Vesti dana | Socijalno preduzetništvo

Fondacija Novak Đoković pruža šansu društvenim preduzetnicima – počele prijave za program „ORIGINALNI LIDERI“

Prvi put u Srbiji, društveni preduzetnici će imati priliku da učestvuju u intenzivnom programu stručne podrške „Originalni lideri“. Kroz predavanja i radionice biće u mogućnosti da ojačaju sopstvene kapacitete, dodatno razviju svoj biznis, rade na kreiranju i sprovođenju adekvatnih razvojnih planova i tako utiču na promene u društvu.

Pripremljen Nacrt Zakona o socijalnom preduzetništvu

Organizacije civilnog društva su u saradnji s državnim institucijama pripremile ex ante analizu efekata i tekst Nacrta Zakona o socijalnom preduzetništvu.

Socijalna preduzeća u Beču

Socijalno preduzetništvo u Austriji i Beču je u stalnom porastu. Cilj socijalnih preduzeća je rešavanje socijalnih problema ekonomskim pristupom. U nastavku predstavljamo najpoznatija socijalna preduzeća u Beču.

Osnovan Balkanski centar za unapređenje socijalne zaštite

Udruženje '''Balkanski centar za unapređenje socijalne zaštite'' je regionalno strukovno udruženje osnovano radi ostvarivanja ciljeva u oblasti socijalne politike i socijalnog rada.

Za razvoj socijalnog preduzetništva u Vojvodini 15 miliona dinara

Na sednici Saveta za socijalno preduzetništvo AP Vojvodine, potpredsednik Pokrajinske vlade i pokrajinski sekretar za privredu i turizam, Ivan Đoković, istakao je važnost razvoja socijalne ekonomije u pokrajini.

Otvorena prva naučno-zanatska radionica u Srbiji uz podršku NIS-a

Mejkers spejs je laboratorija opremljena modernim alatima poput 3D štampača i skenera, laserskih testera, CNC mašina, lemnih stanica.

Za razvoj socijalnih preduzeća u oblasti poljoprivrede 6 miliona dinara

Delta Holding i Delta Fondacija, u saradnji sa Trag fondacijom, raspisali su novi konkurs za podršku razvoju poljoprivrede u Srbiji kroz projekat Zasad za budućnost. 

Koliko su u Srbiji dostupni evropski fondovi za pokretanje biznisa?

Srbija je jedna od malobrojnih zemalja u Evropi gde su početnici u biznisu radi kreditiranja upućeni uglavnom na banke.

U Beogradu otvoreno socijalno preduzeće "Talk and Talk"

U Beogradu je otvoreno socijalno preduzeće "Talk and Talk", centar za održavanje različitih vrsta konferencija i događaja, kao i rad u zajedničkom prostoru (coworking), čiji je cilj poboljšanje društvenog statusa socijalno ugroženih populacija u našem društvu, kroz njihovo zapošljavanje i izdvajanjem od dobiti kompanije.

Sedam najboljih Ideja za bolje sutra nagrađeno sa 40.000 evra

Unikredit fondacija, Unikredit banka, Fondacija Ana i Vlade Divac i Smart kolektiv predstavili su sedam pobednika trećeg izdanja konkursa "Ideja za bolje sutra", koji će dobiti bespovratna sredstva u ukupnom iznosu od 40.000 evra.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!