Vesti dana | Društvo

Severna Koreja obustavila nuklearne i raketne probe

Severna Koreja saopštila je da je obustavila testiranje balističkih raketa dugog dometa i da planira da zatvori poligone za testiranje nuklearnih bombi.

Oduzete njive vraćaju se starim vlasnicima

Vlasnici poljoprivrednog zemljišta, koji još čekaju da im se restitucijom vrate oduzete njive uskoro bi mogli da dođu do svojih poseda.

Moguće plaćanje putarine i na magistralnim deonicama

Ukoliko zaživi ideja "Puteva Srbije" mogla bi da počne da se naplaćuje i vožnja srpskim magistralama.

Islamskoj zajednici vraćena Bajrakli džamija

Reis Islamske zajednice Srbije (IZS) Sead Nasufović je na svečanosti povodom 150 godina postojanja Islamske zajednice Srbije izjavio da je Vlada Srbije vratila Islamskoj zajednici vlasništvo nad Bajrakli džamijom u Beogradu.

Najniža penzija u Srbiji 7,5 puta manja od najviše, koju prima samo 16 osoba

Najniža penzija u Srbiji iznosi 14.338 dinara i 7,5 puta je manja od iznosa, koji mesečno stiže korisniku najvišeg čeka od 106.189 dinara.

Plastične kese uskoro i zvanično zabranjene

Srbija će zabraniti upotrebu tankih plastičnih kesa i uvesti obaveznu naplatu biorazgradivih, najavili su iz Ministarstva za zaštitu životne sredine.

Vakcina protiv raka u primeni za godinu dana?

Vakcina protiv kancera do koje su došli istraživači sa Univerziteta Stanford u narednim mesecima ispitivaće se na ljudima, a za godinu dana već bi mogla da se primenjuje među onkološkim pacijentima širom sveta.

Srbija prva u regionu po uništavanju ilegalnog oružja

Srbija je lider u regionu kada je reč o uništavanju ilegalnog ili predatog naoružanja, izjavio je ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović na sastanku Koordinacione grupe za borbu protiv ilegalne trgovine oružjem na Zapadnom Balkanu, francusko-nemačke inicijative .

Napravljen enzim koji uništava plastiku

Američki i britanski naučnici slučajno su napravili enzim, koji može da uništi plastiku, što bi moglo da pomogne u rešavanju globalnog problema te vrste zagađenja, saopšteno je u najnovoj studiji.

Eskalacija porodičnog nasilja - od početka godine život izgubilo 18 žena

U Srbiji je od početka godine 18 žena stradalo u porodičnom nasilju, što predstavlja najveći broj žrtava porodičnog nasilja u poslednjih 10 godina.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!