Vesti dana | Društvo

Smanjenje troškova PCR testa - za više stranih gostiju u Srbiji

Na sednici Kriznog štaba usvojena je inicijativa Udruženja za turizam Privredne komore Srbije da se smanji visina naknade za PCR testiranje stranih državljana koji u Republiku Srbiju dolaze iz turističkih razloga, što će, prema oceni sekretara tog udruženja, Tijane Maljković, doprineti povećanju broja dolazaka stranih turista za vreme predstojećih uskršnjih praznika i najavljenih grupa gostiju iz arapskih zemalja tokom proleća.

Prvi kontejneri za reciklažu stakla na ulicama Sombora

Stanovnici Sombora i okolnih mesta mogu da počnu sa reciklažom stakla jer je na ulicama postavljeno prvih 70 kontejnera za skupljanje ambalaže dok se postavljanje dodatnih 80 kontejnera očekuje u narednim nedeljama, a iskustva Niša gde je za svega nekoliko nedelja prikupljeno više od dve tone stakla pokazuju da građani žele da budu odgovorni prema životnoj sredini.

Završava se Prirodnjački centar u Botaničkoj bašti

Prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić najavio je nastavak ulaganja u infrastrukturne objekte u oblasti visokog obrazovanja, među kojima je i Biološki fakultet.

Časovi analize testova probnih završnih ispita u subotu na RTS3

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja organizovalo je snimanje časova analize testova probnog završnog ispita, koje su učenici osmog razreda osnovnih škola polagali u petak, 9. aprila i subotu, 10. aprila 2021. godine.

Preminuo UEPS-ov laureat Zoran Simjanović

Od posledica korona virusa preminuo je naš poznati kompozitor, Zoran Simjanović, dobitnik UEPS-ove nagrade za životno delo 2007. godine.

Delimično otvaranje restorana

Krizni štab za zaštitu zdravlja stanovništva od zarazne bolesti Covid-19, predložio je nove mere za suzbijanje epidemije, koje će važiti od sutra, 5. aprila od 6 časova ujutru.

Građani Srbije će moći ponovo da putuju u Grčku

Ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Republike Srbije, Tatjana Matić i ministar turizma Republike Grčke, Haris Teoharis potpisali su Zajedničku izjavu Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija Republike Srbije i Ministarstva turizma Republike Grčke o saradnji u periodu COVID 19 i posle COVID 19 perioda, nakon sastanka u Palati Srbija u Beogradu.

Potpisani ugovori za čistiji vazduh u 31 gradu i opštini

Ministarka zaštite životne sredine Irena Vujović potpisala je u Palati Srbija, ugovore sa 31 lokalnom samoupravom, na osnovu kojih će im resorno ministarstvo dodeliti 130 miliona dinara za projekte pošumljavanja, kao i zamenu dotrajalih kotlarnica i ložišta u domaćinstvima kotlovima na ekološki prihvatljivije energente.

Na Beogradskom sajmu posađeno 189 stabala

Međunarodni dan šuma, 21. mart, obeležen je uređenjem zelenih površina na desnoj obali Save.

Počela vakcinacija studenata u studentskim domovima – „Studentski grad“ i „Karaburma“ u Beogradu

Vakcinacija studenata organizovana je u studentskim domovima – „Studentski grad“ i „Karaburma“ u Beogradu.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!