Vesti dana | Propisi

Zakon o sezonskim radnicima uskoro u skupštinskoj proceduri

Ministar poljoprivrede Branislav Nedimović najavio je danas da bi ove godine trebalo da bude usvojen Zakon o sezonskim radnicima u poljoprivredi.

Zbog nepravilnog čitanja roka trajanja godišnje se baci 90 miliona tona hrane

Evropska komisija objavila je veliku studiju o uticaju oznaka rokova trajanja na bacanje hrane u EU, prema kojoj se godišnje u EU baci oko 90 miliona tona hrane, od čega se 10 odsto baci zbog oznaka trajnosti prehrambenih proizvoda.

Vlada Srbije će slediti stav NBS po pitanju kredita u švajcarcima

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je da će Vlada Srbije pratiti stav Narodne banke Srbije (NBS) po pitanju građana koji su uzimali kredite u švajcarskim francima.

Gibraltar uvodi prve međunarodne ICO regulative

Vlada Gibraltara i Komisija za financijske usluge (GFSC) su najavile da će u narednim nedeljama izraditi zakon koji će regulisati inicijalne ponude novčića (ICO) na Britanskoj prekomorskoj teritoriji.

Slovačka deportuje 24 radnika iz Srbije

Slovačka policija za strance otkrila je u utorak u rutinskoj kontroli industrijske zone u gradu Njitra 24 državljana Srbije, koji nisu imali legalni boravak i njima je zbog rada na crno naređeno da napuste Slovačku.

Ovo su najkorumpiranije države na svetu

Listu najkorumpiranijih država na svetu prikazanu u "Indeksu finansijske tajnosti 2018", sastavlja međunarodnoj organizacija Mreža poreske pravde.

Kako da se registrujete elektronskim putem?

Agencija za privredne registre je 3. januara 2018. godine uvela uslugu podnošenja elektronske prijave za registraciju preduzetnika.

Potrošači ne znaju svoja prava prilikom reklamacije

Potrošači često bivaju primorani da koriste usluge pravnika kako bi zaštitili svoja prava, a posebno kada je reč o pravu na reklamaciju. Jelena Nikolić, pravnica iz Asocijacije potrošača Srbije, objašnjava koji je pravi način da se ostvario ovo pravo.

Moskovisi se založio za sankcije EU protiv 'poreskih rajeva'

Evropski komesar za ekonomska pitanja Pjer Moskovisi založio se za sankcije protiv devet zemalja na "crnom spisku poreskih rajeva", koji je sastavila Evropska unija i zatražio transparentnost od 55 zemalja na takozvanoj "sivoj listi".

Evropska komisija: Srbija krši pravila slobodne trgovine

Posle grčke vlade i Evropska komisija uputila je vlastima u Srbiji dopis u kom se, između ostalog, ističe da je diskreciono odlučivanje Srbije po pitanju izdavanja dozvola kompanijama, koje izvoze neopasni otpad, „preterano“ i da može dovesti do potpune zabrane izvoza.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!