Vesti dana | Društvo

Francuska i Nemačka, kao primer uspešne saradnje suseda

Povodom 57. godišnjice Jelisejskog sporazuma i prve godišnjice od potpisivanja Ahenskog sporazuma, u Ambasadi Francuske u Beogradu, održan je zajednički prijem dve zemlje čiji su domaćini bili ambasadori Francuske Žan-Luj Falkoni i Nemačke Tomas Šib. Prijemu su prisustvovali predstavnici političkog i javnog života Srbije.

Malezija vratila 3.737 tona otpada bogatim zemljama o njihovom trošku

Malezija je bogatijim zemljama vratila 150 kontejnera s plastičnim otpadom i poručila da neće biti svetsko "odlagalište smeća".

Na tržištu rada najdiskriminisanije osobe sa invaliditetom, stariji, osobe sa drugačijim političkim uverenjima i Romi

U oblasti rada i zapošljavanja u Srbiji, prema mišljenju velike većine poslodavaca, nezaposlenih i zaposlenih prisutna je diskriminacija - potvrdilo je istraživanje Diskriminacije na tržištu rada, koje je za potrebe poverenika za zaštitu ravnopravnosti Republike Srbije podržala Nemačka razvojna saradnja u okviru projekta Inkluzija Roma i drugih marginalizovanih grupa u Srbiji.

Gijom Klosa u Srbiji

Gijom Klosa, poznati francuski intelektualac i esejista, aktivista, bivši evropski politički savetnik i poslovni lider, boraviće naredne nedelje u Srbiji povodom nedavnog srpskog izdanja svoje knjige Jedna evropska mladost u Arhipelagu u prevodu Duška Lopandića. Tokom boravka u Srbiji Gijom Klosa će imati više susreta sa čitaocima i medijima, a posetiće i Fakultet političkih nauka u Beogradu, gde će održati predavanja i razgovarati sa profesorima i studentima.

Zaštitnik građana zatražio kontrolu zbog zagađenog vazduha

Zaštitnik građana Zoran Pašalić pokrenuo je postupak kontrole Ministarstva životne sredine zbog prekomerne zagađenosti vazduha većeg broja gradova, a koja traje već duži vremenski period.

Nedelja održivog razvoja U Abu Dabiju

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić učestvovala je na otvaranju Nedelje održivog razvoja u Abu Dabiju (Abu Dhabi Sustainability Week - ADSW).

EU posle kesa, zabranjuje i plastičnu ambalažu

Evropska komisija razmatra zabranu korišćenja plastičnih vrećica i priprema nove zahteve za proizvođače.

Vladika Grigorije na Badnje veče: ”Volite Boga i volite jedni druge”

Badnje veče svečano je proslavljeno i u sedištu Eparhije diseldorfsko-nemačke. Više od 7.000 pravoslavnih vernika sabralo se oko Sabornog hrama Svetog Save u Diseldorfu kako bi okupljeni oko svog Episkopa proslavili Badnje veče, javlja ”Sabornik”.

U Ženevi za upotrebu plastičnih kesa kazna 90 evra

Vlasti Ženeve će od 1. januara novčano kažnjavati trgovce i građane koji budu koristili plastične kese.

Tri ćilima iz Srbije kandidati za listu UNESCO

Država će do marta 2020. godine zvanično predložiti UNESCO-u da tri ćilima iz Srbije - pirotski, staparski i sjeničko-pešterski - uvrsti na listu svetske kulturne baštine.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!