Vesti dana | Energetika

Evroazijska ekonomska unija formira zajedničko tržište nafte i gasa

Zemlje Evroazijske ekonomske unije počele su da formiraju zajedničko tržište za gas, naftu i naftne derivate, izjavio je predsednik Rusije Vladimir Putin.

Kompanija EKO SERBIA dobila COVID SHIELD sertifikat

Kompanija EKO Serbia, koja u Srbiji posluje kroz mrežu 55 benzinskih stanica, završila je sve procedure potrebne za dobijanje Covid Shield sertifikata na najvišem nivou „Excellent“, za objekat upravne zgrade u kojoj se obavljaju njeni administrativni poslovi u Srbiji.

Integracija berzi električne energije Bugarske i Severne Makedonije

Predstavnici operatora elektroenergetskih sistema i berzi električne energije Bugarske i Severne Makedonije potpisali su memorandim o razumevanju.

U 2021. godini oporavak tražnje za naftom biće sporiji

Oporavak globalne potražnje za naftom u 2021. godini biće sporiji nego što se ranije mislilo zbog rasta slučajeva koronavirusa.

Spojen gasovod u Srbiji sa “Turskim tokom“

„Turski tok” iz Bugarske spojen sa srpskim delom gasovoda.

Završetak finansiranja preuzimanja PV projekta u Kozani, kroz emisiju novih obveznica

HΕLLENIC PETROLEUM SA preko svog zavisnog preduzeća u potpunom vlasništvu, ELPE RENEWABLES, završio je preuzimanje velikog portfolija projekata Photovoltaic u finalnoj fazi dobijanja dozvola, u široj oblasti Kozani, Grčka, od JUWI, vodeće međunarodne firme za razvoj izvora obnovljive energije, koja se nalazi u Nemačkoj.

Kompanija “Apple” gradi dva najveća vetroparka na svetu

Kompanija “Apple” saopštila je da će napraviti dva najveća vetroparka na svetu, u Esbjergu u Danskoj, a sve u cilju investiranja u obnovljivu energiju.

Naftne kompanije beleže gubitke

Naftne kompanije širom sveta koje su se ove godine susrele s krizom bez presedana u globalnoj ekonomiji, budući da je cena američke lake nafte u jednom trenutku zbog pandemije virusa korona pala na ispod nula dolara, a brent na 19 dolara za barel, još pokušavaju da se presaberu i pokušaju da se oporave.

Garancije porekla energije – „ZELENA“ ENERGIJA

U poslednje vreme učestalo se pojavljuju vesti i informacije o garancijama porekla vezane za obnovljive izvore energije, „zelenu“ energiju, emisiji CO2, itd. U mnoštvu termina i podataka ponekad je teško razaznati suštinu pa smo u našem kratkom rečniku pokušali, da opišemo ovaj mehanizam.

MOL otkrio 13. izvorište gasa i kondenzata u Pakistanu

MOL, kao operator TAL Bloka u Pakistanu, otkrio je novo izvorište gasa i kondezata. Ovo predstavlja trinaesto otkriće kompanije u Pakistanu, kao i deseto u okviru TAL Bloka.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!