Vesti dana | Poresko savetovanje

Rok za plaćanje treće rate poreza na imovinu 14. avgust

Rok za uplatu treće rate godišnjeg poreza na imovinu za 2017. godinu je 14. avgust, saopštio je gradski Sekretarijat za javne prihode.

Francuska smanjuje korporativni porez na 25 odsto

Francuska vlada će do 2022. godine postepeno smanjiti korporativni porez sa sadašnih 33,3 odsto na 25 procenata, izjavio je novi francuski premijer Eduar Filip.

Rok za porez na imovinu ističe 15. maja – nakon toga slede kamata i kazna

Rok za uplatu druge rate poreza na imovinu za 2017. godinu u Srbiji ističe 15. maja. Obveznici poreza na imovinu su građani, preduzetnici i preduzeća, a prikupljaju ga lokalne samouprave.

“Google” mora da plati 306 miliona evra poreza u Italiji

“Google” je saopštio da će platiti 306 miliona evra za rešavanje poreskog spora u Italiji, gde se našao pod krivičnom istragom, jer je profit iz ove zemlje prijavio u Irskoj.

Irska će se žaliti na presudu EU da “Epl”-u naplati 13 milijardi evra poreza

Irska će se žaliti na presudu Evropske unije, kojom joj je naloženo da američkoj kompaniji “Epl” naplati rekordnih 13 milijardi evra na ime neplaćenog poreza, saopštilo je irsko ministarstvo finansija, a prenosi agencija AP.

Dug prema Fondu PIO 278,9 milijardi dinara

Prema podacima Poreske uprave Srbije, poslodavci po osnovu neisplaćenih penzijskih doprinosa radnicima duguju 278, 9 milijardi dinara, za koliko je zakinut Fond za penzijsko i invalidsko osiguranje, pišu „Novosti“. Od tog iznosa čak 69 milijardi je nenaplativo.

Poreski prihodi u 2016. godini povećani za 60 milijardi dinara

Ministar finansija Dušan Vujović izjavio je da je Poreska uprava ostvarila dobre rezultate i da su poreski prihodi povećani za gotovo 60 milijardi dinara, što je 4,0 odsto ukupnih poreza.

Na zahtev EU - cigarete u Srbiji poskupeće 10 puta

Ministarstvo finansija predložilo je Vladi da se akcize na domaća alkoholna pića ne povećavaju, a za duvan je pripremljen novi kalendar.

U Grčkoj povraćaj PDV-a za robu od 50 evra

Uslovi za povraćaj PDV na kupljenu robu u inostranstvu nisu svuda isti. Najvredniji pazar zahtevaju Mađari 160 evra, za povrat od 27 odsto.

Smanjenje poreza i doprinosa na 50 odsto– vest koju je privreda čekala godinama

Srpska prvreda više od decenije čeka da se smanje poreska opterećenja na zarade. Nedavno je premijer Aleksandar Vučić najavio da će u drugoj polovini 2017. godine porezi i doprinosi biti smanjeni za 20 do 25 odsto, tako da bi trebalo da iznose oko 50 odsto.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!