Vesti dana | Razvoj

Proizvodni rast i dalje ne podstiče ekonomski razvoj - Enigma domaće ekonomije

Činjenica da Srbija uprkos zamašnim procentima rasta izvoza industrijske proizvodnje ne može da ubrza ekonomski rast za ekonomiste je ozbiljna zagonetka. Odgonetku o nepovoljnoj tehnološkoj strukturi proizvodnje potražio je urednik časopisa "Makroekonomske analize i trendovi" Ivan Nikolić, za RTV.

Osnovano Udruženje Investicionih profesionalaca Srbije

U Beogradu je danas osnovano prvo Udruženje investicionih profesionalaca (SAIP), čiji je glavni cilj promocija investicione profesije u Srbiji.

Javni dug Srbije iznosi 62,7 odsto BDP - Vučić: Napredujemo

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas je izneo podatak da javni dug Srbije sada iznosi 62,7 odsto BDP, dok je kada je postao premijer iznosio 76,5 odsto.

Greške koje prave razliku između dobrih i loših menadžera

Nezavisno od toga koliko su vaše namere dobre i nezavisno od toga koliko imate iskustva kao poslodavac; ako ste šef, pravićete greške i nema razloga da tražite izgovore i izvinjenja.  

Javni dug Srbije iznad zakonskog ograničenja

Javni dug Srbije na kraju septembra iznosio je oko 24,1 milijardu evra, što je 64,6 odsto bruto domaćeg proizvoda (BDP), objavilo je Ministarstvo finansija.

Investicije u Srbiji ove godine veće za 6,8 odsto - Najbrojnije u Beogradskom regionu

Investicije u Srbiji su prošle godine bile veće za 6,8 odsto nego u 2015, dok su investicije u nova osnovna sredstva porasle za 5,2 odsto, saopštio je danas Republički zavod za statistiku (RZS).

Kineski Tencent premašio Facebook - Dostigao vrednost od 500 milijardi dolara

Kineski internet gigant Tencent premašio je Facebook, kada je reč o tržišnoj vrednosti, i to samo dan nakon što je postao prva azijska tehnološka firma koja je dostigla vrednost od 500 milijardi dolara.

Ako bi trošio milion dolara dnevno, Bil Gejts bi svoje bogatstvo potrošio za 245 godina

Da je Bil Gejts država - bio bi 37. najbogatija nacija na svetu.

EU: Britanske banke će izgubiti "pasoše" Evropske unije

Glavni pregovarač Evropske unije za Bregzit Mišel Barnije izjavio je da bi posle izlaska Velike Britanije iz EU britanske banke mogle da izgube svoje "pasoše EU".

Savet stručnjaka: Koliko treba da traje idealna prezentacija?

Dužina idealnog govora ili prezentacije nikad ne bi trebala da traje duže od 18 minuta. 

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!