Vesti dana | Softver

Srpski softver za svetske kompanije

„Ponosan sam na programere kompanije Vega IT. Njihova inovativnost stvorila je jedinstveni proizvod koji suštinski podstiče srž svake kompanije – a to su ljudi“, rekao je Marko Čadež, predsednik Privredne komore Srbije prilikom posete kompaniji Vega IT u Novom Sadu.

Američka kompanija preuzima deo firme OSA Računarski inženjering

Američka kompanija Tek Data sklopila je sporazum o preuzimanju dela poslovanja srpske firme OSA Računarski inženjering.

“Nokia” kupila američkog proizvođača softvera “SpaceTime Insight”

Finski proizvođač mrežne opreme “Nokia” objavio je da je kupio američkog proizvođača softvera “SpaceTime Insight” u sklopu širenja poslovanja u segmentu softvera namenjenog klijentima u industriji.

„Bisnode“ prodaje CRM platformu Charity švedskoj kompaniji „Softronic“

U cilju jačanja fokusa na pružanju podataka i analitičkih proizvoda i usluga, kompanija „Bisnode“ je odlučila da proda svoj CRM sistem Bisnode Charity kompaniji „Softronic“.

Nemački SAP preuzeo “Callidus Software” i najavio investicije

Nemačka kompanija SAP preuzela je kompaniju “Callidus Software” i tako od pojačala svoje prisustvo u Srbiji, izjavio je direktor SAP servisa za Jugositočnu Evropu Dušan Radošević.

“Google” preuzeo “Tenor” - lakše pretraživanje GIF-ova

“Google” je objavio da je preuzeo “Tenor”, platformu dostupnu za Android, iOS i desktop, koja nudi mogućnost pretraživanja baze GIF-ova.

“Yandex” u Srbiji otvorio servis za uređivanje mapa

Ruska tehnološka i IT kompanija “Yandex” pokrenula je uređivač Yandex.Maps na srpskom jeziku, uz čiju pomoć korisnici iz Srbije zajedno sa Yandex timom mogu kreirati i poboljšati mape gradova.

“Google” bi mogao da plati odštetu od više milijardi dolara zbog kršenja autorskih prava

Kompanija “Google” bi mogla da plati milijarde dolara odštete “Oracle”-u, jer je izgubila veliki slučaj povrede autorskog prava.

Igra MonteCrypto nagrađuje bitkoinom

Ako rado rešavate zagonetke i voleli biste da osvojite bitcoin, možda će vam biti interesantna nova igra koja će se sutra pojaviti na Steam online platformi za igranje.

Slovenačko-srpska firma uspela da prikupi 22,5 miliona dolara za 18 minuta

Jedna slovenačko-srpska kompanija nedavno je uspela da za svega 18 minuta prikupi 22,5 miliona dolara investicija.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!