Vesti dana | Finansijske usluge

Intesa Sanpaolo postala prva inostrana banka koja će ponuditi usluge upravljanja imovinom u Kini putem ćerke kompanije u punom vlasništvu

Intesa Sanpaolo je nakon dobijanja dozvole lokalnih vlasti postala prva inostrana banka koja će ponuditi usluge upravljanja imovinom u Kini putem ćerke kompanije JI CAI („Italijanski talenat“) čiji je jedini vlasnik i koja je deo njene Divizije internacionalnih banaka članica.

Francuska kriptovaluta već 2020. godine

Centralna banka Francuske planira da digitalnu valutu centralne banke (CBDC) pilotira za finansijske institucije u 2020. godini.

Više od 75.000 bankara širom sveta ostaje bez posla

Najava “UniCredit” grupacije o ukidanju 8.000 radnih mesta premašila je brojku od 75.000 otkaza, koliko će banke kroz sledećih nekoliko godina podeliti.

“UniCredit Bank” u naredne tri godine gasi 8.000 radnih mesta

Italijanska “UniCredit Bank” objavila je da će ugasiti 8.000 radnih mesta u okviru trogodišnjeg plana koji ima za cilj znatno povećanje vrednosti za akcionare.

U Nemačkoj od 1. januara dozvoljena prodaja i čuvanje kriptovaluta u bankama

U Nemačkoj 1. januara na snagu stupa novi zakon koji će bankama u toj zemlji omogućiti prodaju i čuvanje kriptovaluta kao što je bitkoin.

Rok za dostavljanje obavezujućih ponuda u postupku prodaje “Komercijalne banke” produžen do 16. decembra

Rok za dostavljanje obavezujućih ponuda u postupku prodaje “Komercijalne banke”, koji ističe 2. decembra, produžen je do 16. decembra, objavilo je Ministarstvo finansija.

Preduzetnici zainteresovani za povoljne kredite

Veliko je interesovanje početnika, preduzetnika, mikro i malih privrednih društava za „Program promocije preduzetništva i samozapošljavanja“, što potvrđuje već pristiglih 105 prijava.

Roboti menjaju 18.000 radnika “Deutsche Bank”

“Deutsche Bank” je rasporedila armiju "robota" koja bi joj omogućila da ukine hiljade radnih mesta, dok nemački zajmodavac kreće u restrukturiranje svog poslovanja.

Srbija zbog štetnih ugovora plaća stotine miliona evra

Budžetom za 2020. godinu predviđeno je 22 milijarde dinara (186 miliona evra) za plaćanje kazni i penala, a na ime sudskih sporova ili međunarodnih arbitraža. To je dva puta više nego u 2017. godini i pet puta više u odnosu na 2010. godinu, ali i duplo više od subvencija stranim investitorima, upozorio je Fiskalni savet.

Najveća investicija u istoriji kompanije “PayPal”

Iz kompanije “Paypal” saopšteno je da planira da kupi “Honey”, kompaniju koja pravi dodatke za veb pretraživače po ceni od četiri milijarde dolara.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!