Vesti dana | Energetika

EPS će do 2025. godine u zaštitu životne sredine uložiti 864 miliona evra

Direktor Sektora za strategiju EPS Aleksandar Jakovljević precizirao je da će se raditi blizu 50 projekata koji će biti realizovani a da je oko 650 miliona evra predviđeno za zaštitu vazduha, oko 53 miliona za zaštitu zemljišta, 45 miliona za zaštitu vode, a ostalo za upravljanje otpadom, reorganizaciju.

Evropi 23 odsto manje gasa zbog eksplozije u Austriji

Ukrajina danas šalje 23 odsto manje gasa Evropi posle fatalne eksplozije u austrijskom gasnom čvorištu, izjavio je portparol ukrajinskog Ministarstva energetike Maksim Beliavski za RIA Novosti.

Do 2020. godine Srbija će koristiti 27 odsto energije iz obnovljivih izvora

Ministar Aleksandar Antić je najavio da će Srbija do 2020. koristiti 27 odsto energije iz obnovljivih izvora.

U Saudijskoj Arabiji od januara benzin skuplji za 80 odsto?

Saudijska Arabija planira da u januaru poveća domaće cene benzina i mlaznog goriva za oko 80 odsto, izjavio je jedan neimenovani izvor upoznat sa situacijom.

Cena brenta iznad 65 dolara, prvi put od 2015. godine

Cena severnomorske nafte "brent" je, prvi put u poslednje dve i po godine, premašila cenu od 65 dolara za barel.

Cene nafte u padu - rast proizvodnje u SAD-u

Na svetskim tržištima cene nafte su prošle nedelje pale, drugu nedelju uzastopno, jer bi povećana proizvodnja u SAD-u mogla narušiti nastojanja OPEC-a i drugih najvećih svetskih proizvođača usmerena na uravnoteženje ponude i potražnje.

Putin otvorio postrojenje za LNG, vredno 27 milijardi dolara

Predsednik Rusije Vladimir Putin otvorio je postrojenje za tečni prirodni gas (LNG) u severnom ruskom regionu Jamalu, gde se, na njegov znak, počelo sa utovarom LNG na prvi tanker.

EPS planira remont i uvećanje kapaciteta Đerdapa 2

Elektroprivreda Srbije planira da u narednih 10 godina remontuje svih 10 agregata na hidroelektrani "Đerdap 2" i time svakome produžei vek trajanja.

InnoEnergy i MOL Group potpisali ugovor o partnerstvu

Kompanija InnoEnergy potpisala je ugovor o partnerstvu sa kompanijom MOL Group, na osnovu kojeg će sprovoditi aktivnosti usmerene ka podržavanju razvoja energetskih inovacija.

MOL planira za proda imovinu na Severnom moru

Mađarska naftna i gasna grupa MOL planira da proda imovinu na Severnom moru budući da su im niže cene nafte nagrizle profitne marže, kazali su u sredu izvori u bankovnim krugovima.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!