Vesti dana | Finansijske usluge

Hrvat na bitkoinu zaradio 60 puta više od uloženog

Hrvoje Prpić, pokretač HGspota i jedan od najpoznatijih investitora u kriptovalute u Hrvatskoj kaže da je na bitkoinu debelo zaradio.

Francuska će od zemalja G20 tražiti regulisanje kriptovaluta

Francuski ministar finansija Bruno Le Maire je u razgovoru za tamošnji news TV kanal LCI najavio da će sledeće godine pokrenuti raspravu o bitkoinu na nivou zemalja G20.

Američke agencije pozivaju na oprez sa bitkoinom

Virtuelna valuta bitkoin, čija je vrednost skočila od početka godine, i nastojanja preduzetnika da koriste digitalne valute za finansiranje svojih poslova, privlače sve više pažnje američkih regulatornih agencija.

Kina u oktobru povećala vlasništvo u američkom dugu za 8,4 milijarde dolara

Kina je povećala kupovinu američkih hartija od vrednosti u oktobru, što je posledica rasta deviznih rezervi druge najveće ekonomije na svetu.

“Fitch Ratings” povećao kreditni rejting Srbije

Agencija za ocenu kreditnog rejtinga "Fitch Ratings" povećala je kreditni rejting Srbije na nivo "BB" sa nivoa "BB-" uz stabilne izglede za unapređenje kreditnog rejtinga.

Centralna banka Rusije traži spas za treću banku ove godine

Centralna banka Rusije pokrenula je proceduru za spasavanje jedne od najvećih privatnih banaka u toj zemlji “Promsvjaz banke”.

Dodeljene subvencije za zapošljavanje za 20 kompanija u Vojvodini

Pokrajinski sekretar za regionalni razvoj, Ognjen Bjelić, uručio je ugovore o subvencijama vredne 350 miliona dinara predstavnicima 20 privatnih preduzeća, po osnovu Konkursa za dodelu sredstava iz Budžetskog fonda za sprovođenje mera razvojne politike AP Vojvodine.

Japanska kompanija će deo plate isplaćivati u bitkoinima

Japanska kompanija GMO Internet će ubuduće zaposlenima isplaćivati deo plata u bitkoinima kako bi bolje razumela kako digitalne valute funkcionišu.

Ukrupnjavanje banaka pozitivan proces

OTP banka Srbija je sa uspešno završenom kupovinom Vojvođanske banke postala 7. po veličini banka na našem tržištu sa ukupnim udelom od oko šest odsto.

Miodrag Kostić većinski vlasnik slovenačke “Gorenjske banke”

AIK banka biznismena Miodraga Kostića postala je većinski vlasnik slovenačke “Gorenjske banke” s udelom od oko 75,99 odsto. Kostić je već odranije imao 20,99 odsto akcija, a ovoga puta kupio je paket akcija, od 55 odsto, koje su akcionari nudili na prodaju.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!