Vesti dana | Industrija

Među vodećim proizvođačima oružja najviše američkih kompanija

Industrija oružja jedna je od najunosnijih privrednih grana na svetu.

Milan Popović otkupio dokumentaciju za „RTB Bor”

Privatizacionu dokumentaciju za „RTB Bor” otkupila je i kompanija balkanskog kralja bakra, Milana Popovića, objavio je portal B92, ne navodeći izvor.

Kompanija “Tesla” pronašla investitora?

Izvršni direktor “Tesle” Ilon Mask potvrdio je da je Državni investicioni fond Saudijske Arabije zainteresovan za podršku finansiranja privatizacije te kompanije.

“Ford” paradom obeležio proizvodnju deset miliona Mustanga

Kompanija “Ford” je nedavno proslavila proizvodnju desetomilionitog Mustanga paradom automobila, koja se kretala od sedišta kompanije do fabrike za montažu "Flat Rok", u kojoj je legendarni sportski automobil napravljen.

Kanadska kompanija u Srbiji pronašla rezerve rude bora, vredne 2 milijarde dolara

Kanadska kompanija "Erin ventures" iz Vankuvera, pronašla je u reonu Piskanja, nedaleko od napuštenih rudnika uglja kod Baljevca na Ibru, rezerve rude bora.

“Ferari” na svakom prodatom automobilu zaradi oko 70.000 evra

"Ferari" je najprofitabilniji brend u auto-industriji, a najveći gubitaš je "Bentli".

“Borsalino” dobio novog vlasnika

Legendarni “Borsalino” čije su šešire proslavile glumačke legende Humphrey Bogart u "Casablaci" i Harrison Ford u "Indiana Jonesu" dobio je novog vlasnika.

I japanski proizvođači automobila manipulisali sa testovima

Mesec dana posle “Nisana”, japanski proizvođači “Suzuki”, “Mazda” i “Jamaha Motor” priznali su da su falsifikovali rezultate merenja izduvnih gasova na nekim vozilima.

“Samsung” ulaže 22 milijarde dolara u veštačku inteligenciju

Južnokorejska kompanija “Samsung” planira da u naredne tri godine potroši 22 milijarde dolara (25.000 milijardi južnokorejskih vona) na veštačku inteligenciju.

Upravni odbor razmatra Maskovu ideju o privatizaciji “Tesle”

Kompanija "Tesla" je saopštila da njen Upravni odbor ocenjuje ideju generalnog direktora Ilona Maska o privatizaciji firme, koju je prošle sedmice dao na razmatranje, što znači da akcije ove kompanije više ne bi bile u javnoj ponudi na trgovanju na Volstritu.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!