Vesti dana | Društvo

Iskazivanje interesovanja za vakcinisanje protiv COVID-19 putem Portala eUprava

Građani Srbije popunjavanjem jednostavnog upitnika na Portalu www.euprava.gov.rs mogu iskazati interesovanje za vakcinisanje protiv Covida-19. To je prvi korak u organizaciji masovne vakcinacije i dobijanja termina i mesta imunizacije u skladu sa prioritetima koje je propisao Insitut za javno zdravlje Srbije „Dr Milan Jovanović“ Batut.

Drugo polugodište počinje 18. januara po modelu nastave koji se primenjivao od septembra

Drugo polugodište počinje u ponedeljak, 18. januara 2021. godine, a nastava za učenike osnovnih i srednjih škola, odvijaće se po modelu koji je primenjivan od 1. septembra 2020. godine.

U ustanovama socijalne zaštite zaraženo 2.494 osoba

U ustanovama socijalne zaštite i domovima za smeštaj odraslih i starih zaraženo 1.730 korisnika i 764 zaposlenih, saopšteno je iz resornog ministarstva.

Nova knjiga Kristijana Ekera u izdanju Arhipelaga

Nova knjiga poznatog esejiste Kristijana Ekera Pina Bauš i njen Tancteatar upravo je objavljen u izdanju Arhipelaga u ediciji Arhitekst

Izmena mera za suzbijanje epidemije korona virusa

Vlada Srbije usvojila je najnovije preporuke Kriznog štaba za zaštitu zdravlja stanovništva od zarazne bolesti Covid-19.

Otvorena izložba „Koncentracioni logor Jasenovac 1941–1945. godine“

Potpredsednica Vlade i ministarka kulture i informisanja Maja Gojković rekla je, na otvaranju multimedijalne izložbe „Koncentracioni logor Jasenovac 1941–1945. godine“ u Velikoj galeriji Doma Vojske, da ovakve postavke ne treba da služe samo kao podsećanja, već su živa opomena da se uporno, hrabro, strpljivo i mudro moramo boriti za svet u kome za ovakvo zlo više neće biti mesta.

Donacija Foruma slovenskih kultura za 10 javnih biblioteka u Srbiji

Forum slovenskih kultura donirao je komplet knjiga do sada objavljenih na srpskom jeziku u ediciji 100 slovenskih romana, čiji je izdavač Arhipelag, za 10 javnih biblioteka u Srbiji.

Nove mere protiv korona virusa

Vlada Srbije usvojila je najnovije preporuke Kriznog štaba za zaštitu zdravlja stanovništva od zarazne bolesti Covid-19.

U Srbiju stiže ruska vakcina na ispitivanje

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić razgovarala je na videokonferenciji sa ministrom industrije i trgovine Ruske Federacije Denisom Manturovim, koji je upoznao premijerku Brnabić sa tim dokle se stiglo sa proizvodnjom ruske vakcine protiv koronavirusa „Sputnjik V“.

NEKA PRAVDA VLADA – Vladavina prava osnovni preduslov demokratskog i stabilnog društva

U Beogradu je održana online konferencija “Neka pravda vlada” u organizaciji Nacionalnog konventa o Evropskoj uniji.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!