Vesti dana | Saobraćaj i transport

Počela registracija novih i polovnih vozila iz uvoza

Vlada Srbije imenovala je Jasminu Milošević za v.d. direktora Agencije za bezbednost saobraćaja i time je otklonjen zastoj u registraciji novih i polovnih vozila iz uvoza.

Tri aviokompanije zainteresovane za “Air Berlin”

“Air Berlin” pregovara sa tri rivalske kompanije, koje su zainteresovane za kupovinu njegove imovine. To je izjavio je šef posrnule nemačke avio-kompanije, Tomas Vilkelman, upozorivši da neće biti "spašena sva radna mesta".

“Ryanair” se žalio EU: Zavera da se pomogne “Air Berlin”-u

Irska niskobudžetna aviokompanija “Ryanair” uložila je žalbu telu Evropske unije za zaštitu konkurencije, pošto je njoj konkurentna aviokompanija “Air Berlin” zatražila zaštitu od bankrota i potom dobila 150 miliona evra pozajmice od nemačke vlade.

“Air Berlin” ide u stečaj, pošto je “Etihad” povukao finansijsku podršku

Aviokompanija “Air Berlin” podnela je zahtev za stečaj nakon što je glavni akcionar, kompanija “Etihad”, povukla svoju finansijsku podršku.

„Air Serbia“ zatvara poslovnice u Novom Sadu, Nišu i Užicu

„Air Serbia“ je u procesu zatvaranja poslovnica u Nišu, Novom Sadu i Užicu, u skladu sa poslovnom politikom smanjenja troškova i efikasnijeg poslovanja, rečeno je Tanjugu u nacionalnoj avio-kompaniji.

Nacionalni avioprevoznik “Air Serbia” ostvario profit uz ogromne državne subvencije

Prema nedavno objavljenom finansijskom izveštaju nacionalna aviokompanija “Air Serbia”, pozitivno posluje i imala je dobit oko 900 hiljada evra, ali uz milione evra državne pomoći.

Kineska kompanija HNA kupila aerodrom Frankfurt-Hahn

Kineski konglomerat HNA potvrdio je da je dogovorio kupovinu većinskog udela u aerodromu Frankfurt-Hahn za 15 miliona evra. Transakcija obuhvata kupovinu 82,5 odsto akcija aerodroma.

“Uber” uskoro uvodi opciju 'chat'

“Uber” uvodi opciju chata između korisnika i vozača unutar svoje aplikacije za naručivanje prevoza. Korisnici i partneri-vozači više neće morati pokretati nekoliko različitih aplikacija kako bi kontaktirali jedni druge.

Fond ICD iz Dubaija preuzima aerodrom u Tivtu

Državni investicijski fond Dubaija ICD, inače, novi vlasnik elitnog nautičko-turističkog centra “Porto Montenegro”, trebalo bi da preuzme aerodrom u Tivtu, pišu “Vijesti”.

Avioni “Qatar Airways”-a ponovo lete

Katar, Bahrein i Ujedinjeni Arapski Emirati postigli su sporazum o otvaranju vazdušnih koridora za letove kompanije “Qatar Airways”.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!