Vesti dana | Trgovina

U “Amazonu” vode istragu da li zaposleni prodaju poverljive podatke

Kompanija “Amazon”, svetski gigant za prodaju robe preko interneta i za njenu dostavu, istražuje da li zaposleni u toj kompaniji prodaju poverljive podatke drugim firmama, posebno u Kini, prenosi američki list “Wall Street Journal”.

“Metro” prodaje deo poslovanja

Nemački trgovinski lanac “Metro” objavio je da je odlučio da proda problemima pritisnut lanac hipermarketa “Real” i da se fokusira na veleprodaju.

„Lidl“ planira izgradnju prodavnice i u Loznici

Kompanija „Lidl“ planira izgradnju prodavnice u Loznici, a kako su mediji ranije pisali, nemački trgovinski lanac otvoriće u oktobru najmanje deset prodavnica u Srbiji.

Džek Ma vlasnik “Alibabe” povlači se iz kompanije

Milijarder Džek Ma, i vlasnik kompanije “Alibabe”, navodno se povlači iz kompanije u ponedeljak.

Todorića u Londonu brani supruga Tonija Blera

Osnivač “Agrokora” Ivica Todorić stigao je na londonski sud u društvu nove advokatice Šeri Bler, supruge bivšeg britanskog premijera Tonija Blera, javlja HRT.

“Lidl” u oktobru otvara najmanje 10 prodavnica

Nemački trgovinski lanac "Lidl" otvoriće u oktobru najmanje deset prodavnica u Srbiji.

“Zara” od 2020. godine sve brendove prodaje preko interneta

Španski lanac prodavnica Indeteks, vlasnik Zare, planira da do 2020. godine preseli prodaju svih svojih brendova na internet.

I pored drastičnih carina, trgovinski deficit SAD raste

Deficit SAD u trgovini sa ostatkom sveta porastao je u julu drugi mesec zaredom na najviši nivo od februara. Pri tome je manjak u robnoj razmeni s Kinom i EU dostigao nove rekorde.

LC Waikiki otvara prvi outlet u Srbiji

Beograd će od septembra biti bogatiji za novu radnju vodećeg turskog brenda LC Waikiki koji otvara svoj prvi outlet u Srbiji na više od 1.000 m2 maloprodajnog prostora, u Zemun parku, koji već tri godine nudi svojim kupcima raznovrsnu ponudu brendova, prijatan ambijent i brojne zabavne sadržaje.

SAD i Meksiko postigli dogovor o novom trgovinskom sporazumu

Administracija američkog predsednika Donalda Trampa i Meksiko postigli su preliminarni dogovor o novom trgovinskom sporazumu koji će zameniti Severnoamerički sporazum o slobodnoj trgovini (NAFTA), u cilju da se podstakne veća proizvodnja u SAD.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!