Hardver

Više modela iPhonea ima problema sa izdanjima operativnog sistema iOS 11.3 i 11.3.1.

U javnost je procurio interni dokument u kojem “Apple” upozorava ovlaštene servisere kako više modela iPhonea ima problema sa izdanjima operativnog sistema iOS 11.3 i 11.3.1..

Posebno su istaknuti modeli iPhone 7 i 7 Plus zbog toga što je nemoguće koristiti njihove mikrofone tokom poziva ili zvučnike dok koristite aplikaciju za razgovore FaceTime.

Na te probleme već se neko vreme žale korisnici Reddita, Twittera, Appleovog foruma za podršku, prenosi Seebiz.

Prema dokumentu objavljenom na web odredištu Mac Rumors “Apple” je serviserima rekao kako treba da obave proveru zvuka. Ako se pojavi upozorenje da uređaj ne može prepoznati dock ili da dodatak nije podržan, iPhone je spreman za servis.

Pošto je preporučen popravak hardvera, čini se da je reč o softverskom propustu koga u “Apple”-u ne mogu rešiti uobičajenom nadogradnjom operativnog sistema. Za sada još nije jasno hoće li “Apple” naplatiti popravak ovako oštećenog smartfona ukoliko je istekla garancija.

Više informacija možete potražiti na “Apple”-ovim stranicama za korisničku podršku ako otvorite kategoriju iPhone, pa redom Repairs & Physical Damage, Unable to Hear Through Receiver or Speakers, Built-in Speaker, Bring In For Repair, piše Forbes.

 

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!