Vesti dana | Razvoj

Maharadža u Indiji izdaje palatu - noćenje 8.000 dolara

Maharadža je postavio oglas za iznajmljivanje dela svoje palate u Indiji na Airbnbu, a noćenje košta 8.000 dolara.

Pametni gradovi najbolje rešenje za rastuću urbanu populaciju

U gradovima širom sveta danas živi pet milijardi ljudi, a do 2050. ta brojka će se popeti na čak devet milijardi odnosno 68% svetske populacije. Da bi urbane sredine mogle uspešno da podnesu takav rast biće potrebno da usluge baziraju na tzv. smart rešenjima odnosno IT tehnologijama.

"Bela knjiga" Saveta stranih investitora – Srbija napredovala, ali se očekuje nastavak reformi

Savet stranih investitora (FIC) predstavio je 17. izdanje “Bele knjige”, u kojoj se daju predlozi za poboljšanje privrednog rasta i životnog standarda građana. Od 272 preporuke, predstavnici stranih ulagača za 34 odsto predloženih mera konstatuju određeni napredak, dok se u sprovođenju 7 odsto preporuka beleži značajan iskorak. Prezentaciji je prisustvovala premijerka Ana Brnabić, predstavnici Vlade Srbije, EU, ekonomisti i privrednici

Nemačka obeležava tri decenije od ujedinjenja

Nemačka obeležava trideset godina od pada Berlinskog zida i ujedinjenja dve Zapadne i Istočne Nemačke. Zbog toga je ovog 9. novembra u Berlin stigao veliki broj zvanica.

“Louis Vuitton” mora da poboljša ponudu za preuzimanje “Tiffany”

Kompanija "Tiffany&Co" zatražila je od grupacije LVMH, jedne od vodećih u sektoru luksuzne robe, da poboljša ponudu za preuzimanje vrednu 14,5 milijardi dolara.

Kompanija “Google” kupila još jednu kompaniju za 2,1 milijardu dolara

Matična “Google”-ova kompanija “Alphabet” preuzeće proizvođača fitnes uređaja "Fitbit" za 2,1 milijardu dolara.

“Forbes”: Zemlje kojima preti recesija u 2020. godini

Zbog najavljenog globalnog usporavanja ekonomskog rasta, mnogim velikim ekonomijama preti recesija u narednoj godini.

Vrednost izvoza IT sektora pet puta veća od izvoza malina

Izvoz informaciono-komunikacionih usluga iz Srbije u prvih osam meseci dostigao je 913 miliona evra, a to je dva puta više nego pre tri godine i 26,4 odsto više nego 2018. godine.

Predsednik Evropske privredne komore Kristof Lajtl: „Mali Šengen“ važan korak u pravom smeru

Inicijativa za uspostavljanje „Malog Šengena“ važan je korak u pravom smeru, ocenio je za Tanjug predsednik Evropske privredne komore „Eurochambres” Kristof Lajtl.

Ministarstva privrede i građevinarstva kreirala novi napredak Srbije na Doing Business listi

Reforme Ministarstva privrede u oblasti zaštite manjinskih akcionara i rešavanja stečaja, kao i rad Ministarstva građevinarstva na daljem unapređenju sistema građevinskih dozvola, pogurali su Srbiju do 44. pozicije na novoj Doing Business listi, što predstavlja skok od četiri mesta u odnosu na prethodnu godinu, rečeno je na IV godišnjoj konferenciji “Doing Business 2020” u Beogradu.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!