Vesti dana | Energetika

Saudijska Arabija ima veće zalihe nafte nego što se mislilo

Saudijska Arabija, jedan od najvećih svetskih proizvođača sirove nafte, saopštila je da njene naftne rezerve iznose 268,5 milijardi barela.

Rusija od sporazuma o smanjenju proizvodnje nafte zaradila 120 milijardi dolara

Rusija je zaradila skoro 120 milijardi dolara dodatnog prihoda zahvaljujući sporazumu o smanjenju proizvodnje nafte.

Saradnja naftnih kompanija “Eni” i “Katar petroleum”

Kompanija “Katar petroleum” postigla je dogovor sa italijanskiom kompanijom “Eni” o kupovini 35 odsto projekta, koji uključuje tri naftna polja u Meksičkom zalivu.

EU odobrila sredstva Srbiji za gasnu interkonekciju sa Bugarskom

U Briselu je potpisan ugovor "težak" 97 miliona evra, kao deo Instrumenta pretpristupne pomoći Srbiji za 2017. godinu.

EU 5. februara o gradnji gasovoda u Srbiji?

Srbija ima velike šanse da dobije dozvolu od Energetske zajednice za nastavak gradnje “Turskog toka”, od bugarske do mađarske granice, što bi našoj zemlji donelo velike prihode od tranzita ruskog gasa, o čemu bi EU trebalo da odlučuje 5. februara sledeće godine.

SAD konkurenti Saudijskoj Arabiji i Rusiji u proizvodnji nafte

SAD su postale neto izvoznik sirove nafte i naftnih derivata nakon više od četiri decenije, pokazali su zvanični podaci američke vlade.

OPEC smanjuje proizvodnju za 1,2 miliona barela dnevno

Organizacija zemalja izvoznica nafte (OPEC) postigla je novi dogovor o smanjenju globalne proizvodnje nafte, javlja Raša tudej.

Nova, redizajnirana EKO Smile kartica

Kompanija EKO Serbia predstavila je unapređenu i redizajniranu EKO Smile karticu lojalnosti na nesvakidašnji način. Na EKO benzinskoj stanici u ulici Bulevar Mihajla Pupina, svetska prvakinja u tekvondou Vanja Stankovic i reprezentativac Srbije u streljaštvu i učesnik Olimpijskih igara u Riju Milutin Stefanović, vozačima su uručivali nove Smile kartice, zajedno sa zaposlenima.

Grčki “Energean” traži naftu u moru kod Ulcinja od 2019. godine

Grčka kompanija “Energean”, koja je u martu prošle godine potpisala sa Vladom Crne Gore, ugovor o koncesiji za proizvodnju i istraživanje nafte i gasa u crnogorskom podmorju za dva bloka u opštini Ulcinj, seizmička istraživanja morskog dna bi trebalo da počne tokom prva tri mjeseca naredne godine.

Katar napušta OPEC

Katar će se od januara 2019. godine povući iz Organizacije zemalja izvoznika nafte (OPEC), izjavio je katarski minstar energetike Sad al Kabi.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!