Vesti dana | Projekti

Velika Britanija izdvaja 1,75 mlijardi evra za pomoć kulturi

Velika Britanija namerava da uloži 1,57 milijardi funti (oko 1.75 milijardi evra) kako bi pomogla pozorištima, umetničkim galerijama i drugim kulturnim institucijama da prežive krizu koju je izazvao koronavirus, saopštila je vlada.

EU ulaže milijardu evra u projekte “zelene ekonomije”

Evropska komisija je objavila da je otvorena prijava za Fond za inovacije, koji treba da pomogne projektima čiste energije, a vredan je milijardu evra.

Kompanija “Nectar” prva prijavila proizvode za žig “čuvarkuća”

Domaća kompanija „Nectar iz Bačke Palanke prva je prijavila svoje sokove “ariljsku malinu” i “oblačinsku višnju” za dobijanje žiga “čuvarkuća” Privredne komore Srbije. Marko Čadež, predsednik Privredne komore Srbije prilikom posete „Nectaru“, zajedno sa direktorom te kompanije Mihailom Jankovićem, pozvao je ostale privrednike koji proizvode kvalitetne proizvode od domaćih sirovina da učestvuju u projektu “Stvarano u Srbiji“.

Predstavljen novi projekat Privredne komore Srbije - Stvarano u Srbiji

Privredna komora Srbije pokrenula je novi projekat „Stvarano u Srbiji“, usmeren na podršku domaćim proizvodima i proizvođačima, kao i na jačanje svesti potrošača o značaju kupovine domaćih proizvoda. Firme koje žele da njihovi proizvodi ponesu žig „Čuvarkuća“, od 16. juna mogu da se prijave Privrednoj komori Srbije.

EIB nastavlja da podržava razvoj inovativnog preduzetništva u Srbiji

Evropska investiciona banka (EIB) prisustvovala je svečanom otvaranju naučno-tehnološkog parka u Nišu. Izgradnjom i opremanjem novog inovacionog centra površine od 14 000m2 velikom broju start-up tehnoloških kompanija, kao i mladih koji žele da se razvijaju u naprednim tehnologijama, biće omogućeno da dobiju podršku i priliku da realizuju svoje ideje. Ovom investicijom od 12 miliona evra, EIB je pokazala posvećenost razvoju naučno istraživačke oblasti u Srbiji u koju je do sada uložila 200 miliona evra.

IKEA i Sonos predstavili zvuk u novom svetlu

Zvuk i svetlo su dva elementa sa snažnim uticajem na dobro raspoloženje, i kao takvi značajno doprinose kvalitetu života u domu. Imajući u vidu da su oba elementa jednako važna za kreiranje prijatne atmosfere u svakoj sobi, IKEA je u saradnji sa kompanijom Sonos osmislila novu kolekciju SYMFONISK.

Jubilarni DAN DEVOJČICA U IKT-U okupio 150 učenica iz cele Srbije

U obeležavanju jubilarnog međunarodnog „Dana devojčica u IKT-u“, koji je po deseti put kod nas organizovalo Udruženje poslovnih žena Srbije uz značajnu institucionalnu podršku Vlade Republike Srbije i počasne pokroviteljke premijerke Ane Brnabić, ove godine je učestvovalo više od 150 učenica iz 30 škola širom Srbije.

UNICEF isporučio respiratore zdravstvenim ustanovama na Jugu Srbije

U sklopu dopremanja medicinske opreme zdravstvenim ustanovama u Srbiji koje leče pacijente od koronavirusa, UNICEF je danas isporučio četiri respiratora na Jug Srbije. Oprema je donirana Kliničkom Centru Niš, Opštoj bolnici Leskovac i Zdravstvenom centru (ZC) Vranje. Donacija UNICEF-a stigla je i u Opštu bolnicu u Ćupriji.

Nove mere podrške za najugroženije sektore

Malim i srednjim preduzećima i preduzetnicima u sektorima turizma, ugostiteljstva i putničkog saobraćaja, najviše pogođenim pandemijom Kovid 19, biće dostupni povoljni krediti Fonda za razvoj za likvidnost i obrtna sredstva, istaknuto je na drugom sektorskom sastanku Marka Čadeža, predsednika Privredne komore Srbije, Siniše Malog, ministra finansija i predstavnika privrede iz ovih sektora.

Nemačka pomaže malim firmama sa 50.000 evra mesečno

Nemački ministar privrede Peter Altmajer planira da pomogne firmama koje imaju manje od 249 zaposlenih sa 50.000 evra mesečno.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!