Vesti dana | Industrija

Na Rudniku otkriveno pravo blago: cink, bakar, srebro...

Na planini Rudnik pronađen je sloj rudnog tela debljine 35 metara sa velikim procentom srebra, cinka i bakra što će dvostruko produžiti vek rudniku, izjavio je direktor preduzeća Rudnik i flotacija u okviru kompanije "Kontango" Aco Ilić.

Dobit vlasnika "Zare" čak 2,3 milijarde evra

Neto profit španskog tekstilnog giganta „Inditeksa” , vlasnika firme „Zara”, uvećan je za šest odsto u devet meseci tekuće fiskalne godine, jer je nastavljena međunarodna ekspanzija kako onlajn tako i fizičkih prodavnica tog lanca.

Sindikalna prepucavanja u „Fijatu”

Sve više menadžera napušta fabriku zbog malih plata, tvrdi predsednik „Nezavisnosti” Zoran Stanić, dok Zoran Marković iz Samostalnog sindikata najavljuje novu povišicu u januaru.

Promovisan električni bicikl s motorom na vodonik

Prvi električni bicikli za koje struju proizvodi motor na vodonik, predstavljeni su u Sen-Lou, u Normandiji, u Francuskoj.

Objavljen tender za prodaju MSK, cena 38,5 miliona evra

Ministarstvo privrede objavilo je tender za javno nadmetanje za prodaju kapitala Akcionarskog društva Metanolsko-sirćetnog kompleksa u Kikindi.

Sud ukinuo rešenje o stečaju fabrike stakla u Paraćinu

Privredni Apelacioni sud je ukinuo rešenje o pokretanju stečajnog postupka u Srpskoj fabrici stakla u Paraćinu i stekli su se uslovi da se nastavi proizvodnja u punom kapacitetu i pronađe strateški partner.

Kompanija “Lego” dobila spor u Kini zbog kopija kockica

Proizvođač igračaka “Lego” saopštio je da je dobio "važnu sudsku pobedu" u Kini, gde je sud doneo odluku u korist te danske kompanije u slučaju protiv kompanija, koje proizvode kopije čuvenih kockica u boji.

Otvorena nova radna mesta u Modnoj kući LUNA

Uvek u senci glamura i brendova, ostaje nezapažena činjenica da je modna industrija u svetu jedna od najbrže rastućih industrija, koja zapošljava preko 60 miliona ljudi širom sveta. Ovaj rastući trend oseća se i na našem tržištu, kako u porastu prodaje i prihoda tako i u porastu tražnje kadrova, pogotovo kada je proizvodnja u pitanju.

“Volkswagen” preuzima ruski GAZ?

Nemački proizvođač automobila “Volkswagen” pregovara o kupovini udela u ruskom proizvođaču lakih komercijalnih vozila GAZ-u.

Fijat ne radi zbog problema sa dobavljačima

Proizvodne trake u kragujevačkoj fabrici "Fiat Krajsler automobili Srbija" (FCA) biće zaustavljene danas zbog problema s dobavljačima, a radnici obe smene neće doći na posao, rekao je predsednik fabričkog Samostalnog sindikata Zoran Marković.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!