Vesti dana | Svet građevinarstva-nekretnina

Mišković gradi hotel “InterContinental” u Zagrebu

Srpska kompanija “Delta Holding” pregovora o kupovini zemljišta u Zagrebu na kojem će izgraditi “Hotel InterContinental”.

Ova tri evropska grada su vodeća po rastu cena stanova

Osetan privredni rast evrozone i obilje vrlo jeftinih kredita dovode do rasta cena nekretnina, koji je među evropskim gradovima najprimetniji u Amsterdamu i Dablinu.

U Dubaiju otvoren najviši hotel na svetu

Emirat Dubaija, u stalnoj potrazi za rekordima, otvorio je najviši hotel na svetu, visok 356 metara.

Cene vikendica nikad nisu bile niže

U široj okolini Beograda, za "male pare" mogu da se kupe kuće za odmor - Prizemne nekretnine, 50 kilometara od centra Beograda, nude se za 15.000 evra.

Digitalizovan vojvođanski katastar nepokretnosti

U Vojvodini, u 28 službi za katastar nepokretnosti koristiće se isključivo planovi nastali digitalizacijom.

Trgovinski lanac “Aldi” gradi samoposluge sa stanovima

Kompanija “Aldi Nord” je objavila da će u Berlinu početi da gradi samoposluge sa stambenim zgradama. Već gradi dva takva „kombinovana" objekta, a samo u Berlinu bi tako trebalo nastati 2.000 stanova.

U zemljama u regionu beleži se velika građevinska aktivnost

U zemljama u regionu tokom prethodnih godina beleži se značajan priliv investicija u oblasti građevinarstva, što je doprinelo da se realizuje veliki broj projekata.

Izradnja 7.500 jeftinih stanova počinje u martu

U Vladi Srbije je predstavljen “lex specialis” - zakon za gradnju jeftinih stanova za pripadnike bezbednosnih snaga, koji će biti usvojen za oko mesec dana, nakon čega će početi i izgradnja.

Nova poslovna zgrada “Amazona” kao prašuma

Posle sedam godina planiranja i izgradnje, poslovna zgrada kompanije “Amazon”, u obliku polulopti, otvara se u Sijetlu, a od drugih poslovnih jedinica razlikovaće se po tome što u svom sklopu ima i preko 40.000 biljaka iz 30 različitih zemalja.

Na Sardiniji možete kupiti kuću za 1 evro

Da li ste nekada sanjali da imate kuću u nekom italijanskom selu ili malom gradu? Sada, jednu nekretninu možete da kupite za nešto više od 1 dolara ili tačnije, za samo jedan evro.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!