Proizvodnja hrane i pića

Vlasnik smederevske fabrike “ServFood”, nemački PTC proglasio stečaj

Nemačka fabrika za preradu ribe “ServFood”, koja je pre dve godine otvorila pogon u Smederevu, našla se u problemu, jer je njen vlasnik “PTC Germany Group” proglasio stečaj.

Javnosti su se u pisanoj formi, obratili Pjer Verštrelen, iz firme “ServFood” d.o.o. Smederevo (sestrinska firma PTC Germany Group) i dr Jan Filip Hos iz Vajt end Kejs, nemačke pravne firme iz Dizeldorfa, a dopis je naslovljen kao „Objava o preuzimanju ServFood d.o.o.“, prenosi Podunavlje.info.

„Informacije, koje su trenutno prisutne u javnosti, a tiču se kompanije za preradu ribe ’ServFood’ d.o.o. delimično su tačne“, stoji na početku saopštenja za medije. Dalje se objašnjava da je „fabrika za preradu ribe “ServFood” d.o.o. bila usko povezana sa svojom matičnom kompanijom “PTC Germany Group”, koja je usled stanja nelikvidnosti morala 8. marta 2018. da proglasi stečaj“.

Sud u Nemačkoj je, potom, na čelo kompanije postavio stečajnog upravnika „koji donosi sve odluke u vezi sa imovinom PTC-a i trenutno je fokusiran na nastavak poslovanja PTC Germany i na pronalaženje adekvatnih investitora, kako za PTC Germany, tako i za  ServFood doo“.

Napominje se, da se “ServFood” d.o.o. Smederevo, ne nalazi pod stečajem i da samim tim nije pod nadzorom stečajnog upravnika, da je „postojeći menadžment “ServFood” doo i dalje rukovodeći“, da „i dalje blisko sarađuju kako bi sačuvali likvidnost “ServFood” doo i pronašli potencijalne investitore“. Sve umešane strane, kako kažu, uključujući i Grad Smederevo, „dobro su obaveštene o postojećem procesu i njegovom napretku“.

Međutim, nije najjasnije šta će dalje biti sa smederevskom fabrikom.

„Stečajni upravnik već razmatra nekoliko ponuda vezanih za preuzimanje “PTC Germany” i “ServFood” doo, uveren da se proces prodaje može zaključiti do 1. juna 2018. godine. “ServFood” ostaje lojalan svojim poslovnim partnerima. Promena vlasništva ni na koji način neće uticati na poslovnu politiku i način poslovanja ServFood-a.“

Na kraju saopštenja se navodi: „Što se tiče kompanije “ServFood” doo, svi dobavljači će biti isplaćeni, kao i radnici, koji ce primiti svoje zaostale zarade“.

Da podsetimo, fabrika za preradu ribe je svečano otvorena 25. februara 2016. godine i tada je najavljeno da će u Smeredevu zaposliti 300 radnika.

Halu od 4.000 kvadrata, u kojoj “ServFood” radi, podigao je, o svom trošku, Grad Smederevo, a nemačka kompanija se obavezala da će plaćati zakupninu i da će uložiti dva miliona evra u opremu.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!