Vesti dana | Projekti

Bespovratna sredstva za inovativna rešenja

Fond za inovacionu delatnost raspisao je javni poziv za dodelu bespovratnih sredstava za razvoj inovativnih proizvoda, usluga i tehnologija kroz Program ranog razvoja i Program saradnje nauke i privrede.

Nove kolekcije okupljaju poznate ličnosti na prvoj reviji brendova u sklopu Serbia Fashion Week-a

U subotu, 12. oktobra, sa početkom od 19 časova, neka od najpoznatijih lica iz sveta mode, filma i muzike će prisustvovati prvoj Reviji modnih brendova.

„Skyline Belgrade“ donirao bicikle deci iz Prihvatilišta u Beogradu

„Skyline Belgrade“, višenamenski kompleks koji se ubrzano gradi u Ulici kneza Miloša, obradovao je biciklima mališane iz Prihvatilišta za decu u Beogradu. Bicikli su podeljeni na odmorištu za bicikliste na Adi Ciganliji, koje je “Skyline Belgrade” letos poklonio ljubiteljima biciklizma.

Bugarski tur-operator proglasio bankrot zbog gašenja kompanije “Thomas Cook”

Bugarski turistički operator "Astral Holidays" saopštio je da prestaje sa radom i proglašava bankrotstvo posle skoro 24 godina rada.

„Huawei“ otvara Data centar u Kragujevcu

Kineski tehnološki gigant „Huawei“ planira da otvori u Kragujevcu regionalni centar za skladištenje podataka za južnu i jugoistočnu Evropu (data centar).

Konferencija "Nisi na internetu, ne postojiš?"

Savez studenata Fakulteta organizacionih nauka, pod pokroviteljstvom Fakulteta organizacionih nauka i kompanije MTS – Telekom Srbija, deveti put po redu organizuje Konferenciju studenata organizacionih nauka. Konferencija se, tradicionalno, održava na Zlatiboru, u studentskom odmaralištu „Ratko Mitrović”, u periodu od 24. do 28. oktobra.

Evropska nedelja kodiranja od 5. do 20. oktobra

Državna sekretarka u Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić, pozvala je sve sve aktere koji se bave edukacijom, škole, udruženja i druge ustanove i organizacije, da se pridruže Evropskoj nedelji kodiranja (EU Code Week) koja se ove godine obeležava od 5. do 20. oktobra.

Predstavljeni proizvodi iz dm inkubatora

Mali i srednji domaći proizvođači, koji su zahvaljujući projektu dm inkubator dobili jedinstvenu priliku da izađu na tržište u okviru dm-a, najvećeg drogerijskog lanca u Evropi, zvanično su predstavili svoje proizvode javnosti. Kupcima će na policama dm-a na raspolaganju biti inovativni proizvodi iz segmenta hrane i iz segmenta kozmetike za negu i lepotu.

Srbija, Albanija i Severna Makedonija formiraju zajedničko tržište

Potpredsednica vlade Zorana Mihajlović apelovala je na sve zemlje Zapadnog Balkana da naprave strategiju zajedničkog ekonomskog razvoja.

Donirano skoro dve tone garderobe u humanitarne svrhe tokom prve dve nedelje rada Empty Shop-a

Nedavno otvoren prostor u šoping centru Promenada, pod imenom The Empty Shop, već preko dve nedelje služi kao jedinstveno mesto u Novom Sadu na kome građani mogu donirati garderobu koja im više nije potrebna. Tokom prve dve nedelje rada shop-a, građani Novog Sada su donirali skoro dve tone garderobe koja je predata Crvenom Krstu Vojvodine.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!