Saobraćaj i transport

“Vinci Airports”: Cilj je 15 miliona putnika godišnje na Aerodromu “Nikola Tesla”

Cilj koncesionara beogradskog Aerodroma "Nikola Tesla" je 15 miliona putnika godišnje, izjavio je rekao je generalni direktor “Vinci Concessions” i predsednik koncesiona, kompanije “Vinci Airports” Nikola Notbar.

Francuska kompanija “Vinci Airports” je od decembra prošle godine preuzela upravljanje beogradskim aerodromom na rok od 25 godina, za šta je platila jednokratnu koncesionu naknadu od 501 miliona evra.

Svečanim obeležavanjem početka rada kompanije "Vensi erports Srbija" na beogradskom aerodromu obeležen je i početak implementacije koncesije za finansiranje, razvoj kroz izgradnju i rekonstrukciju, održavanje i upravljanje infrastrukturom i obavljanje delatnosti operatera Aerodroma "Nikola Tesla".

Tom prilikom premijerka Ana Brnabić je istakla: “Početak rada kompanije “Vinci”, “Vinci Airports Srbija”, na beogradskom aerodromu veliki je i važan dan, za Aerodrom "Nikola Tesla" i za Srbiju, jer je to partnerstvo prva koncesija u istoriji naše zemlje”.

Ona je generalnom direktoru kompanije Vensi "VINCI Concessions" i predsedniku kompanije "VINCI Airports" Nikoli Notbaru simoblično predala veliki ključ za upravljanje aerodromom, prenosi Beta.

Prema rečima Notbara, "Vensi" ima ambiciozni plan razvoja za beogradski aerodrom, koji uključuje koncept integrisanog rada terminala uz povećani kapacitet i bolju opštu atmosferu u okviru terminala.

"Nadamo se da ćemo u narednih 25 godina biti partneri srpskoj privredu i da ćemo uspeti da konsolidujemo poziciju “Nikole Tesle” kao vodećeg aerodroma u regionu", rekao je on, podsećajući da je strategija ambiciozna i da je investicioni plan vredan više od 730 miliona evra.

Objasnio je da je cilj da se ostvari direktna povezanost sa velikim brojem gradova, i da broj putnika, sa aktuelnih pet miliona, bude, pre isteka koncesije, na 15 miliona. Podvukao je da je "Vinci" posvećen održivosti i bezbednosti, te da će beogradski aerodrom postati referentna institucija iz ovih oblasti.

On je naveo da je u interesu beogradskog aerodoma da nacionalna avio-kompanija “Air Serbia” bude uspešna.

"Cilj kompanije”Vinci” je da radimo zajedno sa “Air Serbia” i da ta saradnja bude ključni deo naše strategije razvoja aerodroma. Jedna o naših glavnih ciljeva jeste da unapredimo poslovne uslove aerodroma kako bismo omogućili da “Air Serbia” ponudi nove linije kao deo svoje strategije stvaranja čvorišta", kazao je Notbar.

 

 

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!