Vesti dana | Finansijske usluge

VTB banka: Dug “Agrokor”-a veći za milijardu evra od prikazanog

Dug "Agrokora" veći je najmanje milijardu evra od prikazanog, procenio je neimenovani izvor iz ruske VTB banke za ruski ugledni poslovni dnevnik "Vedomosti", koji ovih dana u seriji članaka analizira VTB-ove i kredite “Sberbank”-a nekadašnjem koncernu Ivice Todorića.

“Goldman Sachs”: Bitcoin se ne može ignorisati, ali čeka ga korekcija

Investiciona banka “Goldman Sachs” smatra da se kriptovalute, kao što je bitcoin više ne mogu ignorisati.

Rekordna zaduženost Amerikanaca

Zaduženost Amerikanaca u drugom ovogodišnjem tromesečju dostigla je rekordan nivo od gotovo 12.500 milijardi dolara, i to zahvaljujući umerenom rastu hipotekarnih i kredita za automobile, kao i dugu po kreditnim karticama.

Najviša vrednost dinara prema evru - kurs 119,39 dinara

Dinar će danas imati najvišu vrednost prema evru u ovoj godini i zvanični srednji devizni kurs biće 119,3974 dinara za jedan evro, objavila je Narodna banka Srbije (NBS).

Irska odbila da za EU prikupi 13 milijardi evra poreza od “Apple”-a

Irski ministar financija odbacio je zahtev Evropske unije da Irska retroaktivno prikupi 13 milijardi evra poreza od američke kompanije “Apple”, prenosi Reuters. Ministar Paschal Donohoe je u intervjuu za nemački FAZ rekao da to nije njihov posao.

“Royal Bank of Scotland” gasi 40 odsto IT radnih mesta

Finansijska grupacija “Royal Bank of Scotland” obavestila je zaposlene o ukidanju još 40 odsto IT radnih mesta u filijali banke u Londonu do 2020. godine.

Tabaković: “JP Morgan Chase” trguje dinarskim obveznicama

Banka “JP Morgan Chase” uvrstila je dinarske obveznice na listu hartija od vrednosti, kojima će trgovati, a i sama je u avgustu kupila dinarske hartije, saopštila je guverner Narodne banke Srbije (NBS) Jorgovanka Tabaković.

“Sberbanka” pleni imovinu “Jamnice” i u Srbiji

Preduzeće “Jamnica” iz sistema koncerna “Agrokor” objavila je da je “Sberbanka” iz Ljubljane pokrenula protiv te kompanije dva izvršna postupka u Sloveniji i Srbiji.

Polovina BDP-a Belgije završi u poreskim rajevima

Kompanije, koje posluju u Belgiji poslale su prošle godine više od 221 milijarde evra u zemlje, koje lokalne vlasti smatraju poreskim rajevima, piše belgijski dnevni list „Soar“.

Tržište finansijskog lizinga – vrednost novih ugovora 177 miliona evra

Asocijacija lizing kompanija Srbije (ALCS) objavila je izveštaj o tržištu finansijskog lizinga u Srbiji nakon drugog kvartala 2017. godine, koji pokazuje da je ukupna vrednost novozaključenih ugovora porasla za 38 miliona evra ili 27,1 odsto u odnosu na isti period prethodne godine i sada iznosi 177 miliona evra.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!