Vesti dana | Obrazovanje i posao

Kompanija EKO SERBIA dodelila stipendije za pet najboljih studenata

Poslovna Grupacija Hellenic Petroleum, čija je članica EKO Serbia, treću godinu za redom dodelila je stipendije za pet najboljih studenata iz oblasti energetike koji će nastaviti master studije na prestižnim grčkim univerzitetima.

Izabrani najbolji mentori Srbije na dodeli priznanja “Mentor Award 2018”

Priznanje „MENTOR AWARD 2018“ najuspešnijim mentorima Srbije ove godine dodeljeno je u 2 kategorije, za zrela preduzeća i za početnike, a najbolji mentor u obe kategorije je Ljiljana Marković iz Regionalne agencije za razvoj i evropske integracije Beograd.

Lažima protiv kvaliteta

U Izdavačkoj kući „Klett” održana je konferencija za novinare povodom neistinitih informacija, koje su se prethodnih dana pojavile u nekoliko dnevnih novina.

Besplatna usluga mentoringa za mikro, mala i srednja preduzeća, klastere i zadruge za 2019. godinu

Raspisan je Javni poziv za besplatnu mentoring uslugu za mikro, mala i srednja preuzeća, preduzetnike, klastere i zadruge kroz učešće u Programu standardizovanog seta usluga za MMSPP Ministarstva privrede Republike Srbije koji realizuje Razvojna agencija Srbije (RAS). Javni poziv otvoren je do 1. juna 2019. godine.

Na Univerzitetu Singidunum održano takmičenje u online simulaciji poslovanja

Univerzitet Singidunum i konsultantska kuća “Casa Forte”, u saradnji sa Centrom za finansijsku edukaciju i osnaživanje – CEFIN, u okviru obeležavanja Svetske nedelje novca, organizovali su takmičenje studenata u simulaciji poslovanja korišćenjem edukativnog alata Coin&Fund.

Srbija zbog “odliva mozgova” gubi 1,2 milijarde evra

Srbija godišnje gubi i do dve milijarde evra godišnje za sve mlade koji napuste našu zemlju odlazeći u inostranstvo - to su rezultati prvog velikog istraživanja o ovoj veoma važnoj temi, koje je sprovedeno na našim prostorima.

Otvoren javni poziv za obuku digitalnih konsultanata

Otvaranjem javnog poziva za obuku i sertifikaciju stručnjaka u oblasti digitalne transformacije malih i srednjih preduzeća, Centar za digitalnu transformaciju Privredne komore Srbije započeo je prvu fazu Programa podrške digitalnoj transformaciji malih i srednjih preduzeća za 2019. godinu.

Međunarodna konferencija SINTEZA – 20. april 2019. Novi Sad

Univerzitet Singidunum organizuje Međunarodnu naučnu konferenciju SINTEZA 20. aprila 2019. godine u Novom Sadu.

Do 2020. godine Srbiji će trebati još 30.000 IT stručnjaka

Firmama u Srbiji u ovom trenutku nedostaje 15.000 stručnjaka iz oblasti informacionih tehnologija, a projekcije pokazuju da će im do 2020. godine biti potrebno oko 30.000 IT stručnjaka, izjavila je pomoćnik ministra prosvete Gabrijela Grujić.

Jasmina Grković-Mejdžor, profesor: Fizičar ili fizičarka - muški rod je u označavanju profesionalnog statusa nemarkiran

Kako je jezik slika sveta, vremenom su se u njemu spontano gradili tzv. socijalni femininativi, imenice ženskog roda koje označavaju profesionalni status žene i one su u širokoj upotrebi, izjavila je Jasmina Grković-Mejdžor, profesor Filozofskog fakulteta u Novom Sadu.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!