Vesti dana | Trgovina

“Alibaba” u narednih šest meseci dolazi u Srbiju

Državna sekretarka u Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić rekla je da se dolazak kineske kompanije “Alibaba” na srpsko tržište može očekivati u narednih pola godine.

EU i Japan formiraju najveću slobodnu trgovinsku zonu

Japan i Evropska unija danas su finalizovali pregovore o sporazumu o slobodnoj trgovini, izjavio je japanski premijer Šinzo Abe.

Svetska banka dodeljuje Zapadnom Balkanu 150 miliona dolara za podsticaj trgovine

Svetska banka će zemljama Zapadnog Balkana dodeliti 150 miliona dolara za podsticaj trgovine i saobraćajne konkurentnosti, saopštila je ta međunarodna finansijska institucija.

Amazonu mogu da zabrane prodaju luksuznih brendova

Luksuzni brendovi mogu da zabrane prodaju svojih proizvoda na onlajn platformama kao što je Amazon, kako bi sačuvale svoju auru ekskluziviteta, saopštio je Evropski sud pravde.

Uvoz igračaka u EU 7,2 milijarde evra, izvoz 1,5 milijardi evra

Evropska unija je neto uvoznik igračaka iz ostatka sveta, budući da je njen izvoz tih proizvoda na tržišta van Unije pet puta manji od uvoza.

“Amazon” uvodi novi način kupovine – što duže gledate oglas, cena niža

Kompaniji “Amazon” je odobren patent, koji bi mogao radikalno da promeni način na koji kupujemo onlajn. Ukratko, to bi omogućilo stvaranje popusta.

Kompanija “Alibaba” dolazi u Srbiju

Državna sekretarka u Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić razgovarala je u Kini s predstavnicima kompanije za elektronsku trgovinu "Alibaba grupa", koja se interesuje za poslovanje u Srbiji.

36-godišnji Japanac zaradio 62 miliona dolara kreiranjem online buvlje pijace

Jusuke Mitsumoto, mladi preduzetnik iz Japana došao je na ideju da pokrene sistem instant online buvlje pijace.

Trgovci koji prodaju opremu za bebe ostvaruju i do 70 odsto zarade

Zarada trgovaca na opremi za mališane u Srbiji ide čak i do 70 odsto i ubedljivo je među najvišim zaradama na našem tržištu.

Delegacija Srbije u Alibabi razgovara o otvaranju logističkog centra

Kineski „Alibaba", jedna od najvećih internet prodavnica u svetu, zainteresovan je da u Srbiji pronađe strateškog partnera za otvaranje logističkog centra, iako u Frankfurtu već imaju jedan centar.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!