Vesti dana | Projekti

Nove čuvarkuće – visok kvalitet i principi cirkularne ekonomije

Savet za dodelu kolektivnog žiga „Čuvarkuća“ na prvoj ovogodišnjoj sednici dodelio je pravo na ovaj znak koji potvrđuje kvalitet, stroge ekološke standarde i primenu cirkularne ekonomije za novih 15 domaćih proizvoda u oblasti poljoprivrede i prehrambene industrije. Pravo na žig dobili su proizvodi kompanija „Mivaka“, „Mini Pani“ i „Mlekare Mihajlović“.

Inovacijama do konkurentne privrede

Zahvaljujući udruženim sredstvima Republike Srbije i Evropske unije, Fond za inovacionu delatnost odobrio je 9 miliona evra za realizaciju 54 inovativna projekta. Inovativna preduzeća iskoristiće bespovratna sredstva za razvoj novih ili unapređenje postojećih proizvoda, usluga ili tehnologija.

Kompanija “Meta” zapošljava 10.000 ljudi u Evropi

Kao matična krovna kompanija Facebooka, “Meta” će najveći broj novozaposlenih u idućih nekoliko godina, koji će sudelovati u izgradnji mreže Metaverzuma, raditi na daljinu iz osam zemalja Evrope.

15 GODINA ZAJEDNO STVARAMO BOLJI SVET - Objavljen je konkurs za petnaestu, jubilarnu VIRTUS nagradu za filantropiju

Trag fondacija je objavila početak konkursa za petnaestu, jubilarnu VIRTUS nagradu za filantropiju.

Srbija dobija dva nova nacionalna parka

Područja Stare planine i planina Kučaj-Beljanice od sada su pod najvišim stepenom zaštite države, jer je pokrenut postupak njihove zaštite i to kao nacionalnih parkova.

EU podrška razvoju turizma Topolе i Oplencа

Evropska unija, koja od 2019. godine kroz projekat „EU za kulturno nasleđe i turizam“ radi na podizanju turističkih kapaciteta Istočne Srbije, odlučila je da od 2022. godine uključi u ovaj projekat i opštinu Topola u centralnoj Srbiji.

Ugovoren projekat za program IPA 2017

Republika Srbija je uspešno i u planiranom roku završila ugovaranje projekata za program IPA 2017 i to sa stopom ugovaranja od 99.3%.

Divan prizor u Topoli: Mesta za još 60 mališana u vrtiću

Zajedničkom akcijom Novak Đoković Fondacije, kompanije dm drogerie markt i drugih partnera, otvoren je novi objekat sa idealnim uslovima za rast i razvoj najmlađih.

Prelaz na Horgošu dobija proširenje za šest novih saobraćajnih traka

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović potpisao je Ugovor za izvođenje radova na rekonstrukciji i dogradnji graničnog prelaza Horgoš 1 na teritoriji opštine Kanjiža sa predstavnicima kompanije Jadran d.o.o., koja će biti izvođač na ovom projektu.

Otvoreni Balkan: Više posla i trgovine, manje birokratije i nerazumevanja

Privreda i građani Srbije, Albanije i Severne Makedonije uskoro će moći da lakše trguju, putuju, međusobno zapošljavaju deficitarne kadrove i brže se ekonomski integrišu u okviru inicijative Otvoreni Balkan.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!