Vesti dana | Finansijske usluge

Mađarska deset puta povećala količine zlata

Mađarska centralna banka (MNB) je saopštila da je povećala svoje rezerve zlata 10 puta, sa 3,1 tone na 31,5 tona.

Država prodaje vlasništvo u bankama

Ministar finansija Siniša Mali najavio je da će država do kraja godine prodati udeo u “Jubmes banci”, da priprema strategiju pre prodaja “Srpske banke” i podsetio da je već objavljen oglas i za savetnika za prodaju udela u “Komercijalnoj banci”.

“Addiko Bank” – izlazak na berzu ili prodaja?

Bankarska grupacija “Addiko” sa sedištem u Beču, koja posluje i u Srbiji, uskoro će ili na berzu ili će biti ponuđena na prodaju, javlja Rojters.

Prodaje se slovenačka NLB banka

“Nova Ljubljanska banka” (NLB) i Slovenački državni holding (SDH), koji upravlja vlasničkim portfeljom države, objavili su nameru o prodaji većinskog paketa deonica najveće slovenačke banke do kraja ove godine, putem inicijalne javne ponude akcija (IPO).

Objavljen poziv za finansijskog savetnika za “Komercijalnu banku”

Ministarstvo finansija Republike Srbije objavilo je poziv za dostavljanje izjava o zainteresovanosti za izbor finansijskog savetnika za prodaju udela Republike Srbije u “Komercijalnoj banci” a.d. iz Beograda.

Uspešni projekti, edukacija, društvena odgovornost – Ovu su rezultati rada Udruženja finansijskih direktora Srbije u 2018.

Udruženje finansijskih direktora Srbije (UFDS) je 11. oktobra u hotelu “Falkenstainer” organizovalo radni doručak za medije na kom je ukazano da su ključne aktivnosti UFDS-a usmerene na edukaciju finansijskih direktora, razmenu praktičnog iskustva i umrežavanje svih relevantnih aktera u oblasti finansija u Srbiji, ali i u čitavom regionu.

Švajcarska spremna da učestvuje u međunarodnom platnom sistemu bez SAD

Švajcarska je rešila da se pridruži novom međubankarskom platnom sistemu nezavisno od SAD.

„ASW Inženjering“ pobednik Super konkursa

Super Konkurs, koji je okupio 70 timova iz regiona, Velike Britanije, Nemačke i Grčke, u sredu 3. oktobra dobio je pobednika. To je tim „ASW Inženjering“-a.

Rusija počinje odvajanje finansija od dolara

Ruski predsednik Vladimir Putin podržao je odvajanje finansija od američkog dolara.

Najveće pranje novca u istoriji Evrope – pronevereno 200 milijardi evra

Istraga je utvrdila da je, kroz malu estonsku filijalu “Danske Bank”, prošlo plaćanja u vrednosti oko 200 milijardi evra od kojih je popriličan broj označen sumnjivim. Direktor “Danske Bank” Tomas Borgen nije lično preuzeo krivicu nego je podneo ostavku utemeljenu na "zapovedne odgovornosti".

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!