Vesti dana | Softver

Igra MonteCrypto nagrađuje bitkoinom

Ako rado rešavate zagonetke i voleli biste da osvojite bitcoin, možda će vam biti interesantna nova igra koja će se sutra pojaviti na Steam online platformi za igranje.

Slovenačko-srpska firma uspela da prikupi 22,5 miliona dolara za 18 minuta

Jedna slovenačko-srpska kompanija nedavno je uspela da za svega 18 minuta prikupi 22,5 miliona dolara investicija.

Zakerberg priznao: Napravio sam svaku moguću grešku

Društvena mreža Facebook proslavila je nedavno 14. rođendan, a njen osnivač i izvršni direktor Mark Zakerberg osvrnuo se tim povodom na sve ono što je u međuvremenu naučio.

Pozivni broj za Kosovo dostupan na Viberu

Pozivni broj za Kosovo (383), koji bi tek trebalo da stupi na snagu sredinom godine kao rezultat Briselskog dogovora, dostupan je na Viberu.

YouTube upozorava na sadržaje koje finansira neka država

YouTube će u buduće upozoravati korisnike u slučajevima kada gledaju sadržaje koje je finansirala neka država, a u cilju da platforma postane transparentnija u pogledu izvora, te preciznija kada su provajderi sadržaja u pitanju.

Kina ima više korisnika interneta nego što Evropa ima stanovnika

Kina ima najviše korisnika interneta na svetu, a njihov broj je u 2017. godini povećan za 5,6 odsto i krajem decembra iznosio je 772 miliona osoba, što je više od broja stanovnika Evrope, objavile su vlasti.

Američki gradić postao epicentar rudarenja bitkoina

Gradić Venači, istočno od Sijetla u američkoj državi Vašington, postaje jedinstven po tome što se pretvara u epicentar bitkoin rudarenja u SAD.

Facebook News Feed će zvanično biti drugačiji u celom svetu

Ovo znači da će eksperiment koji se već nekoliko meseci sprovodi u Srbiji i još pet zemalja biti primenjen i na ceo svet. To znači da će, kako je i sam Zakerberg rekao, sadržaj koji stvaraju kompanije, brendovi i mediji polako biti uklonjene sa News Feeda u celom svetu.

Spotify suočen s tužbom teškom 1,6 milijardi dolara zbog kršenja autorskih prava

Internetski servis za streaming glazbe Spotify prošlog tjedna je zaprimio tužbu izdavačke kuće Wixen Music Publishing zbog navodnog korištenja tisuća pjesama, uključujući one Neil Younga, Doorsa i Toma Pettyja, bez dozvole i naknade glazbenom izdavaču.

Monero - omiljena kriptovaluta za kriminal i pranje novca

Bitkoin gubi sjaj kod dela svojih najranijih i najplodnijih obožavalaca - kriminalaca - koji su pažnju poklonili jednoj drugoj vrsti virtualne valute.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!