Vesti dana | Industrija

Kompaniji “Tesla” odobrena proizvodnja automobila u Kini

Kompanija “Tesla” je dodata na listu kineske vlade sertifikovanih proizvođača automobila, saopštilo je Ministarstvo industrije.

“Volkswagen” odložio odluku o izgradnji fabrike u Turskoj

Zbog vojne akcije Ankare u Siriji nemački proizvođač automobila “Volkswagen” (VW) odložio je odluku o izgradnji nove fabrike u Turskoj.

SAD povećale carinu na uvoz čelika iz Turske

Američki predsednik Donald Tramp povećao je takse na uvoz čelika iz Turske za 50 odsto i zapretio širim sankcijama zbog ofanzive te zemlje u Siriji.

Nemački avio gigant u Novoj Pazovi dobija na poklon 25 hektara, vrednih 6,2 miliona evra

Država Srbija pokloniće nemačkom investitoru MTU zemljište vredno 6,25 miliona evra za izgradnju pogona u Novoj Pazovi za održavanje, popravku i remont vazduhoplovnih motora i prateće usluge.

Završetak faze geoloških istraživanja na Projektu „Jadar“

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić i ministar energetike i rudarstva Aleksandar Antić sastali su se sa predstavnicima međunarodne rudarsko-metalske grupacije „Rio Tinto“, koja radi na razvoju Projekta „Jadar“.

Prodaja “Ford”-ovih automobila u Kini pala za 30 odsto

Prodaja automobila kompanije "Ford" u Kini pala je 30 odsto u periodu jul-septembar 2019. godine.

Kompanija HP zatvara 9.000 radnih mesta

Američki gigant HP najavio je zatvaranje između sedam i devet hiljada radnih mesta kako bi smanjili troškove u sklopu reorganizacije poslovanja.

Srpski privrednik obezbedio 21,18 odsto deonica "Kraša"

Zagrebačka berza je objavila saopštenje "Kraša" u kojem se navodi da je "Kappa Star Limited"(KSL) u vlasništvu srpskog privrednika Nebojše Šaranovića došao do 21,18 odsto deonica s pravom glasa hrvatske konditorske kompanije.

Kompanija “Daimler” mora da plati kaznu od gotovo milijardu evra

Nemački proizvođač automobila “Daimler” mora da plati kaznu od 870 miliona evra zbog kršenja propisa o emisijama štetnih gasova iz dizel vozila, objavili su nemački tužioci.

Šaranović 16 odsto akcija “Kraša” kupio za 27 miliona evra

Srpski privrednik Nebojša Šaranović do sada je u kupovinu deonica "Kraša" uložio je oko 200 miliona kuna (oko 27 miliona evra) i stekao 16 odsto udela u vlasništvu te hrvatske kompanije.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!