglasiti bankrot.

I Twitter planira da blokira reklame za kriptovalute?

Twitter bi se uskoro mogao priključiti kompanijama Facebook i Google u procesu blokiranja proizvoda i usluga, koje promovišu i reklamiraju kriptovalute.

Google planira da zabrani svaku vrstu marketinga vezanog za kriptovalute

Prema najavi predstavnika ove kompanije, Google više neće dozvoljavati komercijalne sadržaje koji na bilo koji način afirmišu kriptovalute, što uključuje inicijalnu javnu ponudu, elektronske novčanike i sve oglase, koji se odnose na savetovanje u vezi sa kripto valutama.

Lažne vesti na Twitteru šire se 70 odsto brže od istinitih

Lažne vesti na Twitteru se šire brže nego istinite, a tu neravnotežu u većoj meri stvaraju ljudi od takozvanih "botova", računarskih programa za komunikaciju na internetskim servisima.

Fejsbuk blokira oglase za bitkoin

Ova društvena mreža je saopštila da će zabraniti sve oglase za bitkoin i druge kriptovalute kako bi zaustavili reklamiranje i promovisanje nečega što se često povezuje sa prevarama.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!