Vesti dana | Energetika

Kako odlaganje izgradnje deonice “Turskog toka” kroz Bugarsku utiče na Srbiju?

Izgradnjom „Turskog toka” preko Bugarske baviće se konzorcijum za razvoj gasa „Bugarska” umesto prvobitno izabranog italijansko-saudijskog „Arkada”, potvrdio je Vladimir Malinov, direktor bugarskog operatera.

Kompanija „EKO Serbia“ otvorila novu pumpu u Beogradu

U sklopu modernizacije poslovne mreže, kompanija „EKO Serbia“, članica poslovne grupacije Hellenic Petroleum, otvorila je novu benzinsku stanicu u Beogradu, na adresi Vodovodska bb, opština Čukarica.

Priscilia Dubocage je novi izvršni direktor francuske kompanije „Total“ za tržišta Srbije, Slovenije i Hrvatske

Nova izvršna direktorka nasleđuje Almilu Acan Kahvecioglu i najavljuje dalje investicije na tržištu Balkana, uz nastavak intenzivnog angažovanja kompanije kada su u pitanju projekti iz oblasti društvene odgovornosti.

Akcionari "British Petroleum”-a, koji imaju 30 biliona dolara, traže da kompanija smanji emisiju štetnih gasova

Na skupštini 99 odsto akcionara “British Petroleum”-a podržalo je odluku kojom se od naftnog giganta traži da bude transparentan u vezi sa smanjenjem emisije ugljen-dioksida.

Od 3. juna kupovina struje za privredu i do šest godina unapred

Trgovina finansijskim derivatima – fjučersima – na tržištu električne energije u Srbiji počinje 3. juna, a omogućiće privrednicima istu cenu struje na duži rok.

Počela izgradnja “Turskog toka” kroz Srbiju

Izgradnja prve deonice gasovoda "Turski tok" ka Šajkašu u Subotici zvanično je počela u petak, a u planu je i proširenje podzemnog skladišta gasa "Banatski dvor".

Kompanija „Srbijagas” kupila „Bijeljina-gas”

Kompanija „Srbijagas” kupila je 80 odsto udela u kompaniji „Bijeljina-gas” osnovanoj 2009. godine radi gasifikacije grada.

Plaćanje venecuelanske nafte ide preko “Rosnjeft”-a?

Venecuelanska državna naftna kompanija PDVSA zatražila je od najmanje dva klijenta da uplate za naftu vrše preko ruskog državnog energetskog giganta “Rosnjeft”.

Cena nafte od početka godine porasla više od 30 odsto

Od početka godine cena nafte je porasle više od 30 odsto i tako dosegla najviši nivo od početka novembra 2018. godine, što se ponajviše zahvaljuje smanjenju proizvodnje od strane Organizacije zemalja izvoznica nafte (OPEC).

Propala privatizacija “Hellenic Petroleuma”

U Grčkoj je propala privatizacija naftne kompanije “Hellenic Petroleum”. Glavni razlog propasti pokušaja je navodno želja države da i nakon privatizacije, za sebe zadrži pravo veta i razne povlastice, kao manjinskog deoničara.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!