Vesti dana | Projekti

IMMOFINANZ u Vršcu otvorio šesti STOP SHOP ritejl park u Srbiji

Austrijski IMMOFINANZ – vodeća kompanija za nekretnine, investiranje i razvoj u Centralnoj i Istočnoj Evropi  – otvorio je danas šesti STOP SHOP ritejl park u Srbiji, u Vršcu.

“Netflix” za godinu dana duplirao vrednost kompanije

Prihodi kompanije “Netflix” dostigli su u proteklom tromesečju 3,7 milijardi dolara, 40 odsto više nego godinu dana ranije, što je najbrži rast prihoda u istoriji te kompanije, a snažno je porastao i broj pretplatnika za njenu uslugu internetske televizije.

Formiranje tima za podršku francuskim preduzećima na tržistu Balkana

Skoplje, 17.4.2018. – Francusko-srpska privredna komora (CCIFS) juče je i zvanično počela formiranje regionalne ekipe za podršku francuskim preduzećima na tržištu Balkana - Team France Balkans, potpisivanjem Pisma o namerama sa Savezom privrednih komora Makedonije (SPKM).

Preduzetnicima podsticaji od 500 miliona dinara za investicije

Ministarstvo privrede poziva preduzetnike, mikro i mala privredna društva da se informišu o Programu podsticanja preduzetništva kroz podršku investicijama u 2018. godini, koji se sprovodi u saradnji sa sa Fondom za razvoj Republike Srbije.

“Samsung” koristi blockchain tehnologiju za smanjenje troškova

Kompanija”Samsung” razmišlja o korištenju blockchain tehnologije, kako bi lakše upravljala svetskim pošiljkama, vrednim desetine milijardi dolara godišnje.

“Continental” preuzima zaposlene od drugih IT firmi i tako “guši” konkurenciju

Država je donela odluku da subvencioniše kompaniju “Continental” sa 9,5 miliona evra za Centar za istraživanje i razvoj u Novom Sadu, odnosno za otvaranje 500 novih radnih mesta. Međutim, od 76 ljudi kojima na LinkedIn profilu stoji da su zaposleni u “Continentalu”, samo dvoje nije bilo ranije zaposleno.

Prvi ručno tkani bilbord ušao u finale prestižnog Festivala globalnih medija

Kampanja za prvi ručno pleteni i tkani bilbord s logotipom Coca-Cola brenda ušla je u finale Festivala globalnih medija u Rimu u kategoriji „kreativna upotreba medija“. Ovo je prvi put da je jedna kampanja iz regiona ušla u finale ovog prestižnog festivala.

Mask napravio treći najvredniji startap u svetu

Vrednost kompanije SpaceX Ilona Maska vinula se na 25 milijardi dolara.

Najavljena finansijska podrška za regionalne inovacione startap centre

Sektor informaciono komunikacionih tehnologija (IKT) predstavlja najbrže rastuću industriji u Srbiji, koja trenutno zapošljava više od 40.000 ljudi.

Veoma unosan posao – “Netflix” isplatio milione dolara komičarima

“Netflix” je u poslednjih nekoliko godina postao glavni dom stendap komedije, a to je postigao davanjem izdašnih suma stendap komičarima. Ipak, iznosi, koje dobilo pet komičara, deluju nestvarno.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!