Finansijske usluge

Vladimir Vasić novi generalni sekretar UBS

Na svojoj redovnoj sednici, održanoj 19. februara 2019. godine, Upravni odbor Udruženja banaka Srbije izabrao je Vladimira Vasića za novog generalnog sekretara, saopšteno je iz UBS.

„Upravni odbor Udruženja banaka Srbije zahvaljuje se na uspešnoj dugogodišnjoj saradnji prof. dr Veroljubu Dugaliću, kome je na ovoj funkciji u novembru 2018. godine istekao mandat, a potom privremeno produžen do novog izbora generalnog sekretara“, navodi se u saopštenju.

Vladimir Vasić ima više od 15 godina profesionalnog iskustva u finansijskom i privatnom sektoru, uključujući poslove rukovodioca koje je obavljao na različitim pozicijama u nekoliko banaka, osiguravajućim društvima, kao i u društvu za upravljanje investicionim fondovima. Diplomirao je na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Beogradu, smer Bankarstvo, finansije i osiguranje, a tokom svog profesionalnog razvoja pohađao je brojne treninge u domaćem i internacionalnom okruženju na teme planiranja i donošenja strateških odluka, kreditnih i drugih rizika u poslovanju banaka, kao i iz domena upravljanja projektima, timovima, kvalitetom, promenama, itd.

„Izborom novog generalnog sekretara Upravni odbor Udruženja banaka Srbije nastojaće da, na čvrstim temeljima dosadašnjih uspeha, osnaži i unapredi dijalog i saradnju sa svim relevantnim institucijama i akterima na bankarskom i finansijskom tržištu, kao i da sa novom energijom modernizuje rad na ostvarivanju zajedničkih interesa svih banaka“, navodi se u saopštenju UBS.

 

 

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!