Vesti dana | Finansijske usluge

Vlada Srbije pomaže Beograd sa 100 miliona dinara zbog smanjenih prihoda

Vlada Srbije je iz tekuće budžetske rezerve izdvojila 100 miliona dinara za grad Beograd zbog smanjenih prihoda u gradskom budžetu, objavljeno je u najnovijem "Službenom glasniku".

Rekordni profiti banaka u Srbiji, povećani za 43 odsto

Dobit bankarskog sektora u Srbiji pre oporezivanja u prvoj polovini 2017. godine iznosila je rekordnih 290 miliona evra, što je za čak 43 odsto više nego u istom periodu prošle godine, objavio je "Danas".

Na društvenim mrežama zabeleženo 450.000 finansijskih prevara

Finansijske prevare  su se na društvenim mrežama ove godine udvostručile u odnosu na 2016. i to je postalo poprilično zabrinjavajuće jer čini se da su cyber kriminalci pronašli novi način kako da pronađu žrtve i pritom dobro zarade.

„Ne slavite prerano“ – poruka sa skupa MMF i investitora

„Ne slavite prerano“ – bila je ključna poruka iz Vašingtona, gde su donosioci odluka i investitori prisustvovali godišnjim sastancima Međunarodnog monetarnog fonda i Svetske banke.

Šta građani Srbije kupuju onlajn i zašto se plaše kartica?

Čak 70 odsto građana Srbije kupuje on-lajn, od čega svaki drugi kupovinu obavi na domaćim veb šopovima, pokazuje istraživanje agencije "Smart Plus Research".

Francuska mora da vrati kompanijama 10 milijardi evra

Francuskoj je, odlukom Ustavnog suda, naloženo da vrati deset milijardi evra velikim kompanijama.

Džordž Soroš prebacio milijarde u dobrotvorne fondove kako bi izbegao plaćanje poreza

Američki milijarder Džordž Soros preneo je "najveći deo svog bogatstva" u fondove Otvorenog društva, saopštila je ova neprofitna organizacija.

Finansijska podrška EIB srpskim preduzetnicima od 110 miliona evra

Evropska investiciona banka (EIB) potpisala je ugovore sa dvema poslovnim bankama o kreditnim linijama za podršku malim i srednjim preduzećima (MSP) u Srbiji, čija je ukupna vrednost 110 miliona evra.

U Britaniji skok inflacije, sve izvesnije dizanje kamate

Guverner britanske centralne banke Mark Karni upozorio je da će inflacija u Velikoj Britaniji porasti iznad tri odsto u narednih mesec ili dva.

Srpska “Direktna banka” kupila “Pireus banku”

“Direktna banka” iz Kragujeva zaključila je ugovor o kupovini “Pireus banke” Beograd, saopšteno je iz “Direktne banke”.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!