Vesti dana | Finansijske usluge

Sberbank “Super štednja” - štednja sa 2 odsto kamate

Sberbank Srbija pripremila je specijalnu ponudu oročene štednje u evrima, uz najbolje kamatne stope na tržištu. Iskoristite akciju “Super štednje” i do 31. marta oročite novac na 24 meseca uz jedinstvenu nominalnu kamatnu stopu od 2% na godišnjem nivou.

Evropski monetarni fond osniva novi spasilački fond

Evropski monetarni fond, planiran kao zamena za spasilački fond evrozone, trebalo bi da bude pod kontrolom zemalja članica i nezavistan od Evropske komisije.

Vlada Srbije prati stav NBS po pitanju kredita u švajcarcima

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je da će Vlada Srbije pratiti stav Narodne banke Srbije (NBS) po pitanju građana, koji su uzimali kredite u švajcarskim francima.

Hakeri ukrali milijardu rubalja iz ruskih banaka tokom 2017. godine

Hakeri su ukrali više od 17 miliona dolara iz ruskih banaka koristeći program "Kobalt strajk" za neovlašćen pristup računarima banaka u 2017. godini, saopštila je Centralna banka Rusije.

Potop akcija banke “Monte dei Paschi di Siena”

Akcije italijanske banke “Monte dei Paschi di Siena”, koju je od bankrota spasila država, pale su na trgovanju na Milanskoj berzi po objavi rezultata poslovanja.

Devizne rezerve u januaru 9,6 milijardi evra, manje za 314 miliona

Devizne rezerve Narodne banke Srbije (NBS) iznosile su na kraju januara 2018. godine 9,64 milijarde evra, što je za 314 miliona manje nego u decembru, prema preliminarnim podacima NBS.

Kineske banke čak 5 puta povećale kreditiranje

Kineske banke su u januaru povećale kreditiranje na rekordnih 2.900 milijardi juana (458,3 milijarde dolara).

“Visa” kupuje tehnološku kompaniju “Fraedom”

Američka kompanija “Visa” objavila je da je postigla dogovor o kupovini tehnološke kompanije “Fraedom”, koja finansijskim kompanijama i njihovim korporativnim klijentima nudi softverska rešenja za plaćanja i transakcije.

Filijala holandske „Rabobanke“ kažnjena u SAD

Filijala holandske „Rabobanke“ u Kaliforniji nagodila se da plati 369 miliona dolara povodom sudskog spora u kom je optužena da je lagala regulatore, koji su istraživali tvrdnje da je preko ekspozitura u malim gradovima na granici s Meksikom prala novac od prodaje meksičke droge i od organizovanog kriminala.

AIK Banka dobitnik nagrade na izboru za 50 najboljih online stvari u 2017. godini

U tradicionalnom 21. izboru 50 najboljih domaćih sajtova, društvenih mreža i aplikacija, pod nazivom PC Press Top 50, AIK Banka i Mastercard osvojili su nagradu u specijalnoj kategoriji Digital life, za unapređenje kvaliteta života primenom digitalizacije za plaćanje u GSP-u.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!