Vesti dana | Finansijske usluge

Penzijsko-investicioni fond Japana u rekordnom gubitku

Japanski državni penzijsko-investicioni fond (GPIF) izvestio je o rekordnom gubitku od 17,71 biliona jena.

Završeni su zvanični razgovori misije Međunarodnog monetarnog fonda s delegacijom Republike Srbije

Zvanični razgovori delegacije Republike Srbije s misijom Međunarodnog monetarnog fonda u okviru četvrtog polugodišnjeg razmatranja Instrumenta za koordinaciju politike završeni su sastankom koji je održan u video-formatu, navodi se u saopštenju NBS.

MMF: Uprkos obimnim merama, pandemija COVID-19 imala je značajan nepovoljan efekat na ekonomsku aktivnost u Srbiji

Misija Međunarodnog monetarnog fonda (MMF), koju je predvodio Jan Kes Martejn, održala je virtuelne sastanke sa srpskim vlastima u periodu od 24. juna do 3. jula 2020. godine, kako bi pregovarala o četvrtoj reviziji PCI aranžmana.

EIB obezbedila 30 miliona evra UniCredit Banci za finansiranje malih i srednjih preduzeća u Srbiji

Evropska investiciona banka (EIB) i UniCredit Banka Srbija A.D. (UCBS) potpisale su ugovor o prvoj tranši u iznosu od 15 miliona evra inovativnog zajma za podršku malim i srednjim preduzećima (MSP) u Srbiji u ukupnoj vrednosti od 30 miliona evra.

Turske kompanije počele da plaćaju u kineskom juanu

Turska centralna banka (CBRT) saopštila je da su turske firme prošle sedmice počele da koriste plaćanja u juanu, prema sporazumu s Narodnom bankom Kine.

Novi način plaćanja na internet prodajnim mestima trgovaca putem IPS NBS

Narodna banka Srbije je omogućila novi način plaćanja – instant plaćanja na internet prodajnim mestima trgovca, saopšteno je iz NBS.

Devizne rezerve premašile 14 milijardi evra

Bruto i neto devizne rezerve Narodne banke Srbije su na kraju maja 2020. godine bile na novom najvišem nivou krajem meseca od 2000. godine, od kada se na ovaj način prate podaci, navodi se u saopštenju NBS.

Crédit Agricole banka nastavlja da podržava medicinske radnike - bez kamate na kredite do kraja godine!

Kada je bilo najteže, oni sebe nisu štedeli. Upravo zbog toga, kao vid zahvalnosti za sve što su učinili tokom pandemije Korona virusa, Crédit Agricole banka omogućila je svim medicinskim radnicima finansijsku podršku kako bi bar na tom polju mogli da odahnu. Nezavisno od toga da li su klijenti Banke ili ne, svi medicinski radnici koji se odluče za bilo koji kreditni proizvod u Credit Agricole banci neće plaćati kamatu do kraja tekuće godine, a i nakon toga ih očekuju odlični uslovi.

Javni dug Britanije dostigao 98 odsto BDP-a

Javni dug Velike Britanije skočio je u aprilu na 98 odsto bruto domaćeg proizvoda (BDP), na najviši nivo od 1963. godine.

Merkel i Makron podržali formiranje fonda od 500 milijardi evra za spasavanja EU

Zajedno s francuskim predsednikom Emanuelom Makronom, nemačka kancelarka Angela Merkel predložila je fond od 500 milijardi evra kako bi se pomoglo članicama EU.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!