Vesti dana | Industrija

“Mercedes” će kamione praviti u Kini

Nemački „Daimler” planira da teške kamione marke „mercedes benc” proizvodi u Kini i da rekonstruiše fabrike kamiona koje su u vlasništvu njegovog lokalnog preduzeća.

Japanske automobilske kompanije obustavljaju proizvodnju u Indiji

Prodaja automobila u Indiji pala je u julu deveti mesec zaredom, zbog čega sve veći broj proizvođača vozila otpušta radnike i privremeno obustavlja proizvodnju.

Ministar Siniša Mali sa predstavnicima kompanije „Huawei“ razgovarao o saradnji

Ministar finansija u Vladi Republike Srbije Siniša Mali sastao se sa predstavnicima kompanije „Huawei“ sa kojima je razgovarao o dugoročnoj saradnji na realizaciji zajedničkih projekata, u okviru inicijative „Pojas i put“, kao i dogovora o privredno-tehničkoj saradnji između Vlade Srbije i Vlade Narodne Republike Kine.

Kompaniija "Progetti" širi poslovanje u Srbiji – nova fabrika u Somboru

"Prada" se već proizvodi u Srbiji, oko 75.000 pari cipela godišnje, u fabrici u Vršcu, odakle se cipele distribuiraju širom sveta sa etiketom "Made in Serbia"

Profit najvećeg svetskog proizvođača dijamanata pao za trećinu

Neto profit ruske kompanije “Alrosa”, najvećeg svetskog proizvođača dijamanata, pao je u periodu januar-jun 2019. godine za 36 odsto, odnosno na 37,5 milijardi rubalja (560,56 miliona dolara).

Novi "fijat" sa sedam sedišta proizvodiće se u Kragujevcu

"Fiat" u Kragujevcu počeće sa proizvodnjom novog modela, prenose italijanski mediji. Navode da je reč o SUV modelu, a prvi primerci sa traka kragujevačke fabrike trebalo bi da se pojave 2021. godine.

“Bayer”, posle “Monsanta”, preuzima kompaniju koja radi na razvoju matičnih ćelija

Nemačka hemijska i farmaceutska kompanija “Bayer” platiće do 600 miliona dolara za preuzimanje potpune kontrole nad kompanijom “BlueRock Therapeutics”.

Automobilski giganti razmatraju spajanje sa “Fiat”-om

Menadžment kompanija “Nissan” i “Renault” pregovaraju o mogućem "preoblikovanju" svoje globalne alijanse.

Aviokompanija “Airbus” udvostručila dobit

Dobit evropskog vazduhoplovnog diva “Airbus”-a se više nego udvostručila u prvoj polovini godine, saopšteno je iz te kompanije.

Procenjuje se da će tržište pneumatika u Evropi do 2022. godine vredeti oko 40 milijardi evra

Vrednost evropskog tržišta pneumatika i gume porašće do 2022. godine na 39,5 milijardi evra.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!