Vesti dana | Mobilni uređaji

“Apple” traži da se smanji proizvodnja delova za ajfon

Američka tehnološka kompanija “Apple” zatražila je od dobavljača da proizvodnju delova za "ajfon" smanje za oko 20 odsto u drugoj polovini 2018. godine.

“Samsung” drži petinu svetskog tržišta mobilnih telefona

Kompanija Gartner objavila je rezultate na mobilnom tržištu u prvom kvartalu u kojem je ostvaren blagi rast prodaje od 1,3 odsto u odnosu na isto razdoblje 2017. godine.

Kompanija “WinWin” kao novi poslodavac “Handy” radnika

Nakon nedavnog prestanka rada svih “Handy” objekata u Srbiji, kompanija “WinWin” je ponudila zaposlenje radnicima u svojim maloprodajnim objektima.

“Samsung” mora da plati “Apple”-u pola milijarde dolara

Bilo je potrebno oko sedam godina, ali presuda je konačno doneta. “Samsung” je bez sumnje koristio “Apple”-ove patente na nekim od svojih pređašnjih modela iz Galaxy serije. Sada su dužni da plate ogromnu svotu novca.

Microsoft pravi konkurenciju iPadu?

Microsoft radi na svojoj verziji tablet uređaja, koji bi trebalo da košta 400 dolara, prenosi Dejli mejl.

Moguće ukidanje rominga za sve zemlje Zapadnog Balkana?

Na samitu EU - Zapadni Balkan u Sofiji, koji će biti održan 17. maja, mogla bi ponovo da bude aktivirana inicijativa i potpisan sporazum o ukidanju rominga za sve zemlje Zapadnog Balkana, izjavio je ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić.

“Samsung” predstavio Galaxy A6 i A6+

Kompanija “Samsung” predstavila je Galaxy A6 i A6+, pametne telefone s naprednom kamerom koji kombinuju praktičnost i moderan dizajn.

Tonino Lamborghini ALPHA-ONE, zvučniji od iPhone-a

Tonino Lamborghini ALPHA-ONE pametni telefon. Savršena mešavina Lamborghini nasleđa i najnovije IT tehnologije.

Za one koji baš vole mobilne telefone – cena 16,5 miliona dolara

Ukoliko želite da obradujete dragu osobu ili sebe najskupljim mobilnim telefonom na svetu spremite se da izdvojite više od 16 miliona dolara.

Jedan od vodećih proizvođača smartphonea u finansijskim problemima

Prema pisanju kineskih medija, kompanija “Gionee”, koja se nalazi među deset najvećih proizvođača smartphonea u svetu, nalazi se u finansijskim problemima, koji će za rezultat imati otpuštanja radnika.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!