Vesti dana | Finansijske usluge

Ruske banke ulažu milijarde evra u zlato

Ruske banke počele su aktivnije da ulažu u zlato i druge plemenite metale.

Bankarski zemljotres trese i berze

Detalji korupcije, “teške” dva biliona dolara, koji su “oprani” kroz američki finansijski sistem, prikazani su u više od 2.000 izveštaja o sumnjivoj aktivnosti banaka prijavljenih američkoj vladinoj Mreži za finansijske zločine (FinCEN).

Čadež: Otvaranje kancelarije DFC u Beogradu važan signal investitorima

Predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež najavio je da će, nakon vašingtonskog sporazuma, predstavnici američke Međunarodne razvojne finansijske korporacije (DFC) u Beograd doputovati već 21. septembra radi priprema za što skorije otvaranje kancelarije, prve u regionu, i brži početak realizacije dogovorenih projekata.

Banca Intesa i Visa nude besplatan e-commerce servis za male trgovce

Svim mikro i malim preduzećima koja žele da pokrenu online biznis i svoje proizvode i usluge ponude kupcima putem interneta, Banca Intesa i Visa nude besplatan e-commerce servis za prihvat plaćanja Visa platnim karticama.

Crédit Agricole najbolja banka u zapadnoj Evropi za 2020. godinu

Crédit Agricole proglašena je najboljom bankom u zapadnoj Evropi i Francuskoj za 2020 godinu od strane međunarodnog magazina Euromoney osvojivši „Nagradu za izvrsnost“.

Koliko je ukupno novca na svetu?

Ono što prvo pada na pamet kad se kaže novac, odnosno kada se misli na gotovinu, ekonomisti nazivaju "M0". Sve novčanice i sav sitniš sveta na jednoj hrpi danas bi imale vrednost od 5.200 milijardi dolara, odnosno 5,2 biliona dolara.

Litvanija izdala digitalnu valutu

Banka Litvanije (LCB) je prva u evrozoni i u svetu izdala svoj digitalni kolekcionarski novčić LBCOIN, kreiran na temelju vrhunskih informatičkih rešenja.

Broj korisnika digitalnih bankarskih usluga je u stalnom porastu

Prema poslednjim podacima iz juna ove godine, skoro 90 odsto bankarskih transakcija Addiko banke obavlja se preko digitalnih kanala. Epidemija virusa Covid-19 je navela mnoge da po prvi put isprobaju korišćenje digitalnih kanala za različite bankarske usluge, pri čemu se posebno izdvajaju mobilne aplikacije, a prisutan je trend daljeg rasta onlajn bankarstva. Uočljiv je porast u odnosu na podatke iz februara meseca, jer je u tom periodu bilo zabeleženo 84 odsto digitalnih transakcija.

Srbiji od Evropske centralne banke milijardu evra za likvidnost

Srbija ima preventivno na raspolaganju milijardu evra u slučaju da je narušena likvidnost finansijskog sistema koju joj je obezbedila Evropska centralna banka (ECB).

Banca Intesa najbolja banka u Srbiji u 2020.

Banca Intesa je osvojila prestižnu nagradu međunarodnog finansijskog časopisa Euromoney za „Najbolju banku u Srbiji“ u 2020. godini. Urednici, novinari i istraživači magazina odabrali su najuspešnije banke sveta u okviru tradicionalnog godišnjeg izbora „Nagrade za izvrsnost" na osnovu niza kvantitativnih i kvalitativnih parametara, uključujući finansijske pokazatelje, rast poslovanja, kao i sposobnost prilagođavanja tržišnim promenama i potrebama klijenata.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!