Vesti dana | Proizvodnja hrane i pića

“Starbucks” prodaje 83 prodavnice u Evropi

Lanac kafića “Starbucks” restrukturiraće svoje poslovanje u Evropi posle nekoliko godina slabije prodaje.

Za kupovinu “Valjevske pivare” nema zainteresovanih

Ministarstvo privrede Srbije proglasilo je neuspešnim postupak prodaje ukupnog kapitala “Valjevske pivare”, jer nije stigla nijedna prijava za učešće u nadmetanju za tu fabriku.

Najveći proizvođači čokolade sele fabrike iz Evrope na Istok

Najveći proizvođači čokolade na svetu okreću se Istoku u nastojanju da podstaknu svoj rast, usled slabljenja interesa za slatkim proizvodima u SAD i Zapadnoj Evropi.

Najskuplja boca viskija na svetu – cena 1,1 milion dolara

Retka flaša škotskog viskija prodata je za više od 1,1 milion dolara u Edinburgu, što je čini najskupljom bocom viskija na svetu, koja prodata na nekoj aukciji.

Vodeći ruski trgovinski lanci počinju uvoz hrane iz Srbije

Vodeći trgovinski lanci u Rusiji - "Magnit", "Diksi", "Lenta", ugovorili su nove poslovne aranžmane sa kompanijama iz Srbije na Međunarodnom sajmu prehrane u Moskvi. Najveće interesovanje su pokazali za svež i smrznut program voća i povrća i mesne prerađevine.

U EU ubuduće neće biti proizvoda za zapadno i istočno tržište

Evropski parlament je velikom većinom od čak 464 glasa „za” izglasao izveštaj o različitom kvalitetu proizvoda za istočno i zapadno tržište. Ovo podrazumeva promenu Direktive o nepoštenoj poslovnoj praksi, ali i osnivanje posebnog evropskog tela koje bi se bavilo dodatnim regulisanjem i kontrolom tržišta.

Fabrika “Ravanica” prodata za 320.000 evra

Ćuprijski konditor, fabrika “Ravanica”, u kojoj radi 113 ljudi, prodata je kompaniji “Medela” iz Vrbasa za 320 hiljada evra, saopšteno je iz Opštinske uprave Ćuprija.

Valjevska pivara se prodaje za 7,05 miliona evra

Ministarstvo privrede objavilo je javni poziv za prodaju Valjevske pivare. Početna cena ukupnog kapitala iznosi 7.047.260,68 evra. Zainteresovani mogu da podnesu prijave za učešće do 5. oktobra, dok će otvaranje ponuda biti 8. oktobra.

“Coca-Cola” kupuje britanski lanac kafića “Costa” za 5,1 milijardu dolara

Kompanija “Coca-Cola” saopštila je da će kupiti brend “Costa” od britanske kompanije “Whitbread” za 3,9 milijardi funti (5,1 milijardi dolara) u gotovini.

Za kupovinu "Ravanice" stiglo 14 ponuda

Za kupovinu Fabrike konditorskih proizvoda "Ravanica" doo Ćuprija stiglo je 14 ponuda, a pet ponuda je bilo validno, izjavio je predsednik opštine Ćuprija Ninoslav Erić.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!