Vesti dana | Industrija

Odlaže se prodaja “RTB Bor”

Krajnji rok za raspisivanje tendera za privatizaciju ili strateško partnerstvo za Rudarsko-topioničarski basen Bor, koji je država odredila za kraj marta, najverovatnije će biti pomeren za kraj juna.

I Mercedes uhvaćen u prevari

Američki istražitelji otkrili su da su i automobili nemačkog giganta Dajmlera bili opremljeni softverom koji im je pomagao da prođu testove izduvnih emisija.

Yura gradi novu fabriku u Leskovcu - Posao za 1.500 ljudi

U toku je gradnja nove fabrike korejske kompanije Yura u Leskovcu, gde će biti investirano oko 40 miliona evra, izjavio je gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović.

Kompanija “Kalašnjikov” prelazi većinski u ruke privatnih investitora

Ruski proizvođač oružja “Kalašnjikov” od sada je većinski u rukama privatnih investitora, saopštila je ta kompanija, javila je agencija AFP.

“Leoni” gradi fabriku u Kraljevu- posao za 5.000 radnika

Nemačka kompanija “Leoni” počeće u julu ili avgustu gradnju fabrike za proizvodnju kablova u Kraljevu u kojoj će biti posla za 4.000 do 5.000 radnika.

“Novartis” oštetio grčki budžet za četiri milijarde evra

Najveći korupcijski skandal otkako je pre dva veka osnovana moderna grčka država zatresao je tu balkansku članicu Evropske unije.

Trayal postaje deo namenske industrije Srbije

Trayal korporacija iz Kruševca postaće deo odbrambene industrije Srbije, izjavio je ministar odbrane Aleksandar Vulin i podsetio da je Ministarstvo odbrane prošle godine naručilo zaštitne maske od te kompanije u vrednosti od milion evra.

Peter Kamaraš tužio Srbiju zbog "Železare Smederevo"

Ugovor sa Peterom Kamarašem o profesionalnom upravljanju “Železarom Smederevo”, koji je sklopljen 2015. godine, mogao bi skupo da košta Srbiju, odnosno poreske obveznike.

"Tesla" u problemu: Beleži rekordne kvartalne gubitke

Najveći svetski proizvođač električnih vozila "Tesla" beleži najveće kvartalne gubitke od 675,4 miliona dolara, koji su znatno veći u odnosu na isti period 2016., kada su iznosili 121,3 miliona dolara.

Sektor čelika u EU očekuje rast tražnje

Potražnja za čelikom u Evropi trebalo bi ove godine da poraste, podržanaa kontinuirano snažnim prilivom narudžbina iz većine sektora koji troše tu sirovinu, objavilo je evropskog udruženje za čelik Eurofer.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!