Vesti dana | Mobilni uređaji

Od 1. jula jeftiniji roming u zemljama Zapadnog Balkana

Potpisivanjem regionalnog Sporazuma o romingu od 1. jula biće omogućene znatno niže cene rominga u zemljama Zapadnog Balkana.

Mobilni internet najjeftiniji u Indiji

Prosečna cena jednog gigabajta (GB) mobilnog interneta najniža je u Indiji, svega 0,26 dolara, najviša je u Zimbabveu, 75,2 dolara.

Zapadni Balkan bez rominga 2021. godine

Državni sekretar u Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija, Tatjana Matić, rekla je da se očekuje da do 1. jula 2021. godine cena rominga u regionu bude ista kao cena u domaćem saobraćaju.

“Huawei” planira do kraja 2020. godine da preuzme tron od “Samsunga"

Kineski “Huawei” do 2020. godine planira da zauzme prvo mesto na svetskom tržištu pametnih telefona.

“Apple” u Kini prodao 2,5 miliona manje iPhonea

Kina kao najveće svetsko tržište mobilnih telefona vrlo je važno tržište za “Apple”. Prema istraživanju kompanije Strategy Analytics, “Apple” je u 2018. godini na tom tržištu zabeležio pad tražnje.

“Huawei” ove godine isporučio rekordnih 200 miliona mobilnih telefona

Kompanija “Huawei” iza sebe ima vrlo uspešnu, ali i ponešto kontroverznu godinu. Osim što su na tržište lansirali ponajbolje mobilne telefone današnjice, i što za naredni period razvijaju još bolje modele, finansijska direktorka im je pritvorena u Kanadi i čeka izručenje u SAD, dok neke zemlje stavljaju njihove proizvode na crne liste potencijalno opasnih.

Routeri mogu postati alat za rudarenje kriptovalata

Iz Brazila stižu vesti o novom načinu rudarenja kriptovaluta za tuđi profit bez znanja korisnika čiji se uređaj iskorištava u tu svrhu.

“Huawei” prestigao “Apple” u prodaji smartfona

Kineski “Huawei” po prodaji pametnih telefona u svetu u drugom ovogodišnjem tromesečju prestigao je američki “Apple”, postavši tako drugi najveći svetski proizvođač pametnih telefona.

Građani neće više plaćati penale za raskid ugovora sa operaterima

Ministarstvo trgovine donelo rešenje kojim se nalaže promena uslova poslovanja, pa korisnici više neće morati da plaćaju pretplate do isteka ugovorne obaveze.

HTC otpušta 1.500 radnika

Proizvođač pametnih telefona HTC planira da u Tajvanu ukine 1.500 radnih mesta, što je oko četvrtine globalne radne snage te tehnološke kompanije.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!